sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Millainen äiti haluan olla?

Äidiksi tuleminen on mullistanut mun elämän kokonaan. Olen vastuussa toisesta ihmisestä, olen vastuussa siitä, että hänestä tulee hyvä ihminen. Kaikkeen en pysty vaikuttamaan, mutta haluan antaa Elviralle kunnon lähtökohdat elämään. Millainen äiti mä sitten haluan olla?
 
Tärkein ensin: Haluan olla rakastava äiti. Haluan opettaa miten rakastetaan, miten se näytetään. Haluan opettaa ehdotonta rakkautta, mitä tahansa tapahtuu niin äiti rakastaa sinua Elvira.
 
Tahdon opettaa ottamaan vastuuta. Jokainen meistä tekee virheitä elämässään, mutta on osattava kantaa vastuu teoistaan. Jos mokaat, elämä ei siihen kaadu, mutta sinun on kestettävä seuraukset.
 
Tahdon opettaa oikean ja väärän. Miten kohdellaan toista ihmistä, miten ollaan suvaitsevaisia, miten hyväksytään erilaisuus. Me kaikki olemme erilaisia ja juuri omana itsenämme parhaita.
 
Tahdon opettaa kunnioittamaan vanhempia. Minua, Tinoa, isovanhempia ja kaikkia muitakin aikuisia. En halua että mun lapsestani tulee haistatteleva teini tai muuten huonokäytöksinen.
 
Tahdon olla kasvattaja sekä kaveri. Haluan opettaa että äidille voi kertoa kaiken. Jakaa surut ja ilot, äiti tukee aina. Kuitenkin jos mun olisi pakko valita kasvattaja taikka kaveri, valitsisin kasvattajan. Kavereita saa muualtakin, mutta kasvattajan on löydyttävä kotoota.
 
Haluan opettaa että kaikki tunteet ovat sallittuja. Saa olla iloinen, surullinen, vihainen. Kaikki tunteet saa näyttää.
 
Tahdon opettaa että elämää ei tule aina ottaa vakavasti. Virheitä sattuu mutta elämä jatkuu. Joskus mokaa vähän, ja joskus hieman enemmän mutta virheistä oppii. Myöhemmin niille mokailuille voi jo nauraa. Itsensä nolaaminen on myös sallittua, itselleen on osattava nauraa!
 
Haluan opettaa että eläminen ei ole ilmaista. En halua että lapseni saa aina kaiken minkä haluaa, ei missään nimessä. On osattava kunnoittaa sitä mitä on ja materialismi ei ole elämässä tärkeintä. Kaikkea ei voi saada ja halujen eteen joutuu joskus tekemään töitä.
 
Haluan että lapseni joutuu joskus pettymään. Elämä ei ole aina kivaa ja se on ihan ok, pettymyksiä tulee. Haluan että lapseni oppii että pettymykset kuuluvat elämään, mutta niihin ei elämä lopu.
 

Yksi työkaverini sanoi kerran: Rajat ja Rakkaus, se on kaikki mitä lapsi tarvitsee.
 


1 kommentti

  1. Ihana kirjoitus! Hyviä asioita laitettu, juuri niitå mitä itsekin koen tärkeinä!

    p.s. Sulla on kiva blogi ! ★

    -Eeni

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.