torstai 6. helmikuuta 2014

Ei niin ruusuinen parisuhde.

Meidän parisuhde on alusta asti ollut aika tulinen. Emme olleet ehtineet kunnolla edes tutustua toisiimme kun kuvioihin tuli raskaushormonit, jotka tekivät minusta aina välillä hieman herkkiksen. Kimpaannuin, tai oikeastaan räjähdin piennimmästäkin asiasta ja vika ei tietekään ollut minussa, vaan Tinossa. Näin jälkikäteen ajateltuna on hänellä ollut kestämistä.
Tinolla on myös todella rankka työ, oli kiva tulla nälkäisenä ja väsyneenä kotiin kun kotona odotti kiukkuinen hormoniamonsteri.

Välillä oli hetkiä kun olisi tehnyt mieli luovuttaa ja jatkaa elämää erikseen. Kuitenkin aina saimme kaikki erimielisyydet sovittua ja Tino parhaansa mukaan yritti kestää minua ja minä yritin parhaani mukaan hillitä hullun akan raskaushormoneja. Aina jaksoi sen ajatuksen voimalla että kyllä tämä tästä helpottuu kun vauva syntyy.

Elviran synnyttyä mun hormonit tasottui ja olin taas oma itseni. Tino totesikin mulle muutama viikko synnytyksen jälkeen että minähän olen ihan kiva kun minut tuntee ilman hormoneja, heh. Yksi riidanaiheuttaja poistui, mutta monta uutta aihetta tuli tilalle. Stressi,väsymys, epätietoisuus ja aivan uudenlaiset kotityöt joista piti sopia. Riideltiin,sovittiin,riideltiin,sovittiin...

Meidän koko suhde on ollut todella rankkaa henkisesti. On täytynyt pienessä ajassa tutustua toiseen ihmiseen, oppia hänen tapansa ja oppia vetämään yhä köyttä. Monta kertaa suhdetta on koeteltu, kärpäsestä on tullut härkänen ja molemmat ovat välillä olleet valmiita pakkaamaan kassinsa. Kaiken olemme kuitenkin kestäneet, ja tällä hetkellä tuntuu että mikään ei voi tätä suhdetta rikkoa. Jos pettämistä ei lasketa, ei tule mieleen mitään mitä meidän suhde ei kestäisi. Niin paljon ollaan yhdessä läpi käyty ja rämmitty, ettei kaiken sen jälkeen hevillä luovuteta.

Vaikka arki ei ole aina ruusuilla tanssimista, hyviä hetkiä on hirveästi enemmän kuin huonoja. Siltikin, huonon hetken tai päivän sattuessa aina ne vanhat riidat ja kinastelut tulee ensimmäisenä mieleen ja hyvät hetket haututuvat niiden alle. Siinä kohtaa täytyisi vaan muistaa ne naurut ja ilot mitä toinen sinussa saa aikaan, vaikka se olisikin siinä tilanteessa erittäin vaikeaa. Eilenkin Tino sai minut nauramaan niin kovaa että purskautin vedet ympäri keittiötä kun yritin juoda.

Täytyisi vaan muistaa iloita kun on joku kenen kainaloon käpertyä ja joku kenelle jakaa kaikki murheet ja ilot. Olemme samanlaisia kovatahtoisia päköpäitä Tinon kanssa, joten suhteemme tuskin tulee koskaan olemaan helpoimmasta päästä. Mutta kyllä tämä on sen kaiken arvoista. Ja tuskin sellaista suhdetta on olemassaa missä ei erimielisyyksiä ja riitoja synny. Joskus (tai vähän useammin) on hyvä päästellä höyryjä.

Paljon suhde on ottanut, mutta paljon se on myös antanut. Tämän kun vaan aina muistaisi riidan tullen ettei vajoaisi sinne "me tapellaan aina, R.I.P meidän suhde" kuoppaan. Rankkaa on, mutta kaiken vaivan arvoista. Paljon meidän suhteessa on vielä kehittymisen varaa, mutta paljon ollaan myös saatu aikaiseksi. Parhaimpana esimerkkinä tuo pieni kaunis prinsessa, jota ilman emme ehkä olisi tässä.

Paljosta ollaan selvitty joten en voi kuin todeta että hyvä me, ollaan me aika tiimi!

Rakkaudella, riitelevä mutta niin onnellinen pariskunta.

8 kommenttia

 1. Tää kuvaa aika hyvin mun ja miehen suhdetta, mekään ei kaua keretty tuntemaan (6kk) kun tuli raskaushormoonit kuvioihin. Paljosta ollaan selvitty ja just miehelle viikonloppuna sanoin et tuntuu siltä et oikeesta mikään ei meitä pysty erottaa, et selvitään kaikesta yhdessä. Me riidellään tulisesti, mutta myös yhtä tulisesti rakastetaan toisiamme :) mekään ei enää oltais tässä ilman tuota 1v2kk ikästä pientä termiittineiti. Joka myös on yhtä kovatahtonen ja kiivasluonteinen ku vanhempansa ja se välillö koettelee parisuhdettaki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että olette kestäneet kaikki myrskyt!:) kyllä nuo lapset ovat vaan hyvä tsemppaus väline taistelenaan ja tekemään kaikkensa!:)

   Poista
 2. Ihanaa lukea että muillaki on vähän myrskyisä suhde:D yleensä kun tämmöset postaukset on niitä lässynlää love love , paras tiimi tyylisiä:D oon aatellukki et ollaanko oikeesti ainuita keille raskaus ja vauva on aiheuttanut ongelmia parisuhteen tiimoille. Ihanaa rehellisyyttä <3melike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös välillä semmonen fiilis että kaikkie muiden suhde kukoistaa ja on ihan vaaleanpunaista hattaraa paitsi meidän, ihanaa että sieltä löytyy kohtalon toveri ;)

   Poista
 3. Ihanan aito teksti :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan rehellistä tekstiä! :) Liityin lukijaksi jo monta viikkoa sitte van mikshän en näy listassa? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) entiedä:o kokeile jos lopetat lukemisen ja liityt uudestaan, jos siihen on tullut jokin virhe!:)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.