tiistai 29. heinäkuuta 2014

Remontti päivitystä!Hitaasti mutta varmasti meidän remontti on lähtenyt käyntiin! Tarkoituksena oli tehdä projekti kerrallaan, mutta jo näin alussa suunnitelmat meni uusiksi ja on kaksi projektia kesken. Tästä saamme syyttää näitä ihania vaikkakin tuskaisia hellepäiviä. Remontti aloitettiin Elviran huoneesta, mutta koska se sijaitsee yläkerrassa ja on päivisin kuin pätsi, siirryin alakertaan touhuamaan. Alakerrassa laitamme keittiön sekä olohuoneen pintoja uuteen uskoon. Alakerran remontin aloitin keittiöstä.

Meidän asunto on muistaakseni rakennettu 80-luvulla ja keittiö on alkuperäisessä kunnossa. Voitte siis kuvitella että näky ei ole mitenkään kaunis ja silmiä hivelevä. Meidän keittiöremontin budjetti on "mahdollisimman halvalla" joten teemme pintaremonttia emmekä laita koko keittiötä uuteen uskoon. Se on sitten joskus edessä kun talous antaa periksi! 

Keittiön kaapit olivat likaisen beigen väriset ja ne on tarkoitus maalata valkosiksi. Tai on maalattu jo, ensimmäinen kerros. Huomenna aloitan toista kerrosta ja olen luvannut itselleni että ennen viikonloppua ovet on taas kaapeissa kiinni ja priima kunnossa! En ole mikään mestari maalari, itseasiassa tällähetkellä teen elämäni ensimmäistä remonttia. Joten jälki ei tule olemaan mitään tädyellistä, mutta ainakin suurella sydämellä tehty! Harjoitus tekee mestarin kai tässäkin asiassa...Tästä kuvasta näkee hyvin vanhan ja uuden maalin värieron. Kaappien sisäpinnat ovat sen väriset mitä kaikki keittiön pinnat olivat, ja sokkeli(?) on kuvassa maalattu jo uudella, valkoisella värillä.

Remonttiaikaa vuorokaudessa ei ole kovinkaan paljoa, koska remontti tapahtuu Elviran mentyä yöunille. Lähinnä siksi että tarvitsen tilaa ja hänen nukkuessaan voin levittäytyä koko alakertaan. Omat haasteensa tuo pienet tapetti silput ja roskat jotka omilta silmiltä jää huomaamatta mutta jostain syystä Elvira löytää ne heti suuhunsa... Tällä hetkellä meidän keittiönkaapit makaavat olohuoneen lattialla tai nojaavat seiniin, joten oma haasteensa on pitää Elvira erossa "auki" olevista kaapeista. Ehkä virittelen huomenna jonkun este radan ettei tuholainen pääse keittiöön! Kun kaapit ovat maalattu olisi tarkoitus maalata vielä keittiön laatat. Tämä tuottaakin hieman päänvaivaa koska laatat pitäis ensin pestä ja antaa kuivua 24h. Miten lapsiperheessä voi olla vuorokauden käyttämättä keittiötä!?

Vaikka remontti aiheuttaa hieman harmaita hiuksia niin on tämä kyllä kivaa puuhaa! Mä en ole koskaan ollut naisellinen käsityöihminen, olen aina enemmän pitänyt remppahommista ja niistä "miesten" jutuista. Tapettien repiminen ja maalaaminen on ainakin ihan mahtavaa ja hauskaa hommaa! Ja sitä paitsi, kodista tulee koti vasta sitten kun se näyttää juuri meidän kodilta!

Nyt mä painun unille kun vuorokausikin ehti vaihtumaan, 
hyvää yötä <3

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.