lauantai 28. kesäkuuta 2014

Muistot talteen!


Blogin lisäksi talletan Elviralle muistoja kahteen eri vauvakirjaan. Toinen on kaupan "aito" vauvakirja, ja toinen on omaa käsialaa. 
Aitona vauvakirjana meillä toimii Muumilaakson vauvakirja. Tinon äiti eli Elviran mummi osti meille vauvakirjan ja toivoin muumiversiota, vaikken oikeasti edes tiennyt onko sellaisia olemassa. Onneksi oli nimittäin tykkään ihan älyttömästi tästä vauvakirjasta. Eniten pienistä lainauksista jotka on otettu muumikirjoista. Blogi on toiminut monta kertaa pelastuksena vauvakirjaa täyttäyessä, nimittäin ei aina voi muistaa minä päivänä mikäkin on tapahtunut ja täältä on hyvä jälkikäteen hieman luntata! Me täytetään aika huumorilla vauvakirjaa, esimerkkinä tämäkin kohta:

Päivän tärkeimpiä uutisia ja maailmalla (päivänä jona synnyit): 
Äiti ja isi seuraa vähän laiskasti uutisia, joten emme osaa kertoa!
Oikean vauvakirjan lisäksi meillä täytetään omatekoista vauvakirjaa. Halusin siksi tehdä myös itse vauvakirjan, jotta siitä saisi hieman persoonallisemman ja saisi kirjoittaa mitä ikinä haluaisikaan. Kaupan vauvakirjoissa tila on välillä aika minimaalista, ja omille sepustuksille ei oikein  ole paikkaa. Tarkoituksena olisi antaa tämä omatekoinen vauvakirja Elviralle kahdeksantoista vuotis lahjaksi. Siihen asti haluaisin pitää sen visusti salassa, ja täyttää sitä niin ettei Elvira edes tiedä sen olemassa olosta. Epäilen kyllä että tämä ei tule onnistumaan, mutta toivotaan parasta! Tähän mennessä kirjassa on ristiäiskirjoitus, kuukausi katsauksia, ensimmäiset hampaat, ensimmäinen kirje Elviralle, hassuja valokuvia ja paljon muuta. Tähän mennessä kirja on omasta mielestäni todella onnistunut ja ihana yllätys (jos sellaisena pysyy) sitten joskus!
Tekeekö joku muu itse vauvakirjaa? Mitä kaikkea kirjoittelette vauvakirjaan?

9 kommenttia

 1. Ihana idea toi oma vauvakirja. Voi kun oisin itekin tajunnut alkaa tekemään. Meillä on vauvakirja jäänyt tosi tyhjäksi, ne valmiit kysymykset ym. tuntui jotenkin tylsiltä. Hävettävän vähän oon sitä täytellyt, vaikka koko ajan on ollut ajatuksena blogistakin poimia juttuja sinne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! : )ja onneksi blogista voi aina jälkikäteen poimia juttuja, niin minäkin teen kun ei jaksa kokoajan olla täyttelemässä niin täytän kerralla paljon ja lunttaan hieman täältä että mites ne nyt menikään ;)

   Poista
 2. Oi miten ihana idea toi oma vauvakirja. Täytyy miettiä jos itse vielä aloittaisi näin myöhään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) koskaan ei ole liian myöhäistä ;) voihan tämän tehdä myös sillä ajatuksella että tekee "vvuosikirjoituksia" aina kun lapsi täyttää vuosia! :)

   Poista
 3. Ihana kyllä tuo oma vauvakirja! :) Meillä on pelkästään kaupasta ostettu vauvakirja, mutta siinä on kyllä paljon kaikkea mahdollista. Juttuja on jo siitä ajalta lähtien, kun Lilian oli vielä masussa. Nyt oon hieman laiskistunut sen täyttämisen kanssa, mutta onneksi blogi on pelastus jos unohtuu jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! :) tuntuu myös itsellä että alkuhuuman jälkeen vauvakirja on jäänyt hieman unholaan... :p

   Poista
 4. Meillä on kans tuo Muumilaakson vauvakirja, se on ihana <3 Oon ollu kauheen innokas kirjoittelemaan, niihin "Muistoja" kohtiin ei jää varmaan mitään tilaa seuraaville vuosille... :DD

  VastaaPoista
 5. Ihana idea! täytyy itsekkin toteuttaa! Meilläkin on kyllä kaupasta ostettu ''ensimmäiset muistoni'' -kirja, mutta tuollainen itsekirjoitettu on jotenkin mukavemman oloinen. =)

  http://smalllovepacking.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.