torstai 3. heinäkuuta 2014

Merkkihulluus!

PoP, Miikkarit, Mini Rodini, Molo, Ticket..
Korsista tai Vuittonista puhumattakaan.
Jos näitä omistat, olet in. Vai miten se menikään...

Mä olen aina ihmetellyt mikä ihmisiä vetää puoleensa jossakin tietyssä merkissä. Miksi jostakin merkistä tulee THE merkki, jota kaikki naiset, tytöt ja äidit himoitsevat. Varsinkin nyt äitinä olen saanut huomata mitkä lastenvaatemerkit tai lastentarvikemerkit ovat sitä viimeistä huutoa meidän äitien keskuudessa. Vai voiko esimerkiksi joku äiti siellä ruudun toisella puolella väittää, ettei tiedä mitä raitahulluus tai miikkarit tarkoittavat? 

Minä pihinä ihmisenä meinaan välillä persuksilleni lentää kun huomaan mitä jostakin tietyn merkkisestä bodysta tms. pyydetään esimerkiksi kirpputorilla. Mikä saa ihmiset maksamaan käytetystä lastenvaatteesta kymmeniä euroja, vaikkei vaate olisi edes kovin hyvässä kunnossa? En ymmärrä, en sitten yhtään. Ymmärtäisin jos vaate olisi kuin uusi, mutta jos kyseessä on kulahtanut tai tahrainen, miksi maksaa siitä niin paljon? 
Köyhät ne vaatteilla koreilee, on sanonta joka ei voi kyllä pitää paikkaansa lastenvaatemaailmassa. 

Myönnän että "laatu maksaa" pitää yllättävän usein paikkaansa. Mutta miten paljon laatua täytyy esimerkiksi vauvan bodyn pitää sisällään? Materiaalin on toki oltava mukava vauvan yllä. Olisi myös kiva jos värit säilyisivät pesusta toiseen, mutta itse kestävyyttä vauvanvaatteilta ei paljoa vaadita. Toki vauvan kasvessa pikkuhiljaa taaperoksi myös vaatteiden kestävyyttä mitataan enemmän ja enemmän. Mutta rehellisesti, miten paljon kestävyyttä body tarvitsee alle puolivuotiaan päällä? Ei kovinkaan paljoa minun mielestäni.

Elviran kasvaessa vaatteen laatu ja kestävyys tulee enemmän ajankohtaiseksi. Kun pituutta ei tulekkaan sen vertaa että joka kuukausi saisi olla ostamassa uusia vaatteita, olisi mukava että vaatteet sekä niiden värit säilyisivät pesusta toiseen. Voi olla että taapero ajan lähestyessä joudun syömään sanani "en ikinä osta ryöstöhintaisia merkkivaatteita" ja rupean panostamaan laatuun. Mulla ei sinänsä ole mitään merkkivaatteita vastaan, mutta ihan periaatteesta en halua maksaa niistä omaisuutta. En usko, että laatu suhteessa hintaan on niin paljon parempaa kuin "markettivaatteissa". Jos laatu on oikeasti hintansa väärti, ymmärrän täysin merkkihulluuden. En voi tietää, koska en ole kokeillut. Tai ymmärrän tämän lastenvaatteiden kohdalla, mutta jos puhutaan vaikka käsilaukuista niin en kuunapäivänä maksaisi laukusta yli tonnia. Tonnin käsilaukulle vaatisin jos lähestulkoon teräksen kestävyyttä ja ferrarin ulkomuodon, ja sitä tuskin olisi kuitenkaan luvassa.

Haluaisin kuulla teidän mielipiteen tästä asiasta, onko merkkihulluus pelkkää hulluutta vai onko laatu oikeasti parempaa hintavimmilla lastenvaatemerkeillä?

Ja mitä mieltä olet seuraavasta väitteestä, pitääkö paikkaansa?

Jotkin äidit pukevat lapsensa merkkivaatteisiin vain merkin takia. Nostaakseen itsensä "paremmaksi äidiksi" koska lapsi on puettu tiettyyn merkkiin joka on hieman parempi kuin muut.

22 kommenttia

 1. Jotkut äidit pukevat lapsensa vain merkkiin merkin takia. Tuntuu et se on jonkinsortin egoilua. Mä olen tästä asiasta sun kans ihan samaa mieltä. Menee se merkkivaatekkin rikki.

  Meillä ei ole ollut merkin merkkiä. Tunnistan merkit ja vaatteet ym mutta ne ei vain iske! Tajutonta maksaa 30e popin bodystä ja 20e gugguun keltasesta piposta!!

  Ulkovaatteissa mä suosin puolestaan merkkiä! Talvihaalari on vielä hakusessa mutta uskon kallistuvani reimaan. Syksyn ulkovaatteet tule jesper juniorilta. Samoin kengät on tärkeet olla hyvät! Mutta normivaatteet ei tartte olla merkkiä sukkia myöten. Lindex ja halpahalli on meiän lemppari ostopaikat + h&m netissä ja NEXT.

  Hyvä kirjotus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! :) olen samaa mieltä että ulkovaatteisiin kannattaa kyllä panostaa, niitä kun ei tarvitse niin kovin montaa olla yhtä kautta varten ! :)

   Poista
 2. Mä en yleensä juurikaan osta tyttärelleni merkkivaatteita mutta joskus harvoin kuitenkin. Olen kyllä joutunut pettymään pahasti, enkä enää rahojani niihin tuhlaa, jos en edullisesti sitten saa. Popin housuissa oli heti reikä. Tais olla jo kaupassa mutta en huomannu sitä heti enkä jaksanut lähteä palauttamaan. Nukkaantuu myöskin samalla tavalla kuin halvemmat merkit.
  Pomp de luxin ihana tunika oli täynnä reikiä ja purkaantuvaa pitsiä, kun ekan kerran tytön päälle puin. Samoin sukkiksiin tuli heti reikä ja ekassa pesussa meni kamalan nukkaisiksi.

  Ja tuo väite lopussa.. En ymmärrä miten se tekee kenestäkään parempaa äitiä, vaikka pukisi yötä päältä merkkiin. Kunhan lapsella on ehjät, puhtaat ja oikean kokoiset vaatteet päällä, se lienee tärkeintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen kuullut samaa että merkin laatuun on joutnut kyllä useasti pettymään! Ja varmasti harmittaa kovin kun ne ei mitään halpoja ole ://

   Poista
 3. Mun esikoisella on muutamia miikkareita, ja tyttö tykkää ite niistä ihan älyttömästi.
  Mulla ei kyllä olis varaa vaatettaa tyttöjä päästä varpaisiin merkkiin, enkä koe itse asiassa siihen tarvettakaan. Oon löytänyt ihan kivoja vaatteita suhteellisen halvalla. Mutta jotain "helmiä" löytyy vaatekaapista, esim miikkaria ja popia.
  Merkkivaatteet on tietysti nättejä ja kestäviä, mutta ei mun mielestä todellakaan minkään paremman äidin tai lapsen mittapuu=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, löytyyhän täältäkin ne vaatekaapin "helmet", lahjaksi saatuna kylläkin :p :)

   Poista
 4. Oon itse vasta nyt pienimmän lapsen aikana kiinnittäny huomiota aivan samaan ilmiöön kuin sinä. Yhtään ns. merkkivaatetta ei meidän kaapista löydy - ei sillä ettenkö niistä pitäisi, vaan perus henkkamaukat, lindexit ja kappahlit ovat ajaneet ihan saman asian. Ei valittamista vaatteiden kestävyydestä tai miltä näyttävät - tykkään! Ulkovaatteisiin (vk-puvut / talvihaalarit) tulee panostettua enemmän, mutta muuten mun mielestä lapsen saa kivasti ja ihan hyvännäkösesti vaatetettua ns. "halvemmillakin" vaatteilla. Kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja mun silmää miellyttää enemmän esimerkiksi h&m bodyt kuin popin raidat! :) makunsa kullakin,onneksi mulla hieman halvempi ;) :D ja samaa mieltä että ulkovaatteisiin kannattaakin panostaa jottei tarvitse montaa haalaria ostaa yhden talven aikana! :)

   Poista
 5. Itse en tosiaan äiti ole mutta voin vaan todeta tuohon väitteeseen että itse merkkivaatteita käyttäneenä minut leimattiin tuollaiseksi. Ei siitä syystä että olisin vaatteilla itseäni tuonut esille vaan siitä syystä että ihmiset ympärilläni kokivat sen ongelmaksi. T. Entinen lietolainen pissis joka edelleen vain tykkää VÄLILLÄ hemmotella itseään omalla tavallaan ja joka edelleen hakee perusvaatteet h&m:stä tmv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, varmasti saa helposti leiman jos pukeutuu merkkeihin. Vaikka tosiassa jokainen saa hemmotella itseään miten tykkää ja käyttää rahansa mihin tykkää! :)

   Poista
 6. Hih mä just ja just olen kuullut tuon V..:llä alkavan merkin, Elvira, sun mamma on jo NIIN vanha ja out ! :D

  VastaaPoista
 7. Mä en alle vuoden ikäiselle ole ostanu kalliimpia merkkejä koska lapset kasvaa ja vaatetta tulee pestyä paljon joten ei värit pysy hyvinä. Olen saanut paljon esim Marimekon vaatteita jo alle puolen vuoden ikäisillekin, käytössä vaan "parempina" vaatteina esikoisen kohdalla. Nyt kun lapsia on tullut lisää, olen tajunnut että hitto ne on vaan vaatteita, turha brassailla niillä!! Kalliilla merkillä ei välttämättä ole edes laatu hyvää! Tosin Marimekko on ollut hyvä, vaatteet pehmeitä, kestää kulutusta! Mutta harvoin ostan "merkkivaatteita".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. marimekon puolesta liputan kyllä minäkin, siitä voisin jopa maksaa koska on kyllä kestävää tavaraa! :) ja kotimaista ;) :)

   Poista
 8. Mitkä on miikkarit? Mä sit taidan olla se ainut ku ei tiiä:D
  -S

  VastaaPoista
 9. Olin raskausaikana ja vielä neidin ollessa pieni vauva sitä mieltä, että kaikki tällainen merkkihulluus on tyhmää, eikä mulle ikinä tule sellaista. No sitten neidin ollessa 10kk hullaannuin täysin yhdestä lastenvaatemerkistä. En siksi, että halusin jotenkin olla "parempi äiti" tai että haluaisin pukea hänet merkkiin merkin takia. Sen merkin vaatteet vain kertakaikkiaan on niin ihania, että niitä on pitänyt metsästää kaiken maailman nettikirppiksiltä. Tämänkin merkin osalta mulla on pahin hulluus mennyt ohi, vaikka edelleen löytyy niitä paljon. Mutta nyt on jo sentään muutakin. :) Muuten meillä ei juurikaan ole merkkivaatteita, enkä itsellenikään osta merkkivaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiköhän jokainen meistä hurahda johonkin joskus, sallittakoon sen ;) mä olen sitten taas hurahtanut leo kuosiin ja kotiutan kaiken mitä vaain nään...:p :D

   Poista
 10. En varsinaisesti etsi meidän neidille merkkivaatteita, mutta Po.P:n vaatteet miellyttävät paljon väreillään. Ne ovat myös pysyneet hyvinä pesusta pesuun ja tiedän niiden jälleenmyyntiarvon olevan hyvä. Neidin vaatekaapista löytyy kuitenkin myös Lindexin ja muiden ketjuliikkeiden halvempiakin vaatteita. Ulkovaatteissa olen päättänyt panostaa laatuun ja se yleensä tarkoittaa sitä, että tulee ostettua haalari joltain merkiltä. Reimalta ollaan ostettu kaikki haalarit tähän mennessä.

  Itselleni haluaisin ostaa laadukasta vaatetta, jotka kestäisivät hyväkuntoisina pidempään. Siinä säästäisi rahaa, kun panostaisi kerralla vaatteisiin eikä tarvitsisi ostaa joka kesälle uusia kenkiä ja paitoja vanhojen mentyä vuoden aikana rikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on totta, että nuo merkkivaatteet kyllä säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa paljon paremmin mitä ketjuliikkeiden vaatteet! :) ja ulkovaatteissa aion minäkin panostaa "merkkiiN" jotta tiedän niiden kestävän koko talven : :)

   tuo on totta että säästäisi rahaa jos panostaisi laatuun, ja oikeastaan ymmärränkin jos aikuinen ostaa "merkkivaatteita" koska ei kasva niistä enää ulos niinkuin lapset! :)

   Poista
 11. Mä en ole koskaan jaksanut tota merkkivaatehulluutta! :D Mun lapselle merkkivaatteita on Lindex, Kappahl ja Name It, koska yleisimmin ostan h&m:n vaatteita. Ja ihan on meidän taaperolla ainaki pysyneet suurimmaks osaksi hyvinä nuo "merkkivaatteet" :D h6m:n vaatteet tietty sen verta huonoja laadultaan että haalistuu helpommin, mut meille nekin kelpaa ihan hyvin =)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.