maanantai 11. marraskuuta 2013

Vauva arjen haastavuus

Vauva arki on kenelle tahansa haastavaa. Kaikki on uutta ja ihmeellistä, elämään tulee aivan uusi uunituore ihminen kenellä on oma persoona ja omat tarpeet. Tekemällä oppii, mutta oppiiko sittenkään? Tässä ollaan reilu kuukausi harjoteltu ja välillä tuntuu että joka aamu kun herää, harjoittelu alkaa alusta. Ikinä ei voi tietää millainen päivä on tulossa: itkuinen, iloinen, helppo vai vaikea. Haastavinta mulle on ollut koko touhussa se, kun pieni ihminen ei voi kertoa mikä on hätänä.


 
Kun vauva itkee, kitisee, inisee tai huutaa täyttä kurkkua olo on erittäin avuton. Koskaan ei voi tietää varmasti mikä pienellä ihmisellä juuri silloin on hätänä. Nälkä? Ei, maito ei kelpaa. Tutti ikävä? Ei, ei kelpaa tuttikaan. Syli? No ei, ei sekään. Otat vauvan olalle ja hän päästää mega röyhyn ja pierun. Aha okei, tällä kertaa vaivasi vatsa. Ja ensi kitinällä koko rumba uudestaan. Vauva on juuri juonut suuren määrän maitoa ja kitisee ja kitisee. Kaikki keinot koitetaan, viimeisenä tungetaan pullo neidin suuhun ja kitinä hiljenee. Aha just okei, se olikin siitä kiinni että 10 ml unimaitoa oli saatava. Neiti nukahtaa tyytyväisenä. Tuurilla osut ensimmäisellä yrittämällä oikeaan ja kitinä loppuu heti, tällöin olo on kuin lottovoittajalla.


 
Juuri tämä asia on se, miksi mä koen vauva arjen todella rankaksi ja haastavaksi. Vauva ei osaa puhua ja kertoa mikä on hätänä. Odotan innolla että neiti kasvaa ja osaa kertoa mikä mättää. Tämä on toisaalta harmi, koska tiedän että neiti kasvaa hurjaa vauhtia ja tulen kaipaamaan vielä monesti mun pientä vastasyntynyttä.

10 kommenttia

 1. Sama oli itellä. Ja sitten tuli seuraava tenava, joka oli ihan erilainen persoona ja mitkään edellisen kanssa opitut jutut eivät toimineetkaan.Eli taas opettelemaan alusta. Mutta kyllä sitä sitten pikkuhiljaa alkaa oppia millainen itku tarkoittaa mitäkin ja mitkä keinot auttaa juuri tälle vauvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti opin!:) tällä hetkellä kaikki kuulostaa samalta, itkulta:D

   Poista
 2. Tuo on ihan totta. Ite ainakin "nautin" enemmän nyt ajasta pikku herran kanssa joka on 6kk, ainakin osaan paremmin reagoida mitä pieni kaipaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toisaalta harmittaa kun odotan niin neidin kasvua, koska ihan varmasti tuun kaipaamaan "pikkuneitiä" useasti:)

   Poista
 3. Totta puhut ja ihan tosissaa ku mä en osaa lukea VIELÄKÄÄN noita Jessen kitinöitä että mikä on mitäkin itkua! Mä en tajua miks en opi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, kaikki kuulostaa samalta sydäntä ja korvia raastavalta itkulta:D

   Poista
 4. Uskon että asia helpottuu ajan kanssa. Kun löytyy kunnon päivärytmi on helpompi arvella mistä itku yms. johtuu (väsymyksestä, nälästä vai jostain muusta. ) Minun lapsellani on vasta viime kuukausina syntynyt kunnollinen päivärytmi ja ikää on hieman päälle 1 vuotta. Ja ajanmyötä oppii paremmin tulkitsemaan niitä lapsen viestejä ja lapsen oma persoonakin alkaa tulla enemmän esiin. Ja välillä vauvat itkee vaan turhautuneisuuttaan vaikka kaikki oisi näennälsesti hyvin. Tää on mun mielipide. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sitä rytmiä odotelessa! :) ja aivan varmasti helpottuu kun neiti saa hieman lisää ikää ja äiti oppitunteja! :)

   Poista
 5. Ihana!<3
  http://betrinas.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.