maanantai 27. tammikuuta 2014

Ammattina äitiys.

Äitiysloma, niin mikä loma? Monesti kuulee puhuttavan että kotiäitiys ei ole mikään ammatti, kotiäitiys ei ole työtä.
Fyysisesti kotiäitiys ei ole raskasta. Töissä hoidettavana ja valvottavana oli monta kymmentä lasta, nyt vain yksi. Joka ei vielä edes liiku mihinkään. Toki joudun nostelemaan ja kantelemaan häntä, mutta niin jouduin töissäkin. Ennen työpäivät olivat kahdeksan tuntia vuorokaudessa, nyt ne ovat kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa. Tällä hetkellä kuitenkin työetuihini kuuluu päiväunet jotka tarvittaessa helpottavat  raskasta työpäivää.
Henkisesti kotiäitiys ammattina on todella raskasta. Ennen astuin työpaikan ovesta ulos ja unohdin työasiat, nyt työasiat pyörivät mielessäni kokoajan, niitä ei hetkeksikään unohda vaikka kuinka tahtoisi. Vaikka astuisin ulos "työpaikan" ovesta, asiat jäävät mieleeni pyörimään. Työpaikalla sun lisäksesi oli monta muutakin aikuista kenen kanssa jutella ja jakaa ajatuksia. Nyt suurimman osan työpäivästäni olen yksin, kontaktit aikuiseen ovat usein pyöreä nolla siihen asti kunnes Tino tulee töistä.
Rakastan kuitenkin olla kotona ja omistautua kokonaan Elviralle. Siinä lapsen ohella kuitenkin tulisi hoitaa pyykit, tiskit, ruoka ja muut kotihommat. Vaikka meidän taloudessa asustaa kaksi aikuista, koen kuitenkin kotitöiden olevan mun heiniä koska mä täällä päivis oleskelen. Haluan että Tino saa nauttia ajasta Elviran kanssa kun tulee töistä eikä joudu heti imurin varteen. Tinolla on raskas työ ja siltikin hän jaksaa hoitaa myös meidän kotia. Tästä olen enemmän kuin kiitollinen ja iloinen, mutta koen huonoa omatuntoa koska haluaisin pystyä hoitamaan kotihommat ennenkuin Tino tulee töistä, onhan se tällä hetkellä mun "työtä". Haluan myös, että Tino saisi mahdollisimman paljon viettää aikaa tyttärensä kanssa koska tekee todella pitkiä päiviä. Yleensä Tino hoitaakin Elviraa työpäivän jälkeen ja minä teen kotihommia.
Minä mieluusti pysyisin ikuisesti kotiäitinä. Jos meidän talous ja oma kroppa antaisi periksi, olisin aivan valmis täyttämään tämän maailman lapsillani ja olemaan ikuisesti kotiäiti. Ainakin tällä hetkellä olen tätä mieltä. Välillä tulee hetkiä että olisi kiva mennä takaisin töihin, mutta nautin kyllä niin suunnattomasti tästä hetkestä kun saan olla tyttäreni kanssa kotona ja seurata hänen kasvuaan. Puhumattakaan siitä ettei melkein koskaan ole aikatauluja, päivät kuluvat Elviran rytmin ja tarpeiden mukaan. Jos mulla olisi yhtään parempi palkkaisempi työ ja tulisimme toimeen pelkästään mun tuloilla, haluaisin ehdottomasti että Tino saisi kokea myös "koti isyyden" halutessaan. On tämä vaan hienoa ja ainutlaatuista! Olisi ihanaa kun Tino saisi myös jossain vaiheessa viettää kaikki päivät tyttärensä kanssa ja saisi vaan olla kotona. Valitettavasti tarhatätitantta ei niin hyvin tienaa jotta tämä olisi mahdollista, lotto voittoa odotellessa...
Ehkä sitä "oikeaa" lottovoittoa ei meidän kohdalle satu, koska meillä on jo tuo yksi ihana lottovoitto. Tällä hetkellä voin sanoa että viihdyn työssäni äärettömän hyvin, rakastan työtäni ja olen hyvä työssäni. Rahallinen palkka on huono, mutta päivittäiset hymyt, ilot, surut ja oppimiset ovat rahaakin tärkeämpää palkkaa.
Nimi: Laura
Ikä: 20
Ammatti: Kotiäiti

20 kommenttia

  1. Mulla on aina ollut suunnitelmissa iso perhe, rakastan lapsia, haluan olla äiti. Se vaan yksistään ei riitä mulle :D mulla on myös paljon urahaaveita ja haluan menestyä töissä. Simsissä näitä ei voi yhdistää (eikö oo hyvä vertaus) mutta onko se niin vaikeeta irl? Ihanaa että joku nauttii täysin rinnoin kotiäitiydestä. Mäkin tykkään mutta toisaalta kaipaan hirvesti myös opiskeluja ja töitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on hienoa kun ne voi ihan irl yhdistää! :) nauti kotona olosta, kyllä niitä töitä aina kerkee tekemään ;)

      Poista
  2. Ihana teksti ja täyttä asiaa, ei kaikki tosiaan sitä ymmärrä että kotona oleminen pienen lapsen kanssa ei ole lomailua, vaan on siinäkin omat hommansa ja haasteensa. Ihana tyttö sulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos<3 ja niinpä, kyllä kotona tekemistä riittää ettei varmasti kerkeä laiskottelemaan :D

      Poista
  3. Ihana teksti!! :) täällä toinen kotiäiti, joka on täysin samaa mieltä asioista. :)

    VastaaPoista
  4. Mulla on välillä ollut hermot tosi kireellä kotona, halu takaisin töihin oli kova. Täällä ei ole edes niitä lakisääteisiä kahvi- ja vessataukoja, työt ei lopu klo 16.00... ;D Olen vasta nyt oppinut arvostamaan tätä aikaa ja yritän nauttia jokaisesta päivästä kun saan olla kotona. Kyllä ne töiden kiireet, tavoitteet ja pomon niskaan hengittäminen siellä odottaa ;)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä! ja kyllä varmasti ottaa aikansa ennen kuin oppii nauttimaan tästä kotona olosta! :) mulla ainakin alussa oli tosi kova hinku joka paikkaan lähteä, äkkiä vaan kotoota pois. Nyt en muuta tekisikään kun nautteisi Elviran kanssa kotona olosta :D

      Poista
  5. Mie taas oon ollu aina sitä mieltä että Kotiäiti ei ole mikään ammatti. Tuskin kukaan kakarana sanoo, että isona haluan olla Kotiäiti :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eihän se "virallisesti" olekkaan, mutta ihan hyvin työstä käy :D

      Poista
  6. Kotiäitys on hyvä ammatti, jos vaan rahat riittää :D Huonoa vaan kun et oo Laura syntynyt edes rikkaaseen sukuun, mutta kyllä pinelläkin palkalla hyvin tulee toimeen, sanoo rikas ja hyväpalkkainen sairaanhoitajamamma hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha niinpä äiti :D tullaan sitten teille aina syömään kun rahat loppuu ;)

      Poista
  7. Käyttäkää ihmeessä isäkuukausi sitten kun palaat töihin, eli Tino voi olla silloin kuukauden teidän tytön kanssa ja saa 80% palkastaan. Muistaakseni tää on mahdollista käyttää 2 vuoden sisällä lapsen syntymästä. Mulle äitiys on ollut kyllä lomaa. Tyttö niin kiltti, saa nukkua pitkään, käydä kahviloissa, uimassa, mammapiireissä.... Kunpa voisi olla mammalomalla aina vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanaa! :) ja kiitos vinkistä, en tiennytkään tuosta mahdollisuudesta! :)täytyy tutkiskella asiaa tarkemmin! :)

      Poista
  8. Voi mää oikeen ootan sitä että alkaa toi "työ" kotiäitinä, kun tää yksin kotona makoilu äippälomalla alkaa tylsistyttää... tulis jo vauva! :D
    Toisaalta en kyllä haluais ikinä mennä töihin, vaan opiskella ja opiskella aina! Ei taida vaan rahat riittää täällä, enää ylimääräiseen opiskeluun :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha muistan tuon loppuodotuksen tunteen kun kotona ei ollut mitään tekemistä ja vauvaa ei kuulunut :D:D tsemppiä, kyllä se sieltä tulee ;)!

      Poista
  9. Allekirjoitan, hyvä teksti!! Täällä myös kotiäiti, joka kirjoittaa ÄIDEISTÄ PARHAIN -blogia tästä ihanasta vauva-arjesta :)

    VastaaPoista
  10. Tällä hetkellä on ihanaa olla vaan kotona ja puuhastella pikku neidin kanssa. Päivät menevät vauhdilla ohi, ja on ihanaa ettei ole mitään "pakollisia velvollisuuksia" muutakun Lilianin viihdyttäminen. Mutta jossain vaiheessa minä haluan hyvän työpaikan, jonka myötä myös muut unelmat voivat toteutua: oma koti, jossa on oma piha lapsille leikkiä)
    Oon samaa mieltä myös, että ois kiva jos miehenikin saisi kokea koti-isyyden, meilläkään se ei tällä hetkellä ole mahdollista, muuta kuin ehkä viikon verran. Sillä meinasin käydä testaamassa työntekeo viikon verran huhtikuussa :D Ehkä seuraavan lapsen kanssa Kimmo voi jo talouden puolesta jäädä pitemmäksikin aikaa kotiin :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.