maanantai 2. joulukuuta 2013

Neiti 8 viikkoa!

Meidän neiti täytti eilen 8 viikkoa! Mihin tämä aika oikeesti katoaa!? Eilen illalla juuri miettisin että kun olin raskausviikolla 32, kahdeksan viikkoa tuntui ikuisuudelta. Ja nyt ne on mennyt ihan hujauksessa! Ajattelin nyt vähän kirjoittaa mitä meidän neidille kuuluu ja miten meillä menee.
 
 
 
Miten neiti syö?
 
Neiti on aivan isänsä ja äitinsä tyttö, eli ruokahalu on kohdallaan! Meillä siis neiti kasvaa täysin korvikkeiden kanssa. Tutteli korvike on se meidän juttu! Ei vatsavaivoja, ei puklua hirveesti EI MITÄÄN. Korvikkeita menee vaihtelevasti 120ml-210ml. Iltaisin ja aamuisin neiti syö tuon 200ml, päivisin menee yleensä 150ml. Syöttövälit päivisin vaihtelevat 2-4 tuntiin! D vitamiini tippoja neiti saa aina aamuisin, aluksi ne olivat herkkua mutta tällä hetkellä aika nounou ja hyi. Vellin alottamisesta ollaan Tinon kanssa puhuttu, katsotaan nyt mitä sitten päätetään. Ensi viikolla on neuvola, joten tarvitsee ottaa siellä puheeksi. Tuntuu ainakin aika hurjalta nuo päivittäiset korvikemäärät!
 
 
 
Millaisia määriä teidän samanikäiset syö? Olenko vaan vainoharhanen että meidän neiti on joku syöppö?
 
Ainiin, vinkkinä korvike vauvojen äideille! Kannattaa katsoa kaupassa tarkkaan päivämäärät ennen kuin ostaa (mä en ainakaan ikinä ennen katsonut, luotin että kaupasta saa laatutavaraa). Eräänä päivänä nimittäin kun oltiin korvikeostoksilla Citymarketissa, siellä myytiin korvikkeita jotka meni seuraavana päivänä vanhaksi! Olisi hiukan nakertanut kun oltaisiin otettu niitä kauhea kasa huomaamatta...
 
Miten neiti nukkuu?
 
Tämä on luultavasti tullut kaikille mun hehkutuksen kautta selväksi että meillä nukutaan älyttömän hyvin! Viimeyönä yli 10 tuntia putkeen. Ei tästä siis sen enempää.
 
Mitä neiti touhuaa hereillä ollessaan?
 
Neiti on virkeimmillään heti aamusta ja sitten illalla. Kunnon yökukkuja tuo meidän pirpana, mitä enemmän kello on, sitä enemmän täällä naureskellaan ja jutellaan.
Neiti on ruvennut paljon "juttelemaan" ja ääntelemään, äidin mielestä kyllä äänet kuulostavat aina siltä kuin neiti tukehtuisi joten välillä juoksen ihan paniikissa tarkastamaan tilanteen. Ja sitten neiti naureskelee...Hullu äiti. Neiti viihtyy hyvin sitterissä ja telkkarin on oltava auki. Jos telkkari on niin ettei neiti kuule ja nää sitä, syntyy itkuparkuhuuto kohtaus. Telkkarin orja. Siinä hän aina tyytyväisenä tuijottelee maailmaa ja kuuntelee telkkaria, kikattelee ja naureskelee yksinään. Sitten on äiti tai isi menee ja yrittää ottaa nauruvalokuvan, hymy hyytyy heti. Meidän sitteri on erittäin kätevä kapistus, rupee kiikkumaan kun neiti heiluu siinä, ei tarvitse kokoajan olla jalalla heiluttamassa!
 
 
 
Millainen luonne meidän neidillä on?
 
Päiväpäivältä enemmän neidin luonne rupeaa paljastumaan meille. Yksi asia meille selvisi aika nopeasti, neidillä on lyhyt pinna! Kaikki tänne nyt ja heti, tai tulee huuto! Mielialat vaihtelevat aika usein myös, ensin naureskellaan ja ollaan iloisia, puolen minuutin päästä voidaan huutaa jo täyttä kurkkua. Sama nukuttaessa, ensin raivotaan pää punaisena sängyssä ja kun syliin pääse rauhottumaan niin sitten jos naureskellaan. Neiti viihtyy myös paljon paremmin metelissä kuin hiljasuudessa, siksi hän aika usein nukkuu kun on vieraita kylässä ja herää sitten kun vieraat lähtee ja tulee hiljaista. Sylissä neiti viihtyy mutta myös sylitön olo on ihan mukavaa! Tutti on kaiken a&o ja sen on oltava suussa suurimman osan ajasta.
 
 
Vaatteet&vaipat
 
Vaatekoot vaihtelevat 56-62. Suurin osa taitaa olla jo 62 kokoa. Toki ne on vähän väljiä, mutta 56 ovat jo niin tyköistuvia etten tykkää pukea niitä neidille. Ja 56 bodyt rupevat jo aika hyvin kiristämään reisien kohdalta, pikku pullukareisi<3
Vaipat on Liberon 2 kokoa ja hyvin mahtuu!
Ainiin, ostin yksi päivä Muumi vaippoja ensimmäistä kertaa (kaupassa ei ollut muita). Jokainen vaippa tähän asti on falskannut! En enää ikinä osta niitä. Joko mä en osaa laittaa niitä tai sitten ne vaan oikeasti on niin huonoja, meillä ennen aina on ollut Liberon vaippoja eikä ole oikeastaan koskaan tullut pissavahinkoja. Liberossa siis pysytään!


6 kommenttia

 1. Meillä myös muumivaipat falskas aina. Liberot ei falskaa ennenku ovat jo imupinnaltaan täynnä..

  VastaaPoista
 2. Aloitteko suoraan käyttämään tuttelia vai ootteko kokeillu muita merkkejä? Vaihdoitteko suoraan lennosta vai pikku hiljaa totutellen? Sopiko tutteli heti vai pitikö masun ensin tottua? Ite täällä pohdin korvikemerkin vaihtoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi kokeiltiin Nannia, meni vatsa ihan kivokovaksi joten vaihdettiin ihan lennosta Tutteliin! Tutteli sopi oikeastaan heti, ei tullut mitään masuvaivoja :) neiti kakkasi kylläkin vain joka toinen päivä aluksi, nyt on ruvennut vatsa toimimaan päivittäin joten voi olla että mennyt siis näin kauan ennenkuin tottui Tutteliin! :) Ja kannattaa kokeilla jotain muuta merkkiä jos on jotain vaivoja, meillä ainakin huomasi eron jo heti toisena päivänä! :)

   Poista
 3. Meillä on neiti 2,5kk ja syö kerralla yleensä 120ml, päivällä syöttöväli on 3-4h. Illalla tankkaa enemmän, jopa 180ml ja jaksaakin nukkua n.8h :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos kommentista, kiva vähän vertailla kun ei yhtään tiiä mikä on "normaalia":)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.