perjantai 9. toukokuuta 2014

Ihan(a?) kamala kävelytuoli!


Ihana, kamala vai ihan kamala?

Meille kotiutui jo raskausaikana tämä avaruusalukselta näyttävä kapistus nimeltä kävelytuoli. Jos netin keskustelupalstoja ja äityleitä on uskomista, tuoli pitäisi lähettää vähintäänkin kuuhun asti, niin kamalan huonoa se tekee lapsen kehitykselle. Lapsi alkaa varmistamaan, kehitys viivästyy, ei opi kävelemään...Siinä yleisimmät perustelut miksi tuolia ei tulisi käyttää. Kukin taplaa tavallaan ja kaikki asiat aiheuttavat erimielisyyksiä, varsinkin meidän äitien keskuudessa.

Me kokeiltiin Elviran kanssa tällä viikolla ensimmäistä kertaa kävelytuolia. Neiti rakastui! Voi sitä riemunkiljahdusten määrää kun sai "seistä" ja olla pystyasennossa niinkuin kaikki muutkin ihmiset. Vielä eteenpäin tuolilla ei päästä, taaksepäin kylläkin. Vähän kuitenkin puolivahingossa, ei ihan tajuta mitä ollaan tekemässä ja miksi liikutaan.  En pelkää että Elvira rupeaisi varmistamaan tai kävelyn oppiminen viivästyisi. Uskon että nämä asiat ovat tuolin kanssa mahdollisia, jos ei osaa pitää järkeä mukana tuolin käytössä. Jos tuoli on väärin säädetty, uskon että varvistus on mahdollista. Jos lasta pitää tuolissa koko ajan, niin uskon että se on kehitykselle haitallista. Maalaisjärjellä ja hetkittäin käytettynä tuoli tuntuu todella oivalta kapistukselta! Elviralla on ollut hieman ongelmia painonvaraamisella jalkojen päälle, joten toivon että tuolista olisi tässä asiassa apua! Ja hienosti neiti siinä pomppii ja potkii jo vaikka vain pari kertaa on käytetty. 
Avaruusalus on ollut pelastus kun neiti on ruvennut kyllästymään kesken ruuanlaiton tai tiskauksen. Aluksen kyytiin ja kyllä taas jaksaa hetken! Alus on aika ison kokoinen joten ei pääse ihan oikeuksiinsa meidän kerrostaloasunnossa, koko ajan on jokin tavara tai huonekalu edessä. Toinen miinus isoon kokoon liittyen on säilytyspaikka. Meillä ei ole mitään muuta säilytyspaikkaa tuolille kuin häkkivarasto, joten tällä hetkellä se pyörii ympyrää meidän olohuoneessa. Muuten tuoli tuntuu tosi kivalta ja kätevältä. Tai siis avaruusalus..

 Meille avaruusalus kotiutui raskausaikana vähän puolivahingossa. Meidän taloyhtiössämme on tapana, että jos on jotain hyvää tavaraa laittamassa pois, sitä ei heitetä roskiin vaan jätetään roskiksen viereen jotta joku sen voi siitä ottaa jos haluaa. Ja jep, tämä tuoli on haettu roskiskatoksesta meidän käyttöön. Muistan kuinka innoissani olin kun sen siinä näin, mutta en kuitenkaan kehdannut ottaa sitä. Yön pimeinä tunteita kävin sitten "kotiuttamassa" tuolin meille. Vaikka tuolissa näkyy käytön jäljet, sai sen puhdistamalla ja pesemällä käyttökelpoiseksi! Jos en olisi löytänyt tuolia niin sitä ei luultavasti koskaan meille olisi hankittu. Ei ole välttämätön niin tuskin olisimme laittaneet rahaa sen ostamiseen. Kiva kapistus se silti on!

Mitä mieltä te olette kävelytuolista, hyvä vai paha? Löytyykö teiltä kävelytuolia?


16 kommenttia

 1. Meiltä löytyy myös ihan avarusaluksen näköinen VAALEANPUNAINEN<3 kävelytyoli :D Ja meilläkin tämä toimii tosi hyvin kun neiti kyllästyy väärällä hetkellä (ruoanlaitto tms. kesken) Mutta muuten on jäänyt aika vähälle käytölle, varsinki nyt kun neiti osaa ryömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oih, vaaleanpunainen on varmasti ihana! :) <3 uskon että meillä myös jää käyttö vähälle sitten kun neiti lähtee liikkumaan! :)

   Poista
 2. meilläkin löytyy ja Joelin mielestä se oli ihan huippu! Enää ei toki käytetö sitä kun poikakin on jo yli 8kuukautta, mutta silloin kun käytettiin niin tykkäs kauheasti :) Ja niin jotkut sanoo,että siitä voi olla haittaa, mutta en jaksa uskoa jos ei koko aikaa vietä tuossa tuolissa!

  VastaaPoista
 3. Esikoinen käytti kävelytuolia 6kk---> ja oppi kävelemään 1v... ja on aina kävelly normisti. en siis ite usko että tuostsa paljon haittaa ole. Tai tottakai varmaan rippuu et kuinka kauan se siinä on kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä! : )ja jokainen lapsi oppii erilailla, toiset nopeammin ja toiset hitaammin, käyttää kävelytuolia tai ei :D

   Poista
 4. Meidän typykkä käveli 10 kuukauden iässä ilman mitään apuvälineitä. Olen luonnonmukaisuuden kannalla. Jos jollekin on materia tärkeetä antaa palaa vaan. Te olette dyykanneet, kunnia sille. Kun ihminen on täysikäinen, ihan sama missä ikävaiheessa on mitäkin oppinut. Tosin vanhemmat joutuvat lujille: kaikki tarvittava apu on tervetullutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos erilaisesta mielipiteestä! :) luulen kuitenkin että kenelläkään tälläisissa asioissa materia ei ole se pääasia, vaan nimenomaan arjen helpottaminen. Mutta kukin oppii tavallaan ja ajallaan! :)

   Poista
 5. Mulla ei ole mitään kävelytuolia vastaan, jos lapsi tykkää niin toki saa käyttää! (; järjen rajoissa tietty. Mitä tuohon kehityksen viivästymiseen tulee, niin ei kai se haittaa jos parilla kuukaudella ns. myöhästyy jokin taito? Ne kuitenkin aina jossain vaiheessa oppii omalla tahdillaan. Meillä ei ollu tuollaista, pari viikkoa sitten meidän tyttö (3 päivän päästä 1 vuotta, apua) ykskaks lähti ottamaan askelia, ja mä olin ihan yhyy, mun vauveli onkin taapero : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä,ja jokainen kuitenkin oppii omia aikoijaan, käyttää apuvälineitä tai ei ! :) ja onnea ensiaskelista, vaikka äidillä onkin ikävä vauvaa ;)

   Poista
 6. Meillä 8kk poika ihan onnessaan juoksee tuon kanssa :D mä pidän häntä siinä lähinnä syömisen jälkeen jonkin aikaa jos tarviin kädet vapaaksi. En viiti heti syömisen jälkeen laittaa lattialle möyrimään kun tulee ykä :/

  VastaaPoista
 7. Mulla on kolme lasta, joista vanhimmat tällä hetkellä 14v ja 10v. Heidän ollessaan pieniä oli kävelytuoli kovassa käytössä. Molemmat olivat aivan innoissaan päästessään siihen, ja hurjana rullasivat (opittuaan tekniikan, hih) ympäri kämppää. Ennen kaikkea se helpotti monesti omia arkiaskareita, kun lattiallaolo ei enää kiinnostanut ja äitillä oli hommat pahasti kesken. Molemmista tytöistä on kasvanut ihan normaaleja nuoria neitejä, joten tuskin härvelissä mitään pahaa on - ns. normikäytön rajoissa tietysti. Mutta kukapa siinä nyt lastaan jatkuvasti pitäisi :D
  Nuorimmainen meillä on 7kk, ja sain joku aika sitten siskoltani lainaan heidän kävelytuolinsa. Omat tarvikkeet kun luonnollisesti oli ehtinyt vuosien mittaan laittaa kaikki kiertoon ;) Ollaan testailtu laitetta muutamaan otteeseen, mutta pikkuneiti taitaa ennemminkin pelätä sitä kuin olla innoissaan :D Lisäksi siinä on jotain musiikkia soittava lelu "etukaukalossa" - joten ensi kosketus laitteeseen oli kevyt järkytys :) Ajattelin pitää kuitenkin sen täällä nurkissa pyörimässä - josko vielä innostuttais, kunhan tutustutaan siihen paremmin :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihi, onhan nämä aika pelottavia :p ja niinpä, normaaleita ihmisä lapsista kasvaa vaikka välillä kävelytuolissa ovatkin ;)

   Poista
 8. Mun siskonpojalla oli kävelytuoli, nyt kun osaa kävellä niin varpaillaanhan se kävelee suurimmaksi osaksi :( eikä ole ainut jolle tiedän näin käyneen... Joten en kyllä suosittele käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aija :/ täytyy varovasti käyttää ettei meillä aleta varpastamaan ja seurata tilannetta!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.