maanantai 2. kesäkuuta 2014

Käyttökokemuksia meidän uusista vaunuista!Me saatiin reilu pari viikkoa sitten Briolta testattavaksi Brion uusi vaunumalli, Brio Go Next. Nyt kun vaunuista on kertynyt käyttökokemusta parin viikon ajalta, ajattelin kertoa teille mitä me olemme vaunuista tykänneet.

Kun vaunut saapuivat, ensimmäinen asia johon kiinnitin huomiota oli ulkonäkö, näin naisena sehän on ihan ilmiselvää vai mitä? Meille saapui mustat vaunut valkoisella rungolla, tarkemmin sanottuna väri on Black Neon. Emme itse saaneet vaikuttaa siihen, mitkä vaunut meille lähetettäisiin mutta tykästyimme heti vaunujen väritykseen: musta väri neonvärisillä ykstyiskohdilla miellytti niin minun kuin Tinonkin silmää. Neutraalit ja tavalliset, mutta siltikin niin erilaiset neon kirkkaiden yksityiskohtien takia. Vaunut ovat myös sopivan kokoiset, ei liian massiiviset. Aluksi minua harmitti hieman, kun vaunujen ratasosa ja vaunuosa olivat erillään. Vanhoissa vaunuissamme vaunukoppa nostettiin vain pois ja ratasosa oli valmiina. Nyt edessä olisi aina pelaaminen kahden eri osan välillä ja ainainen tappelu niiden paikalleen laittamisessa. Harmitus osottautui kuitenkin turhaksi: vaunuosan ja ratasosan vaihtaminen on todella helppoa ja näppärää. Kun sen kerran tekee niin se sujuu jo kuin vettä vaan. Klik, klik, kliks ja osat ovat vaihtuneet! Meillä pääsääntöiseti käytetään kotona vaunuosaa ja reissuilla ratasosaa, joten molempia on tullut käytettyä. Erillisissä osissa tietenkin miinusta on se, että ne on lähes mahdotonta ottaa samaan aikaan mukaan, Varsinkin jos on jalkaisin liikenteessä!

Vaunun koppa on todella tilava, ja meidän kahdeksan kuukauden ikäinen neiti mahtuu sinne vielä todella hyvin. Kopassa on myös pitkälle ulottuva kuomu, jonka saa säädettyä erikohtiin. Kuomu osa oli todella positiivinen yllätys: tulee tarpeeksi pitkälle ja vaunuverhoa ei tarvita ollenkaan! Ratasosaa on helppo säätää eri korkeuksiin takana olevan nauhan avulla. Yksi miinus ratasosassa kuitenkin on: sitä ei saa ihan makuuasentoon asti vaan pää on kokoajan hieman ylhäällä. Ratasosan saa asennettua runkoon joko selkä tai kasvot menosuuntaan. Ehtisin kaipaamaan jo käännettävää heittoaisaa, ennenkuin luin käyttöohjeista että ratasosan voi asettaa kumpaan suuntaan tahansa. Itse ainakin pidän siitä että nään Elviran kasvot liikkuessa, huomaa jos tutti tai lelu tippuu. Ratasosan kuomu ylettyy myös todella pitkälle ja lapsen saa hyvin suojattua auringolta tai sateelta myös ratasosassa. Vaunujen mukana tuli jalkojen päälle asetettava tuulisuoja, josta saa vielä lisäsuojaa tarvittaessa!

Kääntyvien etupyörien ansioista vaunut ovat todella ketterät ja helposti ohjattavat. Vaikka etupyörät on kääntyvät ja aika pienet, niillä pääsee liikkumaan hyvin niin soratiellä kuin nurmikolla (testattu on!). Etupyörät saa myös lukittua niin, etteivät ne käänny. Vaunujen työntökahvan saa asetettua eri korkeuksille, ja pitkille ihmisille voinkin lämpimästi suositella näitä vaunuja! Elviran pappa, eli minun isäni on melkein kaks imetriä pitkä ja hänellekkin työntökahvan saa säädettyä mielekkäälle työntökorkeudelle.

Vaunu- ja ratasosan kankaat ovat käsitelty vettähylkivällä materiaalilla, joten pienessä tihkusateessa vaunuihin ei sadesuojaa tarvitse. Me vahingossa testattiin tätä myös rankkasateessa, hyvin pärjäsi myös ukkoskuuron yllättäessä! Kaikissa kankaissa on myös uv suoja.

Korin laidat saa nostettua ylös, jolloin koriin saa vielä lisää tilaa!

Yksi suuri plussa tulee tavarakorin tilavuudesta! Eipä tarvitse enää kauppakasseja tunkea koriin kaksinkäsin ja pelätä että jugurttipurkit menevät rikki. Vaunukoppaan on myös tehty muutama säilytystasku, johon saa esimerksi vesi- tai tuttipullon.

Niinkuin tekstistä saattaa huomata, me ollaan oltu todella tyytyväisiä näihin vaunuihin. Suurin syy tähän tyytyväisyyteen lienee kääntyvät etupyörät jotka tekevät vaunuista todella näppärät ja ketterät. Voin kyllä lämpimästi suositella näitä vaunuja niille jotka haluavat helpot, ketterät ja mukavat vaunut!
*Vaunut saatu yhteistyön kautta.


6 kommenttia

 1. Saitteko noi ihan omaks vai vaan kokeiluun? :) meillä kans brion vaunut ja oon ollu tosi tyytyväinen, vaikka mäki ensiks mietin tota et ku vaunukoppa ja ratasosa on erikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saatiin omaksi! :) samaa asiaa minä aluksi harmittelin mutta olen kyllä tykännyt vaikka ttietenkin aiheuttaa hieman enemmän vaivaa kun nuo osat on erikseen! :)

   Poista
 2. Olisin kiinnostunut tietämään että imetätkö/imetitkö elviraa? Et muistaakseni ole ikinä puhunut tästä? Jos imetit niin miksi lopetit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. imettämisestä löytyy ihan asiaa sivuten blogin alkuajoilta! :) en pystynyt imettämään kuin kolmisen viikkoa, maito nousi hyvin mutta sen tulo loppui kuin seinään. Lieko syynä se etteiminulle itsellenki ruoka oikein maistunut! :) sen takia ei blogista imettämisestä juttu oikein löydy kun en sitä ole pystynyt tekemään! :)

   Poista
 3. Vitsit hienot vaunut, vähän siistii et saatte ne omaks:) Elvira ei vissiin nouse viel itse istumaan? Me ei voitu laittaa sofiaa vaunukoppaan enää sen jälkeen ku oppi itse nousemaan istumaan! Se käy niin yllättäen et kiepauttaa itsensä sielt alas, varsinki ku näin kuumal ei oo ees makuupussissa yms:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niinpä! :) ei nouse vielä istumaan, onneksi :p se käy kyllä yllättävän nopeasti!!! :/ :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.