maanantai 4. elokuuta 2014

Keittiöremontti pikkurahalla!Eilen saatiin virallisesti päätökseen asunnon ensimmäinen remontti, keittiöremontti. Ylläoleva kuva on BEFORE kuva, eli mikä oli meidän lähtökohta. Budjettina oli mahdollisimman halvalla, eli vain pintaremonttia. Loppujen lopuksi tarvikkeisiin meni vähemmän mitä ajattelin, koko remontti tuli kustantamaan alle kaksisataa euroa!
Ensin maalattiin kaappien ovet ja sokkelit. En hionut kaappeja ollenkaan, vaan pesin ne maalinpesuaineella. Joissakin kohtaa maali tarttui aika huonosti, joten näin jälkiviisaana olisi ollut parempi hioa kaapit ennen maalausta. Ja vaikka kaapit olivat aika vaaleat, vaativat ne kuitenkin kaksi kerrosta maalia. Kun kaapit olivat valmiit maalasin kaakelit valkoisella kaakelimaalilla. Ylläoleva kuva on otettu ensimmäisen kerroksen jälkeen ja kuten huomaa, kaakeleiden tummat kuvat kuultavat läpi. Kaakelitkin siis vaatisivat kaksi kerrosta maalia. Levitin maalin pienellä telalla koska sillä tuli tasaisempaa jälkeä kuin sudilla. Taas jälkiviisaana voin neuvoa että ensimmäisen kerros kannattaa laittaa sudilla ja toinen telalla. Telalla saa tasaisempaa jälkeä, mutta sudilla peittävämpää. Toinen kerros telalla peittää kyllä sudin epätasaisuudet!Loppusilaus tehtiin dc fixin ja saumatussin avulla! Saumatussia en kyllä suosittele kenelläkään, nimittäin jälki oli epätasaista vaikka miten yritti pitää käden vakaana! Viivotinta käytettiin myös apuna mutta siltikään ei onnistunut. Noh, ehkäpä silmä tottuu tuohon epätasaisuuteen ajan kanssa...Ilmakuplilta ei myöskään vältytty dc fixiä laittaessa mutta onneksi niitä ei nää kuin todella läheltä!


Mä olen itse todella tyytyväinen lopputulokseen vaikkei jälki ole kovinkaan ammattimaista ja tasaista. Mutta kuten blogin kuvauksessakin lukee, amatöörimäisellä ammattitaidolla mutta sitäkin suuremmalla sydämellä!

Mitäs tykkäätte?

28 kommenttia

 1. Wow! Kuka ois uskonu että vähän väriä vois tehä keittiöstä noin hiano :)!

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tuo jo kivasti ilmettä muuttaa :)

  VastaaPoista
 3. Oi! Näyttää tosi hyvältä :-)!

  VastaaPoista
 4. Vau. Pienelläkin rempalla voi saaha näköjää erittäin näkyvää muutosta aikaan. Kuin eri keittiö! :)

  -Eeni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yllätyin itsekkin kuinka huomattava ero on! Huomasin oikeastaan vasta näistä valokuvista kun remontti edistyi niin pikkuhiljaa! :)

   Poista
 5. WAU! Tosi hyvännäköstä :) Nyt jaksaa uskoakkin, että myös meillä ens kesänä tapahtuu jotain samantapaista keittiölle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! :) jos vain jaksaa itse häärätä niin suosittelen ehdottomasti, tekee ihmeitä ilmeelle ja vieläpä aika pienellä budjetilla! :)

   Poista
 6. Kyllä tuli heti uudempi ilme keittiöön! DC fixiä voi käyttää myös kaakeleihin, jos tahtoo niihin joskus jotain erilaista kuin maalin väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä! :) jep, taidamme sitä kokeilla sitten kun kyllästymme tähän väriin ;)

   Poista
  2. ja nimenomaan kun tuota kaakelimaalia ei ole kauhean montaa vaihtoehtoa!

   Poista
 7. Kylläpäs muuttui keittiön ilme! :O vau! Itse mietin tuota DC Fixiä meidän keittiöön myös, mutta pitää nyt vielä vähän miettiä ;) Vuokra-asunnosta kuitenkin kyse :D Lähteeköhän se miten helposti pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jepp ! :) olen ymmärtänyt että lähtee helposti pois, kokemusta ei tosin ole! :) toi on oikeastaan ihan kontaktimuovioa joten uskoisin että lähtee ihan hyvin ja todella moni on kirjoittanut että vuokrakämppään laittanut! :)

   Poista
 8. Iskä on ylpeä, kun onnistuitte!

  VastaaPoista
 9. Wau, tosi kivalta näyttää!!!

  VastaaPoista
 10. Kiva tuli keittiöstä! Minä käytin tuota dc fixiä vuokrakämpän keittiön kaakeleiden fiksailuun. Meillä ne ehti olla seinässä reilun vuoden kunnes muutettiin pois. Hyvin irtosivat ainakin siinä vaiheessa vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tiedosta kun sitä tuolla ylempänä kyseltiin! :) ja kiitos, tykkään myös itse kovasti! :)

   Poista
 11. Huomattava muutos ja edullisesti! Meilläkin keittiö kaipaisi uudistusta, varsinkin seinälaatoille ja työtasolle kaipaisin vähän päivitystä :)

  VastaaPoista
 12. vastaan näin pitkän ajan jälkeen jkun satuin Googlen kautta sivulle... seinien laatat kannattaisi maalata kokonaan uudestaan. Laattojen saumauksia ei olisi tarvinnut ollenkaan käsitellä saumakynällä. Kokovalkoinen laattaseinä näyttäisi paremmalta. Maalaustekniikkaan liittyen, ei kannata maalata yhtään kertaa pensselillä. Mielummin useita kerroksia telalla.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.