tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kookosölyä hiuksille!

Viimeksi kirjoittelin blogiin kokeilustani vaalentaa hiuksia c vitamiinilla. Kokeilu osottautui flopiksi, joten nyt oli aika taas kokeilla jotakin uutta. Bongasin facebookin Äitylit ryhmästä keskustelun kauneudenhoidosta kookosöljyn avulla. Uteliaana ihmisenä olihan sitä pakko päästä kokeilemaan!

Nopealla googlettamisella löytyy monen monta vinkkiä miten kookosöljyä voi käyttää. Itse ajattelin tällä kertaa keskittyä hiuksiin. Ostin citymarkerista puolen litran purkin kylmäpuristettuä kookosöljyä. Löytyy hyllyltä jossa kaikki muutkin öljyt on ja purkki taisii maksaa kympin verran. Jossakin suositeltiin että jos käyttää öljyä sekä kauneudenhoidossa että ruoanlaitossa, olisi hyvä laittaa erilliseen purkkiin kauneudenhoidossa käytettävä öljy. Itse en tykkää kookoksen mausta yhtään, joten meillä purkki menee suoraan päähän tai iholle. Huoneenlämmössä öljy on kiinteässä muodossa, mutta käsissä muuttuu nesteimäiseksi.
Löysin hiusnaamio ohjeen netin syövereistä: Tunniksi öljyt päähän ja hiuksista tulee pehmeät ja helposti kammattavat. Ei kovin vaikeaa, mutta toimiikohan se ? Olen aika skeptinen ihminen, joten pakkohan sitä oli kokeilla ennen kuin tuomitsee!

Pistin öljyä aika paljon hiuksiin, hiukset olivat kauttaltaan "märät" ja rasvaiset. Annoin vaikuttaa tunnin verran ennekuin pesin pois. Pesin hiukset ihan normaalisti shampoolla, mutta hiukset olisivat vaatineet vielä toisen shampoo pesun. Nimittäin seuraavana päivänä hiukseni olivat öljyiset ja likaisen oloiset. Nyt kun hiukset on käsittelyn jälkeen pesty kaksi kertaa ja öljy on kokonaan poissa, hiukst tuntuvat kyllä pehmeämmältä! En ole vielä jaksanut harjata niitä, mutta sormilla haroessa tuntuu että takut voitetaan hieman helpommin kuin ennen. En tiedä kaukanko tämä silkkisyyden tunne säilyy, joku oli kirjoittanut nettiin että toistaa käsittelyn kerran kuussa niin hiukset pysyvät hyvässä kunnossa. Tiedä sitten, katsotaan miten mun tukka "palautuu" tästä, että täytyisikö käsittely toistaa jo muutaman pesun jälkeen! Tuntuu siis että öljy ihan oikeasti auttoi hiusten silkkisyyteen ja "hyvinvointiin"! Aloitin myös kookosöljyn kanssa taistelun raskausarpia vastaan. Tai oikeastaan sen toivossa että vanhat arvet parantuisivat paremmin. Olen nyt 4 päivää rasvaillut vanhoja arpia öljyllä, eikä vielä aínakaan ole mitään muutosta havaittavissa. Voi olla että öljy olisi paremminkin ehkäissyt uusien arpien syntymistä, mutta vanhoihin ei enää auta. 
Kokeilkaapa joku raskaana oleva siellä ruudun toisella puolella tuota öljyä ja kertokaa sitten auttoiko! ;)

Jos joku muu on kyseistä öljyä käyttänyt niin käyttövinkit otetaan mieluusti vastaan! :)

5 kommenttia

 1. Mää käytin raskaana öljyä päivittäin eikä tullu yhtään arpea. En tiedä johtuko siitä vai vaan ihon kollageenista. :) aion nytki käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä ettö auttoi! : ) voi toki olla että on ihotyypistä riippuvaa, ajattelin itse niin ettei rasvaus auta arpien syntymiseen mutta voi auttaa niiden parantumisessa! :) tiedä sitten mihin uskoisi ja mihin ei :p itse rasvailin myös arpivoiteella raskausaikana mutta arpia tuli silti, toki olin aika hävettävän huono muistamaan rasvausta :D

   Poista
 2. Mä käytin raskaana ollessani bio oilia mikä on nimenomaan raskausarpien ehkäisyyn ja vaalenemiseen tarkoitettu. Paskat se mitään toiminut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! mulla oli sepamed(?) ja arpia tulo myös silti, enemmän kuin laki sallii :D toki unohtelin aika usein rasvailun... :D mutten myöskään oikein usko niiden tehoon...:p :D

   Poista
 3. Olen vasta löytäny blogisi ja lueskellut millon missäkin järjestyksessä postauksia, mutta tähän oli pakko vastata! :) Olen 38 viikolla raskaana ja mahan rasvaukseen oon käyttäny ihan normaalia vartalovoidetta ja sitäkin silloin kun muistaa eli tyyliin kerta viikkoon (heh, hups), mutta ainuttakaan arpea ei ole ilmaantunu. Eli kyllä se taitaa ihan ihotyypistä olla kiinni tuleeko arpia vaiko ei ja kuulemma on jokseenki perinnöllistä (?) :) poppaskonsteihin en oo sortunu ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.