keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Turha vaiko tärkeä?

Kun vauva tulee taloon, tarvitsee hänelle hankkia vaikka mitä. On paljon tavaroita ja asioita, joita ilman lapsen hoidosta ei tulee mitään, ainakin jos on mainoksiin uskominen. Ajattelin vähän listata hankintoja joita me tehtiin raskauden aikana, ja olemmeko oikeasti tarvinneet niitä, oliko hankinta hot vai not?
Aloitetaan hankinnoista, jotka ovat tulevalle äidille.
HOT:
1. Rintapumppu. Ihan ehdoton ensimmäisinä viikkoina kun olin kunnon maitolehmä.
2. Lanoliini, eli nänni rasva. Imetysajan pelastus, vaikkakin aika heikosti muistin laittaa...
3. Liivisuojukset. Mä ostin kertakäyttöisiä, mutta myös kestoja on saatavilla!
4. Mukavat liivit yökäyttöön. Ilman liivejä olisin toki voinut nukkua, jos olisin halunnut uida maidossa. Multa löytyy ostos tv:n ihmeliivit, Genie Bra:t ja on aivan taivaalliset päällä.
NOT:
1. Imetystyyny. Meille ei kyllä ole tätä hankittu, mutta koen pärjänneeni vallan mainiosti ilmankin silloin kun vielä imetin.
2. Imetysliivit. Saman asian ajaa liivit, joista saa sangat edestä irti.
3. Raskausarpi voiteet. Mulla ei ainakaan auttanut yhtään, perusvoide oli paras!
Vauvan tarvikkeet:
HOT:
1. Tutit, vaikka ei nykyään kaikki suosittele tuttien käyttöä, meillä ei pärjättäisi ilman. Tutilla on neiti niin helppo rauhottaa!
2. Puhdistuspyyhkeet.
3. Pesuneste. Kuivunutkin kakka lähtee ilman hankausta!
4. Harsoja ainakin 20/kpl! Ei tarvitse konetta pyörittää joka päivä, ja päivittäin saa useasti vaihdettua jos tarve vaatii. Liinoilla on myös monta käyttötarkoitusta ollut: puklurätti, pään alla nukkuessa, suojana vaunuissa ja mä käytin harsoa kun pumppasin maitoa (maitoa valui pumpun reunoilta)
NOT:
1. Kaiken maailman hoitovoiteet, purkit ja purnukat. Ainoat jota me ollaan tarvittu on kylpyöljy (ei välttämätön), talkki ja hoitovoide (hajustamaton perusvoide ajaa saman asian). Sinkkivoidetta voi tarvita, mutta me ei olla vielä ainakaan tarvittu. Näistäkin kaikki muut tulevat liberon hoitolaukussa, (joka saatiin sairaalasta) paitsi talkki!
2. Tavalliset tuttipullot. Meillä kokeiltiin koliikkipulloja, ja muita ei enää käytetäkkään!
3. Pienet pyllypyyhkeet. Ostin ikeasta näitä kauhean kasan, enkä ole käyttänyt ollenkaan. Iso kylpypyyhe on meillä käytössä, saa vauvan käärittyä lämpimään kuivattelun ajaksi!
4. Vauvan tyyny. Pienelle vauvalle ei pään alle laiteta tyynyä, ja asennon tukemiseen meiltä löytyy ikean pikkutyynyjä, 0,7 euroa/kpl. Hyvin kestää pesutkin, vanut ei mene miksikään!
5. Tumput käsiin. Meidän neiti huitoo niin paljon, että sukat pysyvät käsissä paljon paremmin.
6. Itkuhälytin. Me asutaan kerrostalossa, joten neiti ei koskaan nuku niin kaukana meistä ettei itkua kuule. Parvekkeen ovenkin läpi kuulee jos neiti alkaa itkemään.
7. H&M:n hienot pussilakana setit. Meillä on käytössä äitiyspakkauksen peitto, ja H&M:n pussilakanat ei siihen sovi. ( Kuulemma!? Finlaysonin pussilakanat sopivat! )
Jotkut näistä voi vielä muuttua, kun neiti kasvaa, mutta tässä muutama HOT&NOT tilanne tällä hetkellä täällä meidän valtakunnassa!
Onko teillä ollut jotain jota olette ehdottomasti tarvinneet, tai olisi ehdottomasti voinut jättää kaupan hyllylle? :) Ja jos on jotain vinkkejä, joita me tullaan vielä ehdottomasti tarvitsemaan niin vinkatkaa ihmeessä! Kaikki tieto ja neuvo on tervetullutta!


2 kommenttia

  1. Sitä tulin sanomaan että älä ainakaan hävitä niitä ikean pikkupyyhkeitä. Meilläkin aluksi käyttö oli vähäistä mutta nyt kun lapsi syö ruokaa 3 kertaa päivässä plus puurot ja välipalat, niin nuo pyyhkeet on ihania käsien ja naaman pesuun! Kun aina sitä ruokaa jostain suunpielestä siihen pyyhkeeseen tulee niin ihan hyvin voi käyttää yhden pyyhkeen päivässä kun meiltäkin niitä iso kasa löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos hyvästä vinkistä! :) olin ajatellut käyttää niitä siivousrätteinä mutta enpäs käytäkkään! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.