lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kesäpäivän kuulumisia ja kollaaseja!

Kesä, kesä, kesä ja kesä<3!
Voiko sitä tarpeeksi hehkuttaa miten ihanaa kun on lämmin ja aurinko paistaa?
Varsinkin nyt äitinä tunnen suurta helpotusta kun mittari näyttää yli 20 astetta. Ulos lähteminen ja vaunuissa nukuttaminen helpottuu kummasti kun ei tarvitse pukea lapselle montaa kerrosta vaatteita päälle. Eilen vietimme kesäpäivää mammalassa, eli minun äitini luona.

Elvira konttasi nyrmikolla ensimmäistä kertaa sortsit jalassa, eikä hän oikein olisi tiennyt miten olisi edennyt. Nurmikko, pienet kivet ja oksat pistelivät polvia eikä konttaaminen tuntunut oikein mukavalta. Tyyli on vapaa, joten eteenpäin mentiin karhukävelyn&konttaamisen sekoituksella. Ulkoilu on ihanaa, mutta todella tarkkana saa olla kun Elvira tutkii maailmaa. Kivet, tikut ja ruoho eksyvät suuhun koko ajan!

Mamman kesäkeittiössä syödään hyvin ja itse. Tarjolla oli uusia perunoita sekä jauhelihapihvi. Elvira jaksoi syödä kaksi aika isoa perunaa! Taitaa ulkoilu kasvattaa ruokahalua kummasti. Ja tietenkin maistuu kun saa itse syödä. Toki koira sai myös osansa...

Koska on kesä ja kuuma, melkein jokaiseen kesäpäivään kuuluu pulahdus altaaseen! Elvira sai maistaa mustaviinimarjaa elämänsä ensimmäinen kerran ja kuten kollaasista huomaa, ei ollut ihan mieleinen maku! Taisi olla liian kirpeää ja hapanta. Lopuksi koko marja lensi kaaressa altaaseen...Äitin tyttö, en minäkään niistä oikein välitä! Mansikat sen sijaan ovat Elviran lemppareita ja niitä neiti voisi syödä vaikka kuinka paljon. Jotkut eivät anna alle vuoden ikäiselle mansikkaa, mutta me ollaan annettu jo monta kertaa eikä ole aiheuttanut mitään oireita. Ja onhan Piltilläkin yksi mansikkapilvi välipala joka on tarkoitettu 5kk-> Niin tai näin, meillä syödään mansikoita! 

Vaikka kesä onkin ihanaa aikaa, tuottaa se myös jonkun verran päänvaivaa. Miten pitää vauva suojassa auringolta muttei läkähdytä häntä vaatekerroksen alle? Niinpä, sitä saa välillä miettiä. Vaikka pyrimme pitämään Elviran aina varjossa, sitä ei kuitenkaan aina ole saatavilla. Kävin tässä yksi sunnuntai hakemassa aurinkorasvaa kaupasta. Vaikkei aurinkorasvan laittoa suositella alle vuoden ikäisille, olen kokenut että se on pienempi paha kuin palaminen. Meillä käytetään ihan Nivean hajustamatonta, parabeenitonta sekä väritöntä aurinkorasvaa, suojakerroin 30. Myös Elviran nesteytys stressaa mua aika huolella, vaikka Elvira juo maitoa hyvin, pelkään kuivumista ja auringonpistosta. 

Vaikka kesä aiheuttaa stressiä niin onhan se sen arvoista, toivotaan että nämä kelit jatkuvat vielä pitkään!

Aurinkoista viikonloppua kaikille<3

6 kommenttia

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.