Kaksplus.fi

MENU

torstai 9. tammikuuta 2014

Ensimmäiset piikit..

 
 
Eilen meillä oli 3kk neuvola ja Elvira sai ensimmäiset piikkinsä! Niinkuin blogin facebook sivulla kerroin, jännitin rokotteita ihan hirveästi. Enemmänkin ehkä sitä että miten tämä äiti pysyy kovana kun neitiä sattuu. Hyvin kuitenkin meni ja hengissä selvittiin, me molemmat. Huudolta ei tietenkään säästytty ja kuulinkin ensimmäistä kertaa kun Elvira itkee kunnolla. Ei meinannut muistaa henkeä ottaa kun niin kovat oopperat oli käynnissä. Elviran ilme oli myös aika näkemisen arvoinen, pikku neiti oli niiin loukkaantunen näköinen kun häntä niin kiusattiin. Huutoa jatkui ja jatkui mutta loppujen lopuksi Elvira nukahti äidin syliin kun odotettiin kyytiä kotiin. Elvira jatkoi vielä  nukahtamisen jälkeen nikottelua, ja voi että kun se oli suloista! Äidin pieni urhea vauva<3
 
Olin eilen oikea HC äiti: en itkenyt rokotteiden antoa ja uskalsin ottaa soseiden aloittamisen puheeksi neuvolassa. Niinkuin arvelinkin, kivitykseltä säästyttiin. Neuvola täti kehoitto tästä eteenpäin antamaan 3 kertaa päivässä soseita kun maito määrät ovat niin hurjia. Tuli kyllä kieltämättä hyvä olo kun oli tehnyt oikean ratkaisun vaikka ohjeistus on ihan jotain muuta. En ollutkaan niin MILF! tämän asian kanssa ;)
 
Hienosti oli taas Elvira kasvanut, paino menee tismalleen keskikäyrällä! Tässä vähän mittailuja, sulkeissa taas viimekertaiset!
 
Päivä: 8.1.2014 (10.12.2013)
 
Paino: 5920 g (5100 g)
 
Pituus: 62,4 cm (59 cm)
 
Pipo: 40 cm (38,5cm)
 
Neuvola korttiin tuli seuraava teksti:
 
" Tarkkaavainen ja tyytyväinen neiti. Iho siisti, pintakuiva -> rasvaus perusvoiteella. Kasvaa tasaisesti. Rokotteet annettu."
 
Elvira sai taas rotavirus rokotteen ja oireet menevät aivan samalla tavalla kuin viime kerralla: PUKLU LENTÄÄ! Toivotaan että soseet vähän auttaisivat tähän asiaan. Jännitin myös kovin että nouseeko rokotteiden jälkeen kuumetta, joten käytiin varmuuden vuoksi hakemassa Panadol suppoja. Eilen illalla neiti olikin itkuinen ja kipeän oloinen, joten laitoimme yhden supon yötä vasten. Hienosti neiti nukkuikin koko yön taas, joten päästiin jälleen kerran helpolla! Nyt Elvira makaa tyytyväisenä lattialla viltin päällä ja höpöttelee yksinään, joten taidettiin säästyä sen suuremmilta murheilta.
 
En tiedä liittyikö jotenkin tuohon kuumeiluun viime öinen uneni: näin unta että joku oli laittanut Elviran uuniin. Siellä neiti makoili makkaroiden ja lanttulaatikon seurana. Kuulostaa ehkä hauskalta, mutta uni oli todella ahdistava. Näin jälkikäteen se toki naurattaa! Tämä oli varmasti merkki että älä enää kutsu Elviraa makkarareideksi, heh... Pimeä mutsi!
 
 
 
 

22 kommenttia :

 1. Hyvä että rokotteiden anto meni hyvin :) Mekin onneksi säästyttiin onneks silloin turhilta vaivoilta :) HIenosti Elvira kyllä kasvaa =) Jaden 3kk mitat oli aika samaa luokkaa mitä teilläkin; 6125g 58,4cm ja 38,6cm :D Tosin nyt kotipuntarin mukaan tua neiti on jo sata grammaa vajaa 7kg :D 4kk neuvola meillä vasta 2 viikon päästä niin saa nähä kuinka paljon sitten tää möllykkä painaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä ne vaan nopeesti kasvaa! :) eihän niitä kauan jaksa edes enää kanniskella :p

   Poista
 2. Noi rokotteet oireilee viikon verran, meil on tullu ekana rokotuspäivänä kiukku ja sit viikon päästä uudestaan iha järjetön kiukuttelu! :D Et vielä voi tulla ;) Meil on onneks seuraavat eessä vasta puolen vuoden päästä! Mä vihaan rokotteita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, nyt se kiukutelu alko :D MÄKIN VIHAAN!!!!!!

   Poista
 3. Heps! Paljon teillä maitoa menee vuorokaudessa? Meillä samanlainen tilanne,kiinteitä aloiteltu tällä viikolla.Tuntuu,että maitoa menee hurjasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yli litra menee reippaasti :) ja vielä sekin kun neiti nukkuu 10 tuntia yössä syömättä niin päivisin tuntuu ettei muuta tehdäkkään kuin syödään:D

   Poista
  2. Jep kuulostaa tutulle! :D

   Poista
 4. Voi teidän suloinen reipas neiti! :))

  VastaaPoista
 5. Tiiäkkö sää oikeesti mitä toi MILF tarkottanee? :D

  VastaaPoista
 6. Mä en oikein ymmärtänyt miksi sieltä neuvolasta olisi tullut kiinteisiin liittyvä kivitys? (lapseton olen, niin en muutenkaan ihan kaikkea vauvajutuista ymmärrä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ohjeistus on että kiinteitä alotettaisiin antamaan aikaisintaan 4kk iässä :) jotkut neuvolan tädit ovat "kirja viisaita" ja eivät sovella ohjeistuksia ollenkaan, joten jos et tee ohjeiden mukaan niin voi neuvolasta tulla sanomista :D onneksi meillä on mukava terveydenhoitaja! :)

   Poista
 7. Kiva seurailla sun blogia kun meillä on aivan samanikäiset lapset. Meidän poika on syntynyt muutaman päivän aiemmin. Kokoeroa tuntuu vaan olevan kun meidän poitsu painaa jo seittämän kiloa, apua =D Tosin on hän hieman pitempikin. Hän tuntu ottavan jonkin ihmeen kasvuspurtin tässä, painoa tuli kuukaudessa aika roimasti. Mekin käytiin ottamassa rokotteet tiistaina. Pientä lisäkiukkuahan tuo aiheutti, mutta nyt tuntuu jo helpottavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että meni rokotukset teilläkin hyvin! :) onpas komian kokoinen teidän poitsu! :)

   Poista
 8. Täällä näyttäisi olevan melkeen saman ikäinen äiti ja samanikäinen vauva, Elviira tosin näyttäisi olevan _HIEMAN_ pienempää sorttia kuin meidän Hugo. Me kans ollaan viime viikko maisteltu soseita, tosin vain kerran päivässä, ei näytä pojalle maistuvan. :D Jään lukemaan teidän kuulumisia. Jos kiinostaa niin käy kurkkaan mun blogia. http://ajattelensinua.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa! :) rupeankin seuraamaan teidän juttuja, kiva lukea muiden samanikäisten höpötyksiä, niin vauvojen kuin äitien! ;) :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3