maanantai 20. tammikuuta 2014

Kokemuksia Bumbo tuolista?

Tilattiin eilen Lekmeriltä Bumbo tuoli Elviralle. Olen lukenut että tuoli on todella hyvä apu syöttämisessä, vauva uinnissa, suihkutuksissa ja muuten vaan tuolina jos vauvan pitää istua ja odottaa. Maahantuojan mukaan tuolissa saisi istuttaa 3 kuukauden iästä eteenpäin, tai sitten kun vauva itse kannattelee päätään kunnolla.


Kuva lainattu Lekmerin sivuilta.

Uppoutuessani Googlen ihmeelliseen maailmaan, löysin kyseisestä tuolista paljon mielipiteitä. Mielipiteet jakautuivat selvästi kahteen osaan: "Joo pistä vaan alle puolivuotias lapsesi tuoliin jos haluat rikkoa hänen selkänsä!" ja "Oikein hyvä ja kätevä kapistus!". Jotkut olivat sitä mieltä että tuolissa voi istuttaa alle puolivuotiasta lasta hetken, esimerkiksi syöttämisen ajan. Itse en oikein tiedä kumpaan kastiin kuulun, olenko vastaan vai puolesta. Luultavasti se selviää vasta sitten kun tuoli meille saapuu ja saan nähdä ja tutkia sitä kunnolla sekä koittaa Elviran kanssa. Pistin myös eilen kaverilleni viestin ja pyysin häntä kysymään äitinsä mielipidettä kyseisen tuolin käytöstä alle puolivuotiailla lapsilla (hänen äitinsä on fysioterapeutti).  Vastausta odotellesani haluaisin kuulla teidän mielipiteitä ja kokemuksia

nimenomaan alle puolivuotiaan lapsen istuttamisesta tässä tuolissa?

Jokatapauksessa meille on nyt siis tulossa kyseinen tuoli, käyttöönotto ajankohta vaan vielä uupuu! Luulen kuitenkin että tuoli tulee meillä kovaan käyttöön, joko hetken päästä tai sitten muutaman kuukauden päästä. Varmasti auttaa mun arkea kun olen yksin kotona, saan helpommin käytyä suihkussa ja pestyä neidin kun voi tuohon tuoliin istuttaa odottamaan!

Millaisissa asioissa teillä on käytetty Bumbo tuolia? :)11 kommenttia

 1. Meillä Bumbo otettiin käyttöön, kun Lina oli jonkun 4kk. Tai silloin sain päähäni tilata tuolin :D Lina on aina ollut todella jäntevä ja istui jo tuon ikäisenä sylissä selkä suorana. Itse, vaikka minä koitin makuuttaa.
  Joten en ajatellutkaan, että Bumbo olisi ollut jotenkin pahaksi.

  Bumbo oli kätevä, kun halusi tyhjentää ja täyttää tiski- tai pyykkikonetta - neidin sai viereen odottelemaan. Mutta nykyään sitä käytetään todella, todella harvoin. Lina täyttää pian 9kk. Nyt kiinnostaa enemmän lattioiden koluaminen kuin paikallaan istuminen. Luonnollisesti.
  Mutta itseäni harmitti se, että Bumbo oli aika kovan hintainen ja käyttöikä jäi aika lyhyeksi. Ainakin meillä.
  Nyt mietin, että vienkö sen kirpparille keskiviikkona myyntiin vai säilytänkö nelosta varten....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen miettinyt ihan samaa että käyttöikä voi jäädä aika lyhyeksi kun neiti lähtee konttamaan ym :/ tilattiin kyllä limen värinen jotta voidaan käyttää myös seuraavalla, vaikka olisikin poika :) meillä myös neiti on todellä jäntevä mutta voi olla että ei ihan vielä uskalleta ottaa tuolia käyttöön:/

   Poista
  2. Meillä on tietty vaaleanpunainen :D Mutta sillä mennään, vaikka tulokas olisikin poika.. Aika näyttää onko siitä hyötyä vielä "toisella kierroksella". :)

   Poista
 2. Mulla ei oo kokemusta kyseisestä tuolista, mut oon miettiny sen hankintaa. Haluisinki ehkä myöhemmin lukea jonkunlaisen postauksen sun omista mielipiteistä ja kokemuksista tästä tuolista? Onnistuiskos? :)

  VastaaPoista
 3. Vastaan tänne nt vielä... Mä ostin 15e tuolit kirppikseltä ja mietin mikä hemmetti se tämä on muttä söpö se on niin ostetaan :DD No hyvä että ostin kirppikseltä, semmosta en olis täyshintasen varmaan ostanukkaan. No koulussa kun Nellyä ollaan pidetty niin siinä se pöydällä istuu mun koneen vieressä ja leikkii jollain lelulla. Meni helposti myös syöttötuolina ja muillakin reissuilla hyvä syöttötuoli. Selän kanssa ei oo tullu mitään ongelmia, just neuvolassa kehuttiin että tyttö istuu niin reippaasti selkäsuorana itse lattialla, eli vaikutusta siihen ei ollut. Meillä on ollu siis ahkerassa käytössä ja itse suosittelen tuolia lämpimästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mua myös harmittaa todella paljon kun raskausaikana katselin kirppiksellä kyseistä tuolia ja meinasin ostaa, kuitenkin jäi sinne hyllylle ja nyt jouduttiin maksamaan aika suolainen hinta vaikka alennuksessa olikin :D toivon että Elvira viihtyy tuolissa yhtä hyvin kuin Nelly jotta tulisi rahoille vastinetta :p

   Poista
 4. Meillä poika 4kk ja päivittäin ollaan pieniä hetkiä kerrallaan bumbossa. Poika rakastaa siinä istumista ja helpottaa paljon, kun nykyään kiukkuaa helposti lattialla ja sitterissä kun koko ajan pitäis olla kääntymässä tai vääntämässä itseä istumaan ym. Meillä on myös se pöytä lisäosa, niin siihen saa kätevästi leluja laitettua ja poika tykkää muutenkin sitä paukuttaa käsillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan että Elvira viihtyy myös tuolissa! :) mua vähän jäi harmittamaan kun en tuota pöytää tilannut samalla, varmasti kyllä tulee hankittua se jossain vaiheessa jos neiti vaan viihtyy tuolissa! :)

   Poista
 5. Meillä ollut bumbo tuoli kovassa käytössä. Huono siinä oli syöttää alle 5 kuukautista lasta kun se syöminen ei muutenkaan ollut mitään helppoa. Meidän neiti ainakin tykkäsi istua ja "lukea" kirjoja siinä. nyt kun neiti lähenee 10 kuukautta ollaan käytetty sitä esimerkiksi saunassa tai sitten jos ei olla menty kylpyyn vaan vain suihkuun niin siinä on hyvä pestä. Siskoni tytär on kaksi vuotias ja mahtuu vieläkin hienosti kyseiseen bumboon ja katselee siitä silloin tälöin televisiota ja istuu sen kanssa suihkussa. Suosittelen :) Sitä on myös helppo pitää siistinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla että myös vanhempi lapsi mahtuu vielä tuoliin, sitä nimittäin epäilin että koskakohan mahtaa pieneksi käydä! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.