lauantai 14. joulukuuta 2013

Kultainen keskitie

Viimiset kaksi kuukautta äitinä on opettanut aika paljon. Muutaman asian olen oppinut erittäin hyvin: kokeilemaan, soveltamaan ja keksimään. Kaikki tietää että on ne yhdet ja ainoat neuvolan ohjeet jota sitten kukin soveltaa omalla tavallaan.
 
 
 
Meillä sovellettiin eilen neuvolan ohjetta. Meillä aloitettiin velli!
Elvira on ruvennut viimepäivinä syömään useammin ja isompiä määriä. Ja puklukin lentää! Tehtiin sitten Tinon kanssa eilen päätös että meillä alotetaan vellit. Ostettiin kaupasta Valio Onni riisivelliä ja tästä lähin Elvira saa velliä aamuin ja  illoin. Päivät mennään maidon kanssa. Eilen illalla ja tänään aamulla annettiin korviketta ja velliä sekaisin, noin puolet ja puolet. Mitään masuvaivoja ei tullut ainakaan vielä, ja ruoka on pysynyt sisälläkin!
 
En tiedä mitä neuvolasta sanotaan, en ole kysynyt ja nyt pohdin että kerronko. Olen itse sitä mieltä että pitäisi kyllä kertoa, koska voimme saada sieltä paremmat ohjeistukset ravinnon suhteen ja kehotuksen alottaa vaikka soseet aikaisemmin jos korvike näyttää riittämättömältä. Siltikin, se "pieni arka nuori äiti" nostaa päätään ja pelkään neuvolan kivittävän mut.
 
Mitä mieltä te olette, kerronko? Ja oletteko itse joskus jättänyt neuvolassa jotain kertomatta? :)
 
 
 
Toinen asia missä me ollaan nyt sovellettu (tähän ei kyllä ole mitään ohjetta), on päiväunet. Elvira nukkuu ulkona 2-3 tunnin päikkäreitä, mutta sisällä nukkuminen on huonoa. Nukkuminen on todella pätkivää, suurin uniputki on 20 min kerralla kunnes taas herätään kurkkimaan ja katselemaan. Meillä kun ei ole lasitettua parveketta niin huonona ilmana on mahdotonta nukuttaa Elvira ulkona. Olen koittanut pinnasänkyä, sitteria, sohvaa...rakentanut pesän sinne tänne mutta mikään ei kelpaa. Ainut paikka missä nukutaan kunnon päikkärit, on meidän sänky. Ja niin että äiti tai isi on vieressä.
 
 
 
Tähänkin asiaan onneksi löytyi helppo ratkaisu! Vinkin sain eräästä fb ryhmästä, ja siitä se ajatus sitten lähti! Nyt meillä nukutaan makosat unet niin sisällä kuin ulkonakin, ja nukkumapaikkana toimii VAUNUKOPPA! Neiti sammuu sinne kuin sainalyhty!
 
 Pikku peikkotyttö Elvira juuri heränneenä, on se vaan niin suloinen pikku pörröpää<3
 
Me säästyttiin Seijan tuhoilta, ainut myrsky mikä iski oli epäonnen myrsky ja meidän modeemi tippui lattialle. Netti lakkasi toimimasta, onneksi taloyhtiö tarjoaa hitaimman nettiyhteyden ilmaiseksi ja mun dataus ei kärsi ;) Täytyy suunnata siis kohti Myllyä ja Sonera kauppaa jouluryysiksen keskelle...yäk. Toivottavasti saataisiin netti kuntoon koska mitä ihmettä mä muuten päivisin kotona teen!? Mitä ihmiset ennen vanhaan tekivätkään ilman nettiä...niinpä niin, juttelivat kasvotusten.
 


12 kommenttia

 1. Mää en kerro neuvolassa oikein mitään! Sen sanoin, että imetys loppu. Mutta ei mua kyllä paljo neuvolan ohjeet kiinnostakkaan, meen omalla tiedolla ja taidolla ja jos en jtn tiiä nii etin netistä. :)

  VastaaPoista
 2. On se elvira niin nätti :)

  Mulla taitaa olla pieni riippuvuus sun blogista kun näin jo viime yönä untakin susta! :D siinä unessa tutustutettiin meidän tytöt keskenään! Ja mullahan ei mitään tytärtä vielä ees oo kun laskettuaika on vasta alkuvuodesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ihanasta kommentista! :) ja kiva jos tykkäät lueskella mun juttuja ja uneksia musta;) :D ja tsemppiä loppuodotukseen!!! :)

   Poista
 3. Ei ne neuvolassa välttämättä sua kivitä :) Me alotettiin soseet kolmen kuun iässä, ku ei vaan poika ollut tyytyväinen pelkällä maidolla. Olin ensin ajatellut, että en neuvolassa sano mitään, mutta kuitenkin sit seuraavan käynnin aloitin soseuutisilla. Ei se terkkari sanonut mitään vastaankaan ja pojan punnituksessa huomattiinkin, että paino ei ollut edell käynnistä noussut juuri ollenkaan. Yhdessä todettiin, että kyllä äiti tais olla ihan oikeassa, kun soseet aloitti. Luota siihen omaan tunteeseen ja vaistoon! Kyllä sitä yleensä ite tietää, mikä on omalle lapselle parhaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis vaan rohekasti ottaa puheeksi! :)

   Poista
 4. Mä varmaan kertoisin, jos olis kova neuvolantäti, mutta jos on sellanen kellä ei oo lapsia ja ketä menee vaan ohjekirjan mukaan, ni sitte pysyisin hiljadena :D

  Mä aattelen samallatavalla tosta kultasesta keskitiedtä, koska kaikki on niin yksilöllisiä, niin samat ohjeet ei mitenkään voi pätee kaikkiin vauvoihin ( vaikka neuvolassa muuta ajatellaankin :p).

  Ihana tyttö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kitos<3 ja juu, meillä on nuori täti eikä ole omia lapsia! :D aika kirja viisas kyllä on... .D

   Poista
 5. En mäkää kertois! Mä oon ainaki saanu todeta et kaiken mitä oon tuolla mun neuvolassa sanonu ni on oltu heti "ei kyllä sä teet väärin". En siis meinaa siellä kyllä enää tästedes mitään mainita. Jos susta tuntuu että lapses tarvii jo lisää ruokaa, nii anna mennä vaan - ilman neuvolan ohjeita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. inhottavaa tollanen neuvola! :/ meil on ihan mukava täti vaikka en ihan täysin siihen luotakkaan kun on niin nuori :D

   Poista
 6. No totta kai kerrot! Ei ne neuvolan tätit pure, vaikka eri mieltä ollaankin. Lasten kasvatusoppaat muuttuu joka vuosi ja silti kaikki lapset kasvaa omaa tahtiaan. Jos on neuvolatäti joka lukee vain oppaita, se on hänen ongelmansa eikä asiakkaiden :D

  VastaaPoista
 7. Meillä 3 kk vanha tyttö, ja eilen aloitin ton samaisen vellin antamisen. :-) Meilläkään ei oo tullut mitään masuvaivoja ainakaan vielä. Mietin ihan samaa, et kerronko tästä neuvolas ollenkaan, meillä ku olis se huomenna! Ehkä mä uskallan! :-D Suloinen tyttö teillä! :)

  -Noora

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.