torstai 23. tammikuuta 2014

Äitikin jaksaa taas hymyillä!

Huomasin noin kuukausi sitten että mieleni oli todella alakuloinen. Ei huvittanut tehdä mitään muuta kuin löhötä ja nukkua. Mitkään yöunet eivät meinanneet riittää, aina aamulla väsytti vaikka olisinkin nukkunut todella hyvin. Ei kiinnostanut lähteä mihinkään, ei kiinnostanut nähdä ketään. Halusin vain olla kotona.

Huomasin itse hyvin nopeasti suuren muutoksen mielialassani. Olen yleensä todella iloinen ja nauravainen ihminen. Huomasin että nauraminenkin tuntui raskaalta ja hymyileminen oli yleensä työlästä tekohymyä. Mietin ja pohdin mistä tälläinen alakuloisuus voisi johtua, mielessä kävi kaikki synnytyksen jälkeisestä masennuksesta kaammosmasennukseen. Mikään ei kuitenkaan tuntunut sopivalta, en voinut sanoa olevani masentunut, olin vain alakuloinen. Minua turhautti kun en tiennyt syytä miksi mieleni oli niin maassa, olin kärttyinen ja ahdistunut. Yritin esittää reipasta ja iloista, ja tämä jos mikä oli raskasta.

Mietin ja pohdin mikä ihme mua vaivaa. Yksi päivä sen sitten tajusin ja elämä kirkastui: ehkäsylaastari! Voisiko tuo pieni hormonipirulainen olla kaiken syy? Ei auttanut muuta kuin kokeilla ja nyppäistä laastari pois.

Noin viikko meni enkä edes ajatellut asiaa. Viikon jälkeen huomasin olevani kuin eri ihminen: olin iloinen, pirteä ja energiaa riitti kuin pienessä kylässä! Myös minua vaivanneet vatsakivut olivat poissa. Luulen että osasyynä on myös viime viikkoina paistanut aurinko, mutta ei kiitos tälle äidille hormoniehkäisyä enää ikinä! Nyt jaksaa äitikin taas hymyillä!

8 kommenttia

 1. Hyvä että asia selvisi! Mullekkaan ei sovi mitkään hormonaaliset ehkäisyt, tulee justiin kauheeta alakuloisuuttta ja turhaa raivoomista pienistä asioista, kun olen muutenkin äkkipikainen niin ne ehkäisyt vielä lisää sitä. + se että ihan kaikki ''intiimit'' (:D) halut katoaa täysin:D Joten oon päättäny etten ikinä enään koskekkaa semmosii ehkäisy vaihtoehtoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jepp!:) mä niin toivoin että laastari olisi sopinut, se oli niin helppo :D en kyllä lähde enää muita hormoni vaihtoehtoja koettamaan, täytyy keksiä muuta :D

   Poista
 2. Kaunis hymyilevä äippä! :)

  Nuo hormoonalliset ehkäsyt kyllä vaikuttaa ihan ihmeen paljon mielialaan ja yleisestikkin koko kroppaan :o
  Muaki vähän jännittää, että minkä ehkäisy menetelmän uskallan ottaa käyttöön sitten aikanaan synnytyksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oih, kiitos! :) jep, mulla oli koko kroppa turvoksissa tuon laastarin takia! niinpä, kauhean vaikea valinta kyllä kun tuntuu että niitä hormonittomia vaihtoehtoja on niin vähän:/ tai sitten en vain ole tietoinen kaikista :/

   Poista
 3. Hyvä että syy löytyi :) Mitä ehkäisyä aijot nyt käyttää? vai annatteko seuraavan tulla jos on tullakseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin oli !:) tehtiin päätös että tuleejosontullakseen ja sitten sen jälkeen kuparikierukka ;) :)

   Poista
  2. iik!! teillä voi siis kohta olla vauva nro 2 ;))

   Poista
  3. no niinpä!!!!! Pelkään vaan että toinen ei tulekkaan kovin helposti ja joudutaan odottamaan monta vuotta :/ :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.