maanantai 3. helmikuuta 2014

älä tule paha uni, tule hyvä uni!Elvira on monta viikkoa nähnyt jo unia. Unissaan hän hymyilee, vikisee, tuhisee, ulisee ja jopa naureskelee. Välillä myös kuuliostaa siltä että uni on painajainen, Elvira kääntyilee levottomasti ja ähisee ja puhisee. 

Noin kolme-neljä kertaa on pahauni vienyt voiton ja olen herännyt siihen kun Elvira itkee ja huutaa täyttä kurkkua. Ensimmäisellä kerralla pelästyin ihan hirveästi, luulin että hän oli loukannut itsensä koska ikinä en ollut kuullut hänen itkevän niin hätääntyneesti. Ensimmäisellä ja toisella kerralla Elvira rauhottui syliin.

Eilen tämä tapahtui taas. Elvira oli nukkunut jo melkein kaksi tuntia kunnes havahduin sydäntä raastavaan huutoon. Tällä kertaa silittely ja syli eivät auttaneet, joten viimeisenä oljenkortena menin tyttö sylissä lämmittämään maitoa. Valoisessa keitiössä huomasin että Elvira oli silmät kiinni, näytti siltä että neiti oli aivan täydessä unessa vaikka huusikin kuin palosireeni! Koska keittiössä paloi valo, Elvira pikkuhiljaa avasi silmänsä ja itku loppui. Nätisti nukahti taas omaan sänkyyn ja jopa ilman unimaitoa.

Jäin pohtimaan että voiko tämän ikäinen vauva nähdä noin pahoja unia vai mitä ihmettä tuo oli? Huuto oli aivan samanlaista hätähuutoa kuin rokotuksen laitossa. Joskus olen jostain lukenut tämänkaltaisesta mutta en saa nyt päähäni mikä selitys tälläiselle oli ja mitä silloin pitäisi tehdä? Kuuluuko ottaa syliin jos toinen on ihan selvästi unessa vai antaa rauhoittua sänkyyn silittäessä? 

Onko jollain kokemusta samankaltaisista itkukohtauksista? Mitä silloin teitte?

14 kommenttia

 1. Kauhukohtaus? Kuulostaa ainakin lievälle semmoiselle. Kirjottelin ite vähän aikaa sitten samasta aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota sanaa etsiskelin mutten muistanut! Täytyykin käydä lukemassa sun kirjotus!:)

   Poista
 2. Mä en oo nyt varma mut voisko toi olla samaa mitä tulee 3-5 vuotiailla, eli niit kauhukohtauksia? Mun veljen lapsi on saanut niitä, ja on siis 4 vuotias. Iha unessa on mutta totaalisessa paniikissa. Kohtauksen jälkee jatkaa vaa unia eikä muista aamulla tosta mitää. Mut kyllä meidänki vauva näkee vilkkaita unia :) naureskelee, hymähtelee ja joskus kans nyyhkii surullisesti. Onneks (tai ainaki toivon niin) vauva ei muistais painajaisiaan :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on molemmat nähnyt pahoja unia melkeenpä syntymästä asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina miettinyt et mikä on vauvan pahauni, äitin tissi liian kaukana? Maito loppuu maailmasta? Hävinnyt tutti?:D olis niin kiva päästä tuollaisen pienen mieleen jotta tietäis mitä siellä liikuu:p

   Poista
 4. Mäkin tänä aamuna heräsin sydäntä raastavaan huutoon ja heti ensimmäisenä ajattelin;'' mitä sattui? Mistä Jade tippui? Missä Jade on?'' - kunnes tajusin että tyttö huutaa sängyssään, eikä näy mitään minkä olisi loukannut tai edes mihinkä.. Eli taisi täälläkin olla todella paha uni joka tytön pisti niin lujaa itkemään. Eikä rauhoittunut syliin, vaan huusi silmät kiinni täyttä kurkkua. Onneks nukahti sitten maitopullon ääreen.. tai no en tiedä oliko missään vaiheessa edes hereillä mutta kuitenki.. EN oo vielä kertaakaan pelästynyt Jaden vuoksi yhtä paljon kuin tänä aamuna. Toivottavasti teilläkään ei tulisi näitä enempää, ei oo kivoja :/

  En kyllä mäkään tiedä mitä tämmösis tilanteissa pitäisi tehdä, mutta tottakai äidinvaistot heti heräsi ja hyökkäsin ottamaan tytön syliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi on ihan kauhea tunne kun pelästyy että mitä on tapahtunut://

   Poista
 5. Meilläkin on käynyt noin pari kertaa, oon kans aatellut, että Melissa näkee jtn pahaa unta ja yleensä vaan meen rauhottelemaan ja silittelemään, en oo ottanut syliin. Mutta nyt Melissa on herännyt huutaen jo parina päivänä ja repinyt toista korvaansa niin voi olla, että korvatulehdus vaivaa, oon sit antanut varmuudeks panadolia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kokeilla jos ensi kerralla rauhottaisi tuo pelkkä silitys!:)

   Poista
 6. meillä on käyny kans tollee pari kertaa. ekalla kerralla rauhottu sänkyynsä nopeesti. Toisella kertaa itku vaa ylty koko ajan ja oli ihan selkeessä unessa, iha mieletön huuto ja mä olin iha paniikissa et mitä nyt oikee sattus ku toine nii raastavasti itkee!! Sylissä hyssyttelin jonku aikaa, kunnes tuli megaröyhy ja megapuklut ja itku loppu siihen, ja uni jatku eikä heränny vaikka laitoin takasi sänkyynsä. Meil ainaki iha tost ilmasta vissii johtunu vaa tollaset itkut, sattunu nii pal siellä ruokatorvessa tai jossain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi kun en yhtään muista että mahtoiko elvira röyhtäistä jos olisikin jotain tuollaista, täytyy muistaa ensikerralla tarkkailla!:)

   Poista
 7. Marialla oli kaksivuotiaana sama juttu. Kuuluu vilkkaille lapsille. Putoavat liian rajusti syvän unen vaiheeseen. Auttoi kun muutaman kerran herätti kevyesti tunnin päästä nukahtamisesta.Kokeile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo isi selittikin jotain tällästä! Taitaa siis Elvira olla ihan tätinsä kopio :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.