tiistai 4. helmikuuta 2014

Hampaita!

Kuola valuu, kiukuttaa, suututtaa, jäystetään, kaikki menee suuhun, meillä tehdään hampaita! Ihmeteltiin Tinon kanssa viime viikolla kun Elvira oli todella kärttyinen ja tyytymätön. Syy selvisi kun kurkkasimme suuhun: alhaalta ikenian alta kurkistaa jo kahden valkoisen naskalin pää.Pelastuksena on toiminut onneksi purulelut. Elvira ei vain vielä oikein hallitse käsiään, joten hermohan siinä menee kun lelu ei löydäkkään suuhun tai tippuu kesken jäystäämisen pois. Välillä olen pitänyt lelua Elviran suussa jotta toinen on saanut rauhassa rapsutella ikeniään.

Vaikka voi mennä vielä kauan ennenkuin hampaat kunnolla puhkeaa, niin minä mietin jo hampaiden pesua. Koska se kuuluu aloittaa, heti kun ensimmäinen hammas on puhjennut? Koska te olette aloittaneet?


Sophie la giraffen purulelu on Elviran ehdoton suosikki. Siitä saa hyvän otteen ja sen saa suuhun mistä kohtaa tahansa. Välillä kyllä kirahvin pää menee hieman liian syvälle kurkkuun ja tulee oksennus refleksi... myös vahtikoira Vili on kiinnostunut Elviran puruleluista, saakin olla aika tarkkana että oikea lelu on oikean pureskelijan suussa, välillä vili on ylpeenä kanniskellut kirahvia suussaan. Onneksi olen huomannut sen ennenkuin lelu on entinen. Meillä onkin joka aamu kunnon purutalkoot sohvalla käynnissä kun "isoveli" näyttää  mallia miten niitä leluja pureskellaan!


6 kommenttia

 1. meillä on just samanlainen kirahvi! Poika innostu siitä kun ensimmäiset hampaat puhkesi. Ja edelleen on kyllä suosikki. Kolmas hammas tekee tuloaan, joten tässä jänskätään, miten kirahvi kestää hampaita. ;)
  Me alotettiin hampaiden harjaaminen, kun hampaat oli kunnolla puhjenneet, noin kaksi viikkoa puhkeamisen jälkeen. Siinä vaiheessa ikenet ei enää aristanu eikä poika kiukutellut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kestää hampaita,hintansa puolesta ainakin luulisi kestävän;) täytyy ruveta seuraamaan koska hampaat ovat puhjenneet kunnolla ja voidan aloittaa harjoittelu!:)

   Poista
 2. Me aloitettiin harjaaminen kun ensimmäiset (tuli kaksi kerralla) oli puhjennut ihan kokonaan. Tuo kyllä nauttii hampaiden pesusta, liekö sitten auttaa ikenien kutinaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että elvira nauttii myös ettei tarvitse väkisin harjailla :p

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.