keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Elviran nimi keksittiin jo raskausaikana, vaikkei Tinon kanssa ihan samaa mieltä nimestä aina oltukkaan. Loppuraskaudessa masuasukkia kutsuttiinkin jo nimellä Eltsu. Sairaalanimenä oli Elvira,mutta useimmiten kutsuimme pikkuneitiä Eltsuksi.

Ristiäisten lähestyessä yritin vaihtaa vielä neidin nimeä vaikka Elvira nimi oli oikeastaan päätetty. Yksi syy oli lempinimet, kaikki kutsuivat Elviraa Eltsuksi eikä Elviraksi. Mukaan lukien minä ja Tino. Halusin neidille nimen jota käytettäisiin hänestä puhuessa ja nimen, josta ei väännettäisi mitään lempinimeä. Mulla itselläni ei ole koskaan ollut lempinimeä mitä kaikki käyttäisivät musta, ehkä se asia tuntui siksi niin vieraalta. Miksi antaa lapselle sellanen nimi mitä ei kuitenkaan käytettäisi?

Elviraksi kuitetkin tyttö kastettiin ja aika nopeasti Eltsu jäi unholaan. Sen tilalle on kuitenkin tullut monen monta muuta lempinimeä. Suurin osa lempinimistä on vain mun ja Tinon käytössä, kaikki tuttavat puhuvat neidistä Elvirana, välillä tietenkin väännetään lempinimiä mutta ne on enemmän hellittely nimiä kuin kutsumanimiä.

Elvis.
Tällä hetkellä Elviran lempinimenä mun ja Tinon käytössä. Ehkä hieman miehekäs, mutta niin osuva kun katsoo neidin kasvanutta töyhtöä päälaella. Katsotaan jääkö lempinimi elämään vai onko se hetken huumaa ja vain meillä kotona käytössä.Elvira nimi kirjoitetaan yhdelä iillä, mutta lausutaan kahdella. Tai näin ainakin Tinon kanssa suunnittelimme. Huomaan kuitenkin usein että itse ainkin lausun nimen melkein aina yhdellä i kirjaimella. Katsotaan  miten se sitten jää kun neidin nimeä joutuu vähän enemmän toistelemaan kun neiti kasvaa. Täytyykin ruveta tarkkailemaan miten tuttavat ja sukulaiset sanovat nimen, en ole koskaan kiinnittänyt huomiota!

Elvirasta käytetään myös nimiä makkarareisi, kiukkupussi, pikkulikka, maksis, kiukku iitu, haisuli, porsas jne... nämä ovat vähän enemmän niitä "hellittely" nimiä ja toivon että ne eivät jää elämään ;)

Millaisia lempinimiä teidän lapsilla on?:)

8 kommenttia

 1. Me sanottiin Antonia puteksi ennen nimijuhlia. Hän piti meinaan sellasta possun röhkimisääntä :D varsinkin jos oli kiukkunen niin nenästä kuulu röhkis. Nyt lempinimiä on jätkä, jäbä, murmeli... Onhan noita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, putte, ihana!!!:Dmeidän neiti on välillä porsas, juuri tuon röhkimisen takia:D

   Poista
 2. Meillä ei Hugole ole oikeestaan mitään lempinimiä, tuommosia hellyytelynimiä, aika usein poika on kulta tai kullanmuru jne. Mua taas synnäriltä asti on kutsuttu pippuriksi. Eipä tainnut äiti arvata että se nimi tosissaan jäisi kummittelemaan niin kasteeessa sain kylllä ihan nimen Anniina. Kas kummaa näin 20 vuoden jälkeen jokainen perheenjäsen, sukulainen ja noin puolet kavereista käyttää tätä Pippuria :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että on noinkin pitkään lempinimi elänyt, ja varmasti tulee loppuelämäsi elämään:)

   Poista
 3. Ihana Elvis<3 Meillä on Elias, jota kutsutaan yleensä kyllä Eliakseksi, mutta välillä hän on Elkka tai Elkku, joskus myös apina, velmu, riiviö yms :D

  VastaaPoista
 4. Melissaa kutsutaan Elviiraksi, pypsiksi, Melluksi tai typyksi. :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.