Kaksplus.fi

MENU

tiistai 17. joulukuuta 2013

The Kirja

Raskauden alkuvaiheessa osti meidän "möhkikselle" kirjan. Kirjaan on tarkoituksena kerätä muistoja ja asioita, joita me haluamme Elviran muistoihin säilöä. Meillä on kyllä olemassa vauvakirja, mutta halusin myös jonkun jonne voi kirjoittaa vähän vapaammin ja mitä mieleen juolahtaa, sekä niitä pienen pieniä asoita joille ei ole vauvakirjassa tilaa. Olen ajatellut antavani kirjan Elviralle kun hän täyttää 18 vuotta.


Kirjan ensimmäisellä sivulla on kertomus synnytyksestä ja miten se sujui. Tietenkin synnytyskertomus kirjassa on hieman hellempi ja hieno varaisempi kuin täällä blogissa. Toki siihen varmasti vaikuttaa eniten se että aika oli ehtinyt kultaamaan muistot ennen kuin rustasin kertomuksen kirjaan.Kirja oli esillä kastetilaisuudessa, tarkoituksena oli että jokainen vieras kirjottaisi Elviralle terveisiä. Muutamat vieraat kirjoittivat runon kirjaan:

"Sait nimen kauneimmas, Elvira Maria Helenan. Sul on äiti ihana ja se ei oo yhtään lihava. Isi öisin rekkaa ajaa ja sua paljon rakastaa. Kun sua itkettää, äitillä hajoo pää. Maailman parhaimmat vanhemmat sait, muista se ain"

T: J&P

Mun sisko kirjoitti seuraavaa:

"Terveisiä Elviralle!
Sait parhaat mahdolliset vanhemmat, vaikka ne joskus käyvät hermoille, muista että sinua rakastetaan. Tädille voit haukkua aina kun isi ja äiti ovat tyhmiä;)
Tätisi Maria."Minä itse kirjoitin kirjaan miten kastetilaisuus sujui ja nimen alkuperää. Kirjasta löytyy myös Elviran taitoja ensimmäisten kuukausien ajalta, miten nukkuu, syö, seurustelee ym. Olen ajatellut että kirja tulisi sisältämään tärkeitä hetkiä, kaikki syntymäpäivät, joulut ja muut tärkeät juhlat joihin Elvira osallistuu. Kirjoitan niiden lisäksi myös ihan samantyylisiä "kuukausi ja vuosi postauksia" kuin tänne blogiin. Elvira saa sitten joskus lukea molempia!

Onko teillä jollain myös toinen vauvakirja sen perinteisen kaupanversion lisäksi? Mitä olette sinne kirjoitelleet?


16 kommenttia :

 1. Aivan mahtava tämä! Elviralla ihana lukea sitten kirjaa kun hän on isompi :)
  -eeni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) toivotaan että Elvira tykkää sitten joskus! :)

   Poista
 2. Miks mä en oo keksiny tällasta? :D Toisaalta, mun logiikalla Jesseä tuskin ikinä kiinostaa lukea mitää tollasta.. Miehet ku on nii jöröjä :D Jos mulle joskus tyttö tulee ni varmasti tällase teen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, voi olla että jörö miehet ei niin välitä:D

   Poista
 3. Ei hitsit tää kirjahan on ihan paras idea! :)
  Saatan ehkä köhh. no joutua vähän kopioimaan sun ideaa ja ideoida meillekkin jonkun tämän tyylisen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tee vaan, tätä on tosikiva väkerrellä kun vauva on unilla ;)

   Poista
 4. Meillä on siskon kanssa ollut omat kirjat kaikissa synttärijuhlissa sun muissa vastaavissa mukana, mihin kaikki vieraat ovat saaneet kirjoittaa. Ihana nyt aikuisena lukea mitä kaikki mummot ja mammat ovat kirjoittaneet :) ihana että joku muukin tekee tuollaisen omalle lapselleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi vitsi, olispa mullekkin tehty tollainen! :)

   Poista
 5. Onpa ihana idea! Itse olen ostanut vauvakirjat valmiina, mutta sen lisäksi olen askarrellut syntymäpäiväkirjat sekä kuukausipäiväkirjat, joihin joka kuukausi kirjoittelen kuulumisia, uusia taitoja sun muita juttuja. Keväällä tein niistä pienen postauksenkin: http://taikinainen.blogspot.fi/2013/04/neuvolointia-ja-synttarikirjaa.html.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana, taidan varastaa muutaman idean ja kirjoittaa myös joka kuukausi! ;) :)

   Poista
 6. esittelin blogisi. .) raskauteni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee kiva kiitos! :) oli kivasti kirjoitettu! :)

   Poista
 7. Onpa ihana idea :)

  Uusi lukija ilmoittautuu :) http://justbabythings.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3