sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

#tb 263 päivää

Eilen oli äitiysloman viimeinen päivä. Nopealla sekä huonolla matikalla äitiyslomani kesti 263 päivää. Vaikka äitiysloman loppuminen ei näy meidän elämässä muuten kuin rahallisesti, tuntuu se jotenkin haikealta. Yksi aikakausi on Elviran vauvavuodessa ohi, vaikka kotona oleilu jatkuukin. 
Tältä mä näytin 263 päivää sitten..


Olo oli jo aika tukala ja liikkuminen vaikeaa. Selkä sanoi aikoja sitten sopimuksensa irti ja yöunia oli lähes mahdoton nukkua. Innolla odoteltiin jo että päästäisiin näkemään masun sisältö, mutta varautudittiin jopa vielä seitsemän viikon odotukseen. Vaikka raskausaika oli todella vaikeaa niin fyysisesti sekä henkisesti, kaiholla muistelen mun isoa masua ja tuota loppuajan jännittämistä. Jokainen vihlaisu oli mukamas merkki synnytyksestä, ja joka ilta toivoin että tulisipa lähtö jo. Pienet vaateet oli viikattu ja pesty aikoja sitten, ja pinnsänky odotti tyhjänä käyttääjänsä. Vadelmalehtiteetä meni litratolkulla ja kaiken maailman poppaskonstit käytiin läpi. Siltikin neiti pysyi mahassa aina 40+4 viikolle asti. Vaikka viikolla 36 oltiin jo sormelle auki ja lääkäri pystyi koskemaan neidin päätä...

Nyt yhdeksän kuukautta myöhemmin tuo masun sisältö vipeltää lattialla, puree, nauraa, pärisyttelee, konttaa ja itkee. Kun katson Elviraa, on vaikea kuvitella että mä olen tuon ihanuuden mun vatsassa kasvattanut. Ihan hassua. Ihmiskeho on outo ja kummallinen. 263 päivän jälkeen kehoani koristaa reilu tusina arpia sekä totaalisen muutoksen tehnyt hormoni toiminta. 
Niistä iloiten ja ylpeillen, mä olen äiti!<3

2 kommenttia

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.