perjantai 1. elokuuta 2014

Ahdistaa!Ihanaa elokuuta kaikille! 
Vaikka vielä on aurinkoinen ja lämmin kesäsää, meidän kotona on alkanut syysahdistus. Nimittäin Elviralla. 

Elvira on aina viihtynty hyvin lattialla yksinään touhuilessa mutta nyt siihen on tullut muutos. Ja siitä saamme syyttää eroahdistusta. Eroahdistuksen saapumisesta Elvira näytti muutama viikko sitten pieniä varoitusmerkkejä mutta nyt se on vasta kunnolla "puhjennut kukkaan", jos näin voi sanoa. Yksin ei viihdytä hetkeäkään lattialla, vaan koko ajan pitäisi olla äiti, isi tai joku muu seurana. Jos joku henkilö uskaltaakin poistua huoneesta, neiti konttaa paniikissa perään ja kitisee. Syliin, syliin, syliin kaikuisi huuto jos Elvira osaisi puhua.

Luulin aina ennen että eroahdistus tulisi vain meihin vanhempiin. Että neiti näyttäisi siitä merkkejä vain silloin kuin äiti tai isi poistuu näkyvistä. Elviran kohdalla ei kuitenkaan ole näin, nimittäin yksi päivä bussissa eräs nainen lirkutteli Elviralle juuri ennenkuin jäi bussista pois. Kun kiva nainen katosikin yhtäkkiä näköpiiristä, Elvira alkoi melkein itkemään. Ja näin on melkeinpä jokaisen vieraan kohdalla, joku liikkuu huoneesta pois niin Elvira liikkuu perässä! Ja jos joku kehtaakin istahtaa tuolille tai sohvalle niin Elvira konttaa jalkoihin kiehnaamaan ja hankaamaan päätään: syliin, syliin syliin tai sitten lattialle mun kanssa, JA HETI! 

Vaikka välillä harmittaa kun pieni takiainen kitisee lahkeessa juuri kun ruoanlaitto on kesken, niin löytyy tästä niitä positiivisia puoliakin. On ihanaa kun tietää että Elvira kaipaa läheisyyttä ja syliä. Koska Elvira on ollut aika itsenäinen vauva eikä mikään sylitakiainen, on välillä ihan kivaa kun toinen haluaa olla sylissä melkein koko ajan. Toki niitä negatiivisiakin asioita tästä voisi hakea, mutta pitäydyn lupauksessani koittaa olla enemmän positiivinen. Sitä paitsi, eihän siinä ole mitään pahaa että pieni lapsi kaipaa syliä ja hellyyttä. Tämä saa mut jälleen kerran tuntemaan itseni tärkeäksi! Vaikka kastike palaisi pohjaan tai pyykit jäisivät märkinä makaamaan koneeseen niin ei haittaa. Ne saa hoidettua myöhemmin ja äidin syli on aina avoin, aina. Sitä paitsi, nyt voin hyvällä omalla tunnolla istuskella lattialla ja leikkiä vaikka kotitöitä olisi rästissä kuinka paljon tahansa ;)


"Syliin jooko!?" 

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.