keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Koira vauvaperheessä!

Multa on muutaman kerran kysytty, miten meidän karvavauva on suhtautunut Elviraan. Ajattelin nyt siis kirjoittaa miten meidän perheen vauvat tulevat keskenään toimeen.Aluksi meidän karvavauva oli aika varuillaan ja pysyi kaukana uudesta tulokkaasta. Pikkuhiljaa kuitenkin koiran mielenkiinto heräsi ja rohkeus kasvoi, eikä mennyt montaakaan päivää että karvakamu uskalsi mennä nuuskimaan vauvan tuoksua. Joka kerta kuitenkin kun Elvira liikahti, koira kavahti nopeasti kauemmas. Sanoisinko että varmaan muutama viikko siinä meni että koira tottui vauvaan eikä enää sen kummemmin kiinnittänyt huomiota pieneen nyyttiin. 


Elvira on aina ollut todella kiinnostunut koirista. Hieman jännitin, miten yhteiselo lähtee sujumaan kun Elvira lähtee liikkeelle, mutta hyvinhän täällä menee! Välillä neiti saattaa roikkua kaksinkäsin koiran hännässä tai korvassa, mutta meidän karvavauva on niin kilttiä sorttia ettei tarvitse puremista jännittää. Olen kuitenkin pyrkinyt kieltämään Elviraa aina tässä tilanteessa, jotta koira säilyttäisi myös sitä omaa tilaansa. Ja eihän se nyt varmasti kivalta tunnukkaan jos toinen roikkuu korvassa... Koiran ruokakipot saavat kyytiä joka päivä, mutta säännöllisen ruoka-ajan vuoksi kippo on aina tyhjä, joten mikäs siinä paukuttaessa teräskippoa. Juomakulho on sitten aivan eriasia ja muutaman kerran olenkin saanut vaihtaa Elviran vaatteet ja pyyhkiä tulvan lattialta kun tuholainen on päässyt huomaamatta sen kimppuun. Elvira kovin tahtoisi aina mennä sähläämään kun koira syö, mutta siitä olen pitänyt kiinni että ruokarauha annetaan koiralle.
Kerran karvauvauva ärähti kun hän söi herkkuluuta ja Elvira meni siihen lähelle ja yritti ottaa sitä pois. Koira sai torumiset ja Elvira luun hetkeksi, jotta koira ymmärtäisi myös Elviran olevan "johtaja".Muuten ilman ongelmia ollaan päästy, oikeastaan tuntuu että Elvira on koiralle paljon tärkeämpi kuin me aikuiset!

Vauvan hoidossa karvavauvasta on myös ollut hyötyä. Ikinä Elviran syöttämisen jälkeen ei tarvitse pyyhkiä lattiaa koska se nuollaan putipuhtaaksi. Koira myös ilmoittaa jos Elvira herää päiväunilta, ja menee sängyn taikka vaunujen viereen istumaan ja hieman haukahtaa. Ei mikään pönttö eläin tämä meidän karvakamu! Itse en hyväksy sitä, että koiria otetaan ja sitten vauvan tultua ne laitetaan pois. Jos koiran ottaa, siitä on kannettava vastuu vaikka lapsia saataisiinkin. Eri asia toki on, jos on pelkoa että koira käy lapsen kimppuun. Yleensä kyllä näissäkin tilanteissa vika on siellä hihnan toisessa päässä... Tottakai koira tuottaa omat päänvaivansa kun lapsi saapuu talouteen, mutta sitä kannattaa miettiä jo silloin kun koiraa hommaa. Itse myönnän, että otin karvavauvan silloin kun aika ei ehkä ollut kypsä ja koulutus jäi hieman puolitiehen, mutta omamoka ja itse tuota haukkumista kuuntelen. Vanhakoira ei temppuja opi on sanonta johon en usko, joten meillä mennään mielummin myöhään kuin ei milloinkaan asenteella. Ja sitäpaitsi, onhan noista kahdesta toisilleen jo kovasti seuraa ja iloa, niinkuin tämä seuraava videon pätkä todistaakin!
 Että mä nauroin vedet silmissä noita kahta pönttöä<3
(Video on hieman tumma, mutta äänet ainakin kertoo miten hauskaa heillä oli!)
6 kommenttia

 1. Ihana video, sai minutkin nauramaan :D

  VastaaPoista
 2. Ja kohta Elvira alkaa haukkumaan kuin koira hih! Ensimmäinen sana lienee Vili tai hau hau :D Ihku video!

  VastaaPoista
 3. Oon samoilla ajatuksilla, koiraa ei heitetä pois jos vauva tulee perheeseen. Mulla on kaksi koiraa, 8v narttu on kodinvaihtaja, ja sillä taustalla että on käynyt lapsen "kimppuun". Mutta kolikoilla on kääntöpuolet, lapset on nuorta epävarmaa koiraa repinyt, lyönyt ja kiskonut hihnassa miten sattuu. Paljon olen saanut tehdä tämän nartun kanssa töitä että ollaan tässä pisteessä, kolme lasta ja ikinä ei ole ollut syytä pelätä että kävisi lapsiin kiinni. Tosin aina tarkkana vahdin ettei hieman jo äkäistä akkaa mennä kiusaamaan ja päästän portin taakse jos alkaa näkymään ärtymystä. Koirille ja lapsille rajat selviksi miten toistensa kanssa ollaan niin mahtuu kaikki saman katon alle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä! :) välillä tuntuu että monet unohtavat kokonaan koiran yksityisyyden, lapset saavat tehdä mitä tahansa mutta ei huomioida koiran varoituksia tai omaa tilaa. Sitten ihmetellään kun käy vahinko! :/ :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.