perjantai 15. elokuuta 2014

Ensiaskelkengät!

Aamulla vk-vaatetusta pohtiessani heräsin karuun todellisuuteen: 
Elvira tarvitsee kengät!
Meidän tyttö on jo niin iso että ihan kohta käveleminen ja ensiaskeleet tuleat ajankohtaiseksi. Eli kaiken järjen mukaan kenkien hankinta on myös ajankohtaista tänä syksynä.Ensiaskelkenkiä on jos jonkinmoisia ja olenkin ihan hukassa mitkä mahtavat olla hyvät. Ja onko kenkien pakko olla juuri "aidot" ensiaskelkengät, vai voiko lapselle hankkia ihan tavalliset markettikengät? Sanotaan, että kenkien tulee olla uudet jotta lapsen jalka saa muodostaa kengät itselleen sopivaksi. Uskon tämän, mutta loppujenlopuksi nämä kenkä asiatkin ovat sellaisia että yhtämonta "oikeaa" mielipidettä kuin mieltäkin. 

Nettiä selatessani painotettiin että kengän tulee olla sopivan kokoinen. Useinhan sitä tulee ostettua kasvuvaraa omaamia vaatteita ja kenkiä lapsille, jotta ne menisivät mahdollisimman kauan. Kengissä tätä ei kuitenkaan saisi tehdä. Tottakai pientä kasvuvaraa saa olla, mutta liian suuret kengät hölskyvät jalassa ja vaikeuttavat lapsen liikkumista. Kenkien tulee myös olla tukevat, erityisesti nilkan tukeminen on tärkeää.Ensiaskelkenkiä on netti pullollaan mutta hetken selatessani huomasin heti asian jota osasinkin epäillä:
Hinnat ovat aika suolaisia.
Pienen vauvan kengistä saa pulittaa monta kymppiä, lähemmäs sataa euroa. Kengistä, jotka mahtuvat jalkaan vain hetken. Onko niistä siis järkeä maksaa niin paljoa? Vai onko tämä asia jossa ei kannata pihistää? Miljoona kysymystä, miljoona vastausta, ja miljoona mielipidettä. 
Mitä mieltä sinä olet?

Mitä mieltä te olette, pihistää vai panostaa?
Ja millaisia ensikenkiä teiltä löytyy?


*Kuvat lainattu Kookengän nettivuilta

8 kommenttia

 1. http://www.mutsiavautuu.com/2014/04/miten-valita-lapselle-hyvat-ja.html?m=1

  Tuo on hyvä artikkeli ja syksyks riittää tossut esim. Eli parempi mitä vähemmän ns. Tukea :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä ehdottomasti PANOSTAA!
  Pihistämällä ei muuta seuraa kuin vahinkoa tässä asiassa.

  VastaaPoista
 3. Sillon kun Pimulle etin ensiaskelkenkiä ja neuvolassakin asiasta kyselin, niin huomasin että tässä(kin) asiassa on niin eri mielipiteet eri asiantuntijoilla..

  No mutta me ostettin kenkäkaupasta Eccon ensiaskelkengät, sitten ostettiin myös toisiks kengiks Reiman tennarit. Keväällä ostettiin ja vielä varmaan syksyn menee, joten meillä kyllä on menny ihan hyvän aikaa nää kengät että raaskii panostaakkin. Mutta noh, meiän Pimu kasvaakin aika hitaasti, monella muulla varmaan kengän koko jo vaihtunu kakskin kertaa tässä ajassa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pohdin myös samaa että mahtaakohan loppujen lopuksi jalka kasvaa niin hurjaa vauhtia :D ja tuo on totta että monta mielipidettä varmasti on! :)

   Poista
 4. Juu ei lapsen nilkkaa tarvitse tukea kengällä jos terve ja normaalisti kehittyvä lapsi kyseessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos korjauksesta, olen siis ymmärtänyt jotakin väärin! :) noh, yksi "huolenaihe" vähemmän kenkien hankinnassa :p

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.