perjantai 20. joulukuuta 2013

Pikkuneidin pehko

Elviralla oli syntyessään tumma ja tuuhea tukka. Meidän pieni peikkotyttö. Mulla ja Tinolla on molemmilla mustat hiukset, värjätyt. Tino on oikeasti todella vaalea, melkein blondi ja mun hiukset on "maantien harmaat" eri jokin sortin ruskeat.
Elvrian hiukset ovat alkaneet vaalentua pikkuhiljaa. Tietyssä valossa hiukset näyttävät hieman jopa oranssihtavilta. Mun tukka on kuulemma ollut vauvana hieman oranssiin taittava, mutta toivon että Elvira perisi isänsä hiukset, kauniin vaalet ja tuuheat.


 
Meillä molemmilla on Tinon kanssa todella tuuhea tukka joten Elvirallakin varmasti tulevaisuudessa tulee hiusta löytymään.
Tällä hetkellä kuitenkin neidillä on jonkinsortin karvanlähtö aika, ja hiukset ovat ruvenneet harventumaan. On kuulemma ihan normaalia että vauva hius tippuu pois(!?). Elviran vauvatukka on harventunut vain ohimojen kohdalta sekä pään sivuilta. Muuten tukka kasvaa hyvin. Voi siis olla että neiti on pian aika koomisen näköinen, päälaella pitkä keesi mutta muuten aika kalju! Mä toivon hartaasti että suurin osa hiuksista kuitenkin pysyisi päässä, rakastan niin silitellä sitä pientä pehmoista karvaa! Ja Elvira on niin suloinen kun herää unilta tukka pystyssä! No, aika näyttää. 
Karstaa Elviran päässä on jonkun verran, ei kuitenkaan ihan hirveästi. Ollaan laitettu välillä iltaisin vauvaöljyt ja myssy päähän ja annettu hautua yön yli. Sen jälkeen olen rapsutellut karstaa hellävaraisesti pois. Voi olla että meillä karsta tulee olemaan vaivana pitkään, mulla itselläni on karstaa ollut ala asteella vielä!
Taisteluun karstaa vastaan sain myös lukijalta vinkin! Joku ihana anonyymi (kampaaja) oli käynyt laittamassa että karstaa ei tule kun pesee vauvan pään shampoolla, kuulemma linnashamppoo käy hyvin! En ole ehtinyt vielä kokeilla tätä joten en tiedä toimiiko mutta täytyy kokeilla!
 
Onko teidän vauvoilla lähtenyt vauva hius pois? Ja mitkä on hyvät kikat karstaa vastaan? :)

5 kommenttia

 1. Meidän pojalla on ihan sama! Syntyessään oli tosi tummat ja tuuheet hiukset ja nyt on iha mini Kekkonen ku hiuksii on lähteny tosi paljon :D.
  http://fitfatmamatiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Sulle on haaste mun blogissa :)

  http://themomentofourlove.blogspot.fi/2013/12/haastetta-haasteiden-peraan.html

  VastaaPoista
 3. Meiän pojalla kanssa tukka lähdössä pois...tyynylläki saattaa olla kasa kiehkuroita unien jälkee, ku on hinkannu päätänsä sihen. Olisin kans nii halunnu, et pojalla ois pysyny tukka päässä! :)

  VastaaPoista
 4. Melkeipä kaikilla vauvoilla lähtee niinsanottu ekatukka pois ja ylensä se vielä vaihtaa väriä. Meijänki neiti kaljuuntui takaraivosta ja ohimoilta. Nyt alkanut hienosti kasvaa ja huomaa väri eron päälakitukkaan. Ala pitämään jotain pinniä tai ponnaria niin ei näytä ihan niin hassulta ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä vaihtu kaikki hiukset pikku hiljaa. Ensin takaraivosta, sitte sivuilta ja lopuks vielä päälaelta. Ns vauvatukka lähtee pois ja tilalle tulee vahvempi tukka. P.s mukavempi se on et ne lähtee vauvana eikä 2 vuotiaana. Mä oon itse 2 vuotiaana ollu ihan kalju siitä syystä et ne vaihtu vasta sillon. :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.