maanantai 14. huhtikuuta 2014

Elviran ensimmäinen yö...

...omassa huoneessaan on nyt takana. Huh, huh sanoo tämä äiti!



Elvira on ruvennut viimeviikkoina heräämään aamu yöstä höpöttelemään ja pelleilemään. Tutti syljetään ja naureskellaan kun äiti tai isi laittaa sitä takaisin, juodaan nätisti maito mutta sen loputtua alkaa kunnon kirkumis ja höpöttely bailut. Jee! Viime viikkoihin asti Elvira on nukkunut 12 tunnin putkiyöunet, lähestulkoon aina! Nyt ei vaan millään malttaisi nukkua kun koko ajan opitaan jotain uutta ja niitä tarvitsisi harjoitella myös öisin. Varsinkin kiljumista ja kääntyilyä. 



Elvira oli lauantai mummilassa yökylässä ja oli nukkunut siellä heräämättä puoli kahdeksaan asti aamulla. Mummilassa Elviran sänky on eri huoneessa kuin muiden sängyt, eli Elvira nukkui yksin koko yön. Samoin aina mammalassa. Ja molemmissa paikoissa Elvira nukkuu yleensä hyvin, herää ehkä syömään muttei kuitenkaan pelleilemään niinkuin kotona. Päätimme Tinon kanssa kokeilla samaa kikkaa, eli eilen siirsimme neidin sängyn omaan huoneeseen. Jännitin ihan hirveästi ensimmäistä yötä, en sitä miten neiti nukkuisi vaan sitä, miten minä saisin unta ilman pikkutuhisijaa vierelläni.

Elvira sammui kuin saunalyhty seitsemän jälkeen mutta heräsi kahdeksalta pirteänä kuin peipponen. Neiti taisi luulla nukkuvansa päiväunia, koska eilen viimeiset päikkärit jäi nukkumatta. Nostimme Elviran ylös ja annoimme hänen valvoa ja höpötellä puoli kymmeneen asti. 

Tino meni hyssyttelemään Elviraa ja tuli hiljaista. Luulin että neiti nukahti ja jatkoin rauhassa dataamista. Kunnes jonkun pää kurkkasi kulman takaa...Elvira ja isukki vähän höpsöttel! 
"Äitii, mua ei väsytä!"

Ensimmäisen kerran Elvira heräsi vähän ennen kahtatoista, kävin laittamassa tutin suuhun ja neiti jatkoi unia.
Toisen kerran herättiin vähän ennen yhtä, eli tunnin päästä edellisestä herätyksestä. Taas tutti suuhun ja neiti jatkoi unia.
Kolmas herätys oli kello viisi, neiti joi 120ml maitoa ja jatkoi heti unia. ILMAN PELLEILYÄ!
Puoli kahdeksalta, heräsin neidin naureskeluun ja höpöttelyyn ja meidän päivä alkoi.


Aika kivuttomasti meni ensimmäinen yö omassa huoneessa siis! Vaikka normaalisti selvitään yhdellä herätyksellä niin päästiin kuitenkin loppupeleissä aika helpolla: olin valmistautunut tunnin välein nousemaan ja laittamaan tuttia takaisin Elviran suuhun. Vaikka Elvira nukkuikin suhtkoht hyvin, mun silmänalusia korostaa mustat silmäpussit. Niinkuin arvelinkin, en osannut nukkua kun Elvira oli seinän toisella puolella eikä korvan juurella tuhisemassa. Unisaldo taisi jäädä alle viiteen tuntiin, mutta onneksi edes pikkuneiti sai hyvät yöunet. Olen todella herkkäuninen ja heräsin enne joka kerta kun Elvira vähänkin liikahti, joten viime yönä ne pätkät jotka nukuin, nukuin kyllä syvää ja levollista unta. Kyllä tämä tästä, ensimmäisestä yöstä selvittiin ja uskon että tästä se vaan paranee! Ja onneksi on kahvinkeitin niin ei meillä mitään hätää täällä ole...

Kun Elvira luulee olevansa yksin, tutti pysyy kauniisti suussa ja hän tutkiskelee unilelujaan ja loppujenlopuksi nukahtaa siihen. Mutta jos äiti tai isi on näköpiirissä, tutti lentää, pelleillään, naureskellaan ja kitistään...

Tästä on siis hyvä jatkaa kohti vielä parempia öitä! 
Koska teillä on siirrytty omaan huoneeseen?

16 kommenttia

 1. Ihania kuvia :)

  Sitä mietin, että kannattaa varmaan laskea pinnasängyn pohjaa jo hieman alemmas, jos on yksin toisessa huoneessa. Kehitysaskeleet tulevat tuossa iässä niin yllättäen, että joku kaunis aamu siellä sängyssä seistäänkin jo laitaa vasten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! : )olen kyllä miettinyt ihan samaa että täytyy laskea ettei vaan käy vahinko! :)

   Poista
 2. Meillä on nukuttu jo kaksikuisesta omassa huoneessa. Muistan kuikka kaikki kauhisteli asiaa, mutta se paransi meidän kaikkien yöunia niin paljon että oli paras päätös koskaan! Lumi onkin nukkunu siitä asti n.8 tuntia yössä heräämättä, tietysti on poikkeuksiakin ja huonoja öitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. turhaan kauhistelee, meilllä ainakin elvira myös nukkuu paljon paremmin ilman meitä, kun emme kääntyile vieressä :)

   Poista
 3. Hyvä Elvira :)
  Sinulla on haaste mun blogissa
  --> http://helmissa.blogspot.fi/2014/04/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos haasteesta, mutta olen joskus tehnyt jo tuon joten jätän väliin tällä kertaa! :)

   Poista
 4. Meillä siirryttiin omaan huoneeseen ja omaan sänkyyn viime viikolla. 4 yötä omassa huoneessa takana ja yllättävän hienosti on yöt menny. Kerran herättiin viime yönä kitisemään mut nukahti aika hienosti kun äiti vaihtoi vaipan ja silitteli vähän :)
  h-ihanaelama.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Laura hei, sä oot itse nukkunut siskosi kanssa samassa huoneessa jo heti synnäriltä kotiutuessasi, koska äitisi on myös herkkäunisia ja hyvin nukuitkin, heti kaksi viikkosesta koko yön. Ja Maria ei koskaan herännyt kun sä huusit äitiä syöttämään aamulla :D

  VastaaPoista
 6. Apuua, itekin just tästä aiheesta kirjottelin tänään! Uskaltaisikohan tuota sitten itsekin kokeilla. Kauhistuttaa kyllä jo pelkkä ajatuskin, ettei Lilian oo siinä vieressä tuhisemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rohkeasti vaan, aika hyvin siihen tottuu ! :) vaikka edelleen ikävöin :D

   Poista
 7. Heips, heitin sulle blogiini haasteen joten käyppäs kahtomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos haasteesta, olen tehnyt tuon jo joskus niin jätän väliin! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.