tiistai 6. toukokuuta 2014

Elvira 7kk!Meidän pienisuuri tyttö täyttää tänään jo seitsemän kuukautta! Toistan ehkä itseäni, mutta aika lentää! Juuri äskön kirjoitin neidin puolivuotis postausta ja nyt siitä on muka jo kuukausi? Huh huh..
Tässä kuussa meillä ei ole ollenkaan neuvolaa, en tiedä onko joku Turun oma käytäntö vai puuttuukko muiltakin 7kk neuvola? Uusia mittoja ei siis ole tiedossa ja ajattelin muutenkin tehdä tällä kertaa hieman pintaliitoisen kuukausipostauksen, käy muuten liian toistoksi joidenkin asioiden kanssa.Liikkumisen suhteen Elvira on ottanut suuria kehitysaskelia. Meillä ryömitään takaperin, neiti ei tosin taida itse tajuta että hän liikkuu. yrittää päästä eteenpäin mutta väärään suuntaan mennään! Suurin ilonaihe tässä kuussa on kuitenkin ollut Elviran seisominen! Hän on ihan pienestä asti ollut todella huono ottamaan jaloilleen painoa, vetää jalat aina "sammakkoasentoon" kun pitäisi varata painoa niiden päälle. Jalat ovat olleet myös todella länkisääriset eikä Elvira ole tykännyt suoristaa niitä. Nyt kuitenkin viimepäivien aikana Elvira on ruvennut kunnolla varaamaan painoaan jaloille ja jaksaa jo hyvin kannatella hetken itseään! Jalat ovat myös suurimman osan ajasta suorassa.Yöt meillä ovat menneet vähän huonommin kuin ennen. Niinkuin olen aina täällä blogissa hehkuttanut, meidän Elvira on alusta asti ollut todella hyvä nukkuja. Nukkunut 2kk iästä asti kokonaisia öitä. Nyt kuitenkin yöt ovat hieman enemmän katkonaisia, Elvira heräilee ja kaipailee tuttiaan monta kertaa yössä. Ehkä tähän voi vaikuttaa myös se, että Elvira siirtyi noin kuukausi sitten omaan huoneseensa nukkumaan. Maitoa harvoin neiti kaipaa, mutta tutti on usein kadoksissa...

Luonteeltaan Elvira on kiltti mutta vahvatahtoinen pieni ihmisen alku. Hymyilee ja naureskelee paljon, mutta myös näyttää herkästi kun jokin asia ei miellytä. Esimerkiksi jos neiti ei saa jotain mitä haluaa, niin sen kyllä kuulee. Elvira osoitti pieniä esiuhman merkkejä muutamia viikkoja sitten, mutta nyt ne ovat onneksi taas kadonneet. Elvira viihtyy hyvin lattialla omien lelujen kanssa, varsinkin nyt kun hän osaa jo istua todella hyvin ilman tukea.Elvira on päivä päivältä kiinnostuneempi ympräillä olevasta maailmasta.Autossa ei enää nykyään nukuta vaan kuikuillaan maisemia. Kotona sitten taas silmät seuraa visusti Vili koiran jokaista liikettä ja ääntä. Myös äitiä ja isiä seurataan tarkasti, jos Elvira huomaa että jää hetkeksi yksin, alkaa nopeasti kitinä. Pieniä vierastamisen merkkejä näkyy aina silloin tällöin, varsinkin hieman vieraammat miehet ovat neidille kova paikka ja itku tulee herkästi. Sen verran sosiaalinen tapaus kyllä neiti on että hetken päästä vieras hyväksytään ja uskalletaan hymyillä ja jopa olla sylissä.Ensimmäiset haaverit ovat myös sattuneet. Pää kolahtelee aina silloin tällöin lattiaan kun Elviran tasapaino pettää istuskellessa. Normaaliahan tämä, mutta se itku on sydäntä raastavaa. Äkkiä harmi kyllä laantuu, mutta kyllä muutamat krokotiilinkyyneleet aina valuvat poskille. Päänkolinaa välttääksemme Elvira istuskelee nykyään aina olohuoneen lattialla patjan päällä. Vaikka patja on pehmeä niin kyllä silti meinaa itku tulla kun siihen kellahtaa, luultavasti ihan pelkästä säikähdyksestä. Kuulostaa ehkä raa`alta, mutta olemme pyrkineet välttämään näitä säikähdysitkuja naurulla. Kun Elivra huomaa että isi ja äitikin nauraa, eli kaikki on hyvin niin itkut jää itkemättä! Pahin on jos jompikumpi meistä Tinon kanssa säikähtää tai yrittää estää Elviran kaatumista, neiti säikähtää itse enemmän ja itkuhanat aukeavat. Naurua kehiin siis!

Meillä sujuu kotona kaikinpuolin oikein kivasti ja päivärytmikin on saatu jo todella hyväksi. Kovaa vauhtia vauvamme on muuttumassa taaperoksi ja meidän vauvakuume kasvaa kasvamistaan! Sitä ei itse edes taju miten nopeasti vauva kasvaa, Elviran kahden viikon ikäinen serkkupoika oli niin pikkuruinen. Miten meidän kahdeksankilon pötkylä on joskus voinut olla niin pieni!?


12 kommenttia

 1. Onnea! :)
  hyvä vaan että ette innosta itkuisuuteen! Mekin tehdään niin että kun poika kaatuu ja huomataan että ei oikeasti sattunut pahasti, sanotaan vaan että ei haittaa ja hämätään tutilla ja lelulla harmistusta.
  meilläkään ei ollu7kk. Neuvolaa. Tein kotineuvolan mittauksien osalta :D kaukalossa vaa'alle ja mitta teipattuna lattiaan ja kirjan avulla mittasin pojan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) täytyykin tehdä kotona nuo mittaukset, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Joo mekin vaan nauretaan aina kun Jesselle käy hassusti :D Unohtuu itkut nopeammin! Turussa on seuraava neuvola 8 kk iässä ja sit onki sitä seuraava ilmeisesti vasta 1 v neuvola. Raisios meil oli nyt 10 kk neuvolakin mut turus ei oo ellei sit oo jotai mitä ne haluu seurata! Itekki mittasin Jessen vaa niin et laitoin makaa lattialle ja mittanauhan kans katoin minkä pitunen suunilles on, ja paino niin et istumaan vaan vaa´alle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oonkin ymmärtänyt ett' nyt harvenee ellei oo mitään ihmellistä! :)

   Poista
 3. Onnea! Minäkin koitan kiinnittää aina Lilian huomion jonnekin muualle, jos se sattuu telomaan itteensä. Nuin pieniä on vielä niin helppo huijata. Mä oon pitänyt tuota imetystyynyy tukena, niin ei satu kolisemaan niin useesti pää lattiaan. :) Meilläkään ei ole tuota 7kk neuvolaa ja 8kk neuvolan jälkeen tais olla seuraava vasta vuoden iässä!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut :) Meillä olis 7kk täynnä ylihuomenna ~ niin se aika rientää! Meilläkään ei oo 7kk neuvolaa, eli ilmeisesti käytäntönä yleisesti. Seuraavan kerran vasta 8kk.
  Täällä konttaus- ja karhukävelyasentoa treenaillaan tiiviisti, mutta liikutaan myös ainoastaan pakittamalla :D pääasia, että jotenkin edetään ;) Meillä myös yöt on nukuttu läpi joulusta asti, mutta nyt on muutamana yönä ollu kunnon huutokonsertti.. Yleensä tutti helpottaa, mutta joskus on joutunu kaivamaan maitopullon esiin. Oon ajatellu, et ehkä se johtuu hirveestä tohottamisesta pitkin päivää ja uusista jutuista, mitä koko ajan oppii.. Unetkin tulee vähän levottomammiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja onnea sinnekkin näin päivän myöhässä! ;) :) olen samaa miettinyt että jouhtuisiko tuosta kun oppii paljon uutta :// :)

   Poista
 5. Onnea Elviralle!!! :)
  isopieni typy:)

  Täälä (ja mun mielestä aika monessa muussakin paikassa) on 6kk ikään asti neuvolat joka kussa ja sitten 6-12kk jokatoinen kuukausi ja sitten vuoden jälkeen ne harvenee taas lisää! :>

  VastaaPoista
 6. Onnea Elviralle! Meillä tänään 7kk päivä. Aika samoja juttuja kuin teillä paitsi meillä ryömitään ahkerasti ympäri asuntoa, mutta istuminen ilman tukea on vielä alkutekijöissä. Olen huomannut, että usein vauva joko istuu aikaisin tai sitten ryömii, meillä ryömitty jo yli kk, mutta ei tosiaan istuta. Mammakavereilla sama juttu joukossa 3 ryömijää ja yksi istuja, ryömijät taas ei istu ilman tukea vielä :D Myös öisin meillä alkanut tuttikitinä kun ennen sai nukkua pitkät unet.. Ja se klo 9 herääminen muuttunut 6 o.0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo on muuten ihan totta nyt kun mainitsit! :) en ole tajunnut ajatellakkaan: meillä tuttavapiirissä myös osa ryömi muttei istu ja toiset taas istuu! :) ja elvira kiittää onnitteluista <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.