tiistai 22. huhtikuuta 2014

Parvekkeen suunnittelua.

Nyt kun kesä lähestyy kovaa vauhtia, olisi aika päivittää myös meidän parveke kesäkuntoon. Tai ylipäätänsä saada siitä hieman viihtyisämpi, meidän parveke on nimittäin tällä hetkellä aika karua katseltavaa. 
Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa:
Niinkuin kuvista huomaa, meidän parveke on ihan hirveä! Parveketta ei ole lasitettu, joten puista tippuu lehdet ja roskat suoraan parvekkeelle. Maali rapisee ja vaikka kuinka hinkkaisi niin tummentumat eivät lattiasta lähde. Sanomattakin selvää että tällä hetkellä parvekkeellä ei tee mieli istuskella ja siemailla aamukahvia.
Tänään kun pistin pyykit ensimmäista kertaa parvekkeella kuivumaan, iski minulle kauhea hinku saada parveke hieman komeammaksi, jotta siellä voisi kesällä viettää aikaa ja nautiskella auringosta!

Ihan ensimmäisenä saa lähteä tuo kasvihuone. Minä surkeana viherpeukalona en tee kyseisellä pömpelillä yhtään mitään. Hädin tuskin saan kaktuksen pidettyä hengissä joten on turha edes kuvitella tomaatin taikka persilijan menestyvän minun käsissäni. Joten heihei kasvihuone! (Huomenna...)

En oikein tiedä onko tuo lattia betonia tai jotain muuta. Olkoon mitä on, kamalalta se ainakin näyttää. Ajattelin että jos lattian päällystäisi tälläisellä:


Kuva lainattu ikean sivuilta.

Myös pienet puutarhakalusteet olisi kiva saada parvekkeelle. Meille riittää kaksi tuolia ja pöytä ja eihän tuohon oikeastaan enempää mahtuisikaan. 
Haaveena olisi saada jotakin tämän tyylistä:

Kuva lainattu Sotkan sivuilta.

Muutama kukkanen ja mansikka amppeli (vaikka viimevuonna se kuihtui alta aikayksikön) niin eiköhän tuosta ihan kelvollinen tule? Vai mitä mieltä olette?
Tuntuu kyllä hassulta sisustaa parveke vasta nytten kun asunto on jo myynnissä. Toisaalta, pessimisti ei pety, ja ajattelen ettemme kuitenkaan saa tätä asuntoa myytyä, joten pakko saada parveke hieman siedettävämmäksi...

Ja yksi MUST juttu on pieni puhallettava uima allas Elviralle kesäksi! Mikäs sen mukavampaa kuin polskutella altaassa kuuman helle päivän sattuessa!

6 kommenttia

 1. Noi laatat on ainakin meidän parvekkeella se paras juttu! Kannattaa hommata! Ne taitaa olla tarjouksessakin tällä hetkellä Ikeassa.

  VastaaPoista
 2. Meillä kans olis parvekkeen kalustus ja "sisustaminen" edessä. Ihan ekana kannattais meitsin varmaan siivota koko parveke, koska se on pask..LIKAINEN! Meillä kans betonia partsin lattia ja ehottomasti nuo samaiset ikean puulaatat tai sitten vaihtoehtoisesti parvekekokolattiamatto pitää saada. Kauhean kylmän tuntunen betoni jalan alla, ja just ruma ku mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama, likaa löytyy :p :D mietin myös tuota koko lattiamattoa mutta ajattelin että nuo puulaatat kuivuvat nopeammin kun meille sataa suoraan parvekkeelle aina :(

   Poista
 3. Meillä kans terassilautaa vedetty parvekkeen lattia, ihan huippu juttu.... Tarttis löytää vielä sopivat kalusteet sinne ja kukkasia kehiin niin minäkin alan siellä viihtymään :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.