tiistai 17. kesäkuuta 2014

Liian pieni päiväkotiin.


Mä olen todella useasti päivitellyt miten iso meidän Elvira jo onkaan. Tänään kuitenkin tajusin äitiyslomani loppuvan jo alle kuukauden päästä. 
Ja alle kuukauden päästä Elvira voisi aloittaa päiväkodin. 
Eihän hän voi, hän on aivan liian pieni.Me päätettiin Tinon kanssa jo raskausaikana että mä pysyisin Elviran kanssa kotona vielä äitiysloman loputtua. Meille tämä tosiaan oli päätös, ja olenkin todella onnellinen siitä että minulla on mahdollisuus jäädä kotiin Elviran kanssa. Jokainen meistä tietää sen, ettei kelasta mitään miljoonia heru. Paitsi maahanmuuttajille...;) (sarkasmia isolla ässällä). Mä olen onnellinen etten joudu laittamaan Elviraa vielä päiväkotiin. Mun sydän ei sitä kestäisi, onhan hän vielä niin pieni ja vauva.
Toivon että tammikuussa kun Elvira aloittaa päivähoidon, hän kävelisi jo itsenäisesti. Mikä on hyvin todennäköistä, muttei kuitenkaan ihan kiveenhakattua. Mä haluan että mun lapsi aloittaa päiväkodin  taaperona, ei vauvana. Jos meidän talous kestäisi, niin olisin mieluusti kotona sen kolme vuotta. Vaikka tämä välillä on henkisesti aika raskasta niin kerran ne lapset vain pieniä ovat. Harmi vain että lainat eivät itsestään lyhene eikä maidot jääkaappiin kävele.Meidän Elvira olisi siis tarkoitus aloittaa päivähoito tammikuussa 2015, vuoden ja kolmen kuukauden ikäisenä. Niin pienenä, mutta kuitenkin jo niin vanhana.

Koska teillä on aloitettu/aloitetaan päivähoito?

25 kommenttia

 1. Meidän poika menee päiväkotiin elokuun lopulla ja on silloin muutaman viikon vajaa vuoden. Aloitan itse opiskelut elokuussa ja mieheni on töissä, joten se on vähän pakon paikka! :) Mun mielestä ei ole oikeaa tai väärä - sopivaa tai huonoa ikää laittaa lapsi päiväkotiin, se on ihan itsestä kiinni. Tällä hetkellä, kun poikamme on reilu 9kk, se tuntuu hirmu pieneltä enkä olisi valmis viemään poikaa vaikkapa ensi maanantaina hoitoon :D Luotan sihen, että syksyllä olen jo täysin asennoitunut ja varma poikamme pärjäämisestä päiväkodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen ihan samaa mieltä että ei ole oikeaa tai väärää aikaa, olkoonlapsi minkä ikäinen tahansa niin varmaan tuntuu aina hieman kurjalta kun oma pieni kullannuppu kuitenkin kyseessä! :) ja onneksi teillä (äidillä..;) ) on aikaa valmistautua tulevaan syksyyn! :) tsemppiä sulle opiskeluihin javarmasti päiväkodin aloitus menee hyvin! :)

   Poista
 2. Evelyn on nyt 6 kk ja mä aion tammikuussa hakea kouluun. Elikkä jos pääsen niin seuraavana syksynä Evelyn aloittaisi päivähoidon :) silloin Evelyn olisi jo yli puolitoistavuotias.

  Mä tai me Aleksin kanssa päätettiin, että Evelynin on osattava kävellä ja puhua kun hän päiväkotiin menee :)

  Kamalaahan se tulee varmasti ekoina päivinä meille äideille olemaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äidille se yleensä taitaakin olla kamalaa vaikka lapset tulevat kuitenkin pärjäämään hyvin :p toivotaan että pääset kouluun! :)

   Poista
 3. 1-1,5 vuotiaana. Ei tuu niin rankkaa kun on 2 pientä yhtäaikaa koton säilyy nuo voimat

  VastaaPoista
 4. Meillä poika on tarkalleen vuoden, kun aloittaa hoidon :) Musta se on vielä niin pieni, mutta äkkiä haluan koulun pois alta, ja jään vaikka sitten kotiin jos tilanne on sellainen ! Ihana Elvira <3

  VastaaPoista
 5. Meillä oli Nelly hoidossa jo 5kk ikäisenä 1 kuukausen... En kestänyt sitä tuskaa päivisin että hän oli jonkun muun seurassa... Uusi hoito yritys oli 8-9kk ikäisenä... 1 kk sitä kesti ja en halunnut viedä enää tyttöä sinne koska koin ettei hoitaja osannut hoitaa meidän lasta sillätavoin kun nelly oli tottunut että häntä hoidetaan sekä näin Nellyn ilmeestä että siellä ei ollut kivaa.

  Nyt olen päättänyt, että kun tämä seuraava syntyy ja saan olla kotona niin pidän myös Nellyn kotona... varmasti siihen asti, että Nelly on 3 vuotta ja tämä toinen 2 vuotta :) Sitten he ovat tarpeeksi isoja aloittamaan hoidon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa että teilläsaa molemmat lapset olla noin vanhaksi kotona! :))) nellystä tulee varmsti hyvä hoitoapulainen vauvan kanssa ;) :)

   Poista
 6. Esikoinen oli 1v4kk kun aloitti päivähoidon ryhmäperhepäivähoidossa, kahdeksan lapsen ryhmässä. Toinen oli 1,5v kun aloitti hoidon perhepäivähoitajalla. Molempien kohdalla aloitus oli oikein sopivan ikäisenä. Kolmas joudutaan laittamaan hoitoon jo 10-11kk ikäisenä ja sydän särkyy siitä jo nyt. Vaikkakin tarkoitus olisi osa-aikaityötä itse lähteä tekemään (jos vain onnistuu). Haluaisin, että lapsi osaisi jo kävellä itse ja vähän ilmaista itseään. Kolmannen kanssa vain ei enää millään talous kestä pitkää kotiin jäämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa että teillä on mennyt aina hyvin! : ) toivotaan että kolmannenkin kohdalla menee!! :)

   Poista
 7. Meillä aloitetaan myös tammikuussa, eli ihan saman ikäisenä :) Enää puol vuotta huiii :/

  VastaaPoista
 8. Meillä poika menee varmastikin hoitoon sinä syksynä kun täyttää kaksi vuotta. Haluan nauttia ajasta kotona hänen kanssaan ja tietysti, että poika on jo vähän itsenäisempi päiväkodin alkaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa että pystyt olemaan noin kauan kotona! : ) ja mullaon ihan sama että olisi mukavaa jos toinen olisi hieman itsenäinen jo hoitoon mennessä, ettei ihan jää muiden jalkoihin :( :)

   Poista
 9. Meillä aloitetaan päiväkodissa syyskuun lopulla eli noin viikkoa vaille 1v ikäisenä. Onhan hän vielä pieni, hurjan pieni silloin mutta luotan että kaikki sujuu hienosti. Jos ei, niin sitten mietitään tilanne uudelleen.
  Esikoiseni aloitti perhepäivähoidossa 1,5v ikäisenä, ja kaikki sujui alusta alkaen hienosti. Keskimmäinen oli äitiyslomani päätyttyä muutaman tunnin isovanhempien luona hoidossa aina, kun molemmilla vanhemmilla oli työpäivä. Itse tein päivävuoroa ma-pe, ja mieheni ainoastaan iltavuoroa ma-su. Noin 2v ikäisenä hän aloitti perhepäivähoidossa. Jälkeenpäin harmittelin vähän, etten hakenut hoitopaikkaa jo aiemmin - taidot karttuu hoidossa huomattavasti, omanikäistä seuraa on ja virikkeitäkin ihan erilailla kuin isovanhempien luona.
  Kaikkien kolmen kohdalla toimittu / toimitaan siis erilailla :) Jännityksellä jään odottamaan, millaiseksi tämä tuleva ratkaisu osoittautuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskon että kaikki sujuu hyvin! :) ja olen tuossa ihan samaa mieltä että päiväkodissa/hoidossaoppii todella paljon muilta lapsilta! :) ja tuo virikeasiakin on ihan totta!! :)

   Poista
 10. Miedän pikkunen menee kans tammikuussa ja on sillon 1v2kk. Mutta esikoinen on saannut olla kotona melkein 3v koska on tammikuussa 2v9kk

  VastaaPoista
 11. Meillä typy on päivän nuorempi kuin Elvira ja aloittaa perhepäivähoitajalla elokuussa.. Tuntuu pahalta laittaa niin pieni, mutta pakko saada käytyä koulu loppuun, että saa sen taakan pois selästä :/ varmasti tulee olemaan kova paikka meille molemmille, mutta eiköhän se helpota jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskon että kaikki menee hyvin! :) ja on tärkeää jatkaa koulua jos on kesken jäänyt joten tsemppiä opiskeluun!!! :)

   Poista
 12. Tutkimusten mukaan 1,5 v on pahin ikä alottaa pkoti, sillä silloin on tietynlainen uusi vierastusvaihe... Mutta se on kuitenkin hyvin yleinen aloitusikä. Onneks elvira on sillon vasta 1 v 3kk. Mä oon sitä koulukuntaa, joka uskoo tutkimuksiin, joiden mukaan päiväkoti voi lisätä alle 3 v.agressiivisuutta yms. Vaikka toki kaikki on yksilöitä. Mutta ajattelen silti, et se ei oo vanhempien syy, et joutuvat laittaa niin pienenä hoitoon. Yhteiskunnan pitäis tulla asiassa rahallisesti vastaan. Itse voin onneks tehdä lastenkodeissa keikkaa vkloppusin ja iltasin, ni ei tarvi pirpanaa laittaa vielä hoitoon<3 Toivotaan että elviralla sujuu päiväkodin aloitus hyvin ja onneksi siihen on vielä aikaa:) -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä, joskus vain ei ole vaihtoehtoa :/ mullakin olisi ollut keikkamahdollisuutta vanhustenparissa, mutta mielummin palaan omaan työhöni kun teen keikkaa :) ja ihanaa että teidän neiti saa olla kauan kotona! :) onneksi on aikaa, ehtii valmistautua henkisesti :p :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.