keskiviikko 6. elokuuta 2014

Elvira 10 kk!

Voisin taas jaaritella rivikaupalla siitä miten aika rientää ja ihan kuin olisin vasta juuri synnyttänyt. Nämä samat ajatukset tulevat mieleen lähes päivittäin, varsinkin näinä päivinä kun meidän Elvira täyttää kuukausia!

Onnea Elvira 10kk!<3


Tosiaan seuraava neuvolakäynti on vasta yksivuotiaana, joten tuoreita mittoja ei ole saatavilla. Voisin veikata että Elvira on tällä hetkellä 72 cm pitkä ja painaa yhdeksän kilon. Villi veikkaus siis vain, täytyy varmaan joku päivä suorittaa kotimittaus!
 Mutta millainen onkaan meidän kymmenenkuinen ja miten meidän arki täällä sujuu?
Liikkumisessa ollaan kehitytty taas askel eteeenpäin. Kahdeksankuisena Elvira lähti konttaamaan, ja nyt kaksi kuukautta myöhemmin ollaan innostuttu kiipeilemisestä sekä seisomisesta. Seisominen on vielä vähän niin ja näin, silloin kun huvittaa niin seisotaan mutta kiinnostus ei vielä ihan älyttömän suuri ole. Uskon kyllä että se tulee sitten kun on oikea aika. Olen huomannut että Elvira ottaa mallia kaverini pojasta joka seisoskelee jo komeasti (on Elviraa kuukauden nuorempi). Joka kerta heidän ollessa täällä, Elvira innostuu seisomisharjoituksista paljon enemmän! Kiipeilyvietti on sen sijaan todella vahva tällä hetkellä: rappusissa yritetään kiipeillä (siinä onneksi vielä onnistumatta) ja jos joku istuu lattialla Elviran seurana niin hän kiipeilee syliin ja jalkojen yli. Isot pehmolelut toimivat myös hienosti pienen tytön kiipeilytelineinä! Kävelystä ei olla kiinnostuttu yhtään, ja luulenkin että saamme odottaa ensiaskelia yli vuoden ikään.

Syöminen tapahtuu viisi kertaa päivässä noin kolmen tunnin välein. Niinkuin taannoin kirjoitin, Elvira syö ruokansa sekä sormiruokailuna että syötettynä. Lusikan käyttöä harjoitellaan kovasti, mutta vielä ei ruoka oikein eksy muualle kuin hiuksiin ja lattialle! Korviketta menee päivittäin n.600 ml ja sen lisäksi olemme aloittaneet lehmänmaitotuotteet hetki sitten. Maitotuotteista ei ole tullut mitään oireita ja hyvin viili sekä maustamaton jugurtti näyttää maistuvan! Nyt helteellä syöminen on ollut hieman heikonpuoleista mutta onneksi sentään iltapuuro ja hedelmät tekevät kauppansa. Ja tärkeintähän on että nesteitä saa riittävästi! Meillä ei käytetä ollenkaan nokkamukia, vaan olemme käyttäneet tavallista mukia. Elvira ei missään vaiheessa tajunnut nokkamukin ideaa, joten aloitimme "hörpyttämään" tavallisista mukeista. Ja hienosti sujuu vaikka leuka välillä vuotaakin!Elvira nukkuu edelleen yönsä aika hyvin. Kun uudet taidot karttuvat hurjaa vauhtia, heijastuvat ne välillä meidän öihin. Vaikka Elvirasta voisi sanoa että hän nukkuu kokonaisia öitä, niin me vanhemmat emme saa nukkua. Elvira ei syö öisin ollenkaan, ei ole syönyt moneen kuukauteen, mutta sen sijaan tuttia saa välilä käydä laittamassa monta kertaa suuhun. Elvira nukkuu omassa huoneessaan ja menee nukkumaan iltaisin yleensä kahdeksan aikoihin. Nyt muutaman päivä ollaan menty kaksilla päikkäreillä kolmen sijaan, ja tämä sopii meille paremmin kuin hyvin! Yhdet päikkärit jää pois niin neiti sammuu ennen kahdeksaa kuin saunalyhty. Meille vanhemmille jää kivasti omaa aikaa iltaisin! Aamuisin Elvira heräilee ennen kahdeksaa, tänään tosin hän yritti nousta jo kuudelta mutta onneksi nukahti uudestaan pienen silittelyn jälkeen. Elvirasta on tullut aika herkkäuninen. Ennen hän nukkui vaikka imuri huusi vieressä mutta nyt pienikin rasahdus saa neidin heräämään ja nousemaan sängyssä istuma-asentoon. Onneksi makuuhuone sijaitsee yläkerrassa joten vaikka Elvira menee aikaisin nukkumaan niin ei täällä ihan hiirenhiljaa tarvitse olla! 

Ensimmäisiä sanoja emme ole vielä kuulleet mutta luulen etteivät ne kovin kaukana enää ole. Ihankuin neiti yrittäisi välillä sanoa äiti tai isi, mutta ihan vielä oikeaa sanaa ei löydy. Katsotaan miten käy! 
Elvira on todella sosiaalinen ja iloinen vauva. Aluksi vierasta ihmistä ehkä hieman ujostellaan, mutta pienen lämmittelyn jälkeen neiti väläyttelee sellaisia hyvmyjä että kaikki kahdeksan leegoa paistaa suusta. Elvira on myös todella tarkkaavainen vauva, hän seurailee mielellään muiden touhuja hyvin keskittyneesti.Kaikinpuolin Elvira on siis tyytyväinen ja iloinen vauva. Aika vekkuli ja villi tapaus on meidän neidistä kuoriutunut nyt konttaamisen myötä: tavarat saa kyytia ja Ei sanalle vaan naureskellaan! Sanonkin että meillä taitaa asustaa pieni Vaahteramäen Elvira.

Ja ajatella että kahden kuukauden päästä meillä juhlitaan 1 vuotis syntymäpäiviä ja meidän vauvasta tulee taapero!

4 kommenttia

 1. Onnea :) ! Mainio tuo viimeinen kuva - niin ison tytön näköinen jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) ja niinpä, se pieni vauva katoaa kohta kokonaan ja meillä on iso tyttö!

   Poista
 2. Voi että, miten nää vaan kasvaa niin nopeeta! Meillä kans mennään lujaa ja ei sanalle vaan hihitellään. Lilian on kans kova kiipeilemään ja ei mitään muuta tekiskään päivän aikana, kun kiipeilis jotain vasten ja koko ajan pitää olla myös seisomassa, mutta onneksi siitä ei vielä liikkeelle oo lähdetty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä, aivan liian nopeasti! :) täällä sama meininki, kuuroille korville menee ei sanat :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.