tiistai 10. joulukuuta 2013

2kk neuvola!

Tänään oli Elviran 2kk neuvola. Mentiin taas kävellen neuvolaan, oli oiken antoisaa käppäillä räntäsateessa vaikka matka ei pitkä olekaan. Elvira tuijotteli, höpötteli ja naureskeli koko neuvolan ajan. Äiti jännitti neuvolakäyntiä, koska neidin oli määrä saada ensimmäinen rokotteensa: suun kautta otettava Rota virus rokote. Hyvinhän se meni, neuvolatätikin naureskeli ettei ole koskaan ennen nähnyt että joku niin hyvällä ruokahalulla ottaisi rokotteen. Elvira onkin aika ahmatti!
Sitten mittojen pariin, sulkeissa on edellisen kerran mitat!
 
 

 "Äiti, äiti, kohta mä käännyn!"
 
 
Ikä: 2kk (6vko)
 
Paino: 5100g (4666g)
 
Pituus: 59cm (56,5cm)
 
Pipo: 38,5cm (37,7cm)
 
Hyvin siis on Elvira kasvanut (meinaan kokoajan kirjoittaa neiti, kun en vielä ole tajunnut että hänellä on virallisesti nimi). Hieman liian vähän oli painoa tullut, jos suosituksiin on uskominen. Kuitenkaan ei mitään huolta, kyse oli vain muutamasta kymmenestä grammasta ja Elvira kuitenkin kasvaa hienosti. Ihmettelen vaan että mihin se maito oikein menee, ruokahalu on kuin hevosella mutta missään ei näy!
 
 
"En mä pääse, auta mua!"
 
Neuvolakorttiin tuli seuraava teksti:
" Tyytyväinen ja rauhallinen neiti. Kasvaa tasaisesti. Iho pintakuiva. Kaikki ok".
 
Askellus Elviralla on hieman hakusessa, aina kun laittaa "pystyasentoon" vetää jalat koukkuun sammakko asentoon. Neuvolatäti kehoittikin harjoittelemaan tätä kotona ja ottamaan jaloilla aina vähän kosketusta maahan. Muuten kehui oikein jänteväksi tytöksi ja sanoi että kyllä niissä jaloissa ainakin voimaa on kun pituutta mittasi! (Elvira pisti kaikin voimin vastaan jalan suoristamista). Nyt sitten jännitellään ja odotellaan miten ensi yö menee, että tuleeko tuosta rokotteesta jotain vatsavaivoja. Puklu on ainakin lentänyt tänään enemmän kuin ennen, toivonkin että tällä vaivalla päästäisiin! Vielä ei ainakaan anna mitään kitinävitinä merkkejä vatsakivuista.
 
 


7 kommenttia

 1. Voi ei miten söpö se on tossa viimesessä kuvassa ! :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin oli eilen ihan sama juttu! Onneksi meillä ei eilen ainakaan tullut mitään huutoja rotasta, toivottavasti ei tänäänkään :) Sit vois jo varmaan sanoo, että selvittiin ilman huutoja tuosta ensimmäisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä taidettiin kanssa päästä ilman sen suurempia vaivoja, vähän ähistiin ja puhistiin yöllä mutta muuten oli rauhallista :)

   Poista
 3. Meillä tuli masukivut 3-4 päivän kuluttua rokotteesta. Neuvolatäti sanoikin että oireet tulee usein viiveellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikä, höh. mä jo aattelin että saisin huokaista helpotuksesta :D

   Poista
 4. Heh, juu rotasta ne vatsavaivat tulee n. 5-7pv rokotteen saamisen jälkeen. Silloin se viruskanta on suolistossa suurimmillaan. Kannattaa antaa suppoa, jos on kovin ärtynyt. Meillä kaksi rotarokotetta takana, molemmista huutoraivoa ja suppo auttanut vähän. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.