torstai 14. elokuuta 2014

Muumimamman keittiössä.
Mun rakkaus muumeihin alkoi noin viisitoista vuotiaana. Toki lapsena tuli muumeja katsottua, mutta puhun nyt aikuisiän fanituksesta. Kun pääsin ripiltä, sukulaiset ja tuttavat kysyivät mitä astioita haluaisin alkaa keräämään tulevaisuutta varten, en keksinyt mitään tiettyä sarjaa josta pidin joten heitin melkein lonkalta: no vaikka muumiastioita. Tämän jälkeen jokaisena syntymäpäivänä ja jouluna astiasto karttui aina muutaman mukin tai kulhon verran. Astiat pysyivät visusti säilössä siihen asti että 19 kesäisenä muutin omilleni. Sen jälkeen ne ovatkin olleet kovassa käytössä, enkä niistä hevillä luovu. Muumifanitus jatkuu, jatkuu ja jatkuu...Ja meillä tosiaan on kaikki muumiastiat käytössä, itse en ymmärrä niiden keräilyä kaappitavaraksi. 

Elviralle löytyy myös omat muumimukit tulevaisuutta varten. Jos oikein muistan, taisin bongata nämä mukit Tarjoustalon alelaarista ja vannoutuneena muumifanina ne oli pakko saada. Mukit ovat muovia joten ei haittaa jos ne lentelevät lattialla! Myös muumilaseja meiltä löytyy, mutta niistä suurin osa on hajonnut. Laseihin on ilmestynyt yhtäkkiä iso särö. En tiedä johtuneeko siitä, että pesen lasit tiskikoneessa vaikka pakkauksessa on suosituksena käsinpesu. Meiltä löytyy myös aterimia ja kakkulapio muumikuosina. Lautasia ei ole kuin yksi, ja ne taitavatkin olla seuraava keräilykohde. Vaikka muumiastiat ovat aika hintavia niin on ne kyllä laadukkaitakin. Kestävät vuosia ja vaikka nämä mukit ovat olleet reilu kolmevuotta käytössä niin ovat kuin uusia!Pisteenä iin päälle keittön lattialta löytyy myös muumimatto. Matto ostettiin Elviran huoneeseen, mutta koska huone ei ole vielä valmis, sijoitin sen keittiön lattialle "säilytykseen". Ihastuin, rakastuin ja sille tielle matto jää! Elviran huoneeseen on ostettu jo uusi matto, äiti saa pitää muumimaton ;) Unelmoin että löytäisin jostakin vielä mustavalkoisen kapan keittiiöön, muumiaiheisena tietenkin! 

Löytyykö muita muumifaneja?


7 kommenttia

 1. MINÄ MINÄ MINÄ! Meillä on kaikki muumikirjat ja -DVD:t :D Lisäksi löytyy julisteita, astioita, leluja ym. muumi"krääsää". Ne on vaan niin symppiksiä <3 Muumimamma on mun idoli!

  VastaaPoista
 2. No mä en tykkää yhtään muumeista :D No ehkä hieman, nim. Pikkumyy-muumimamma

  VastaaPoista
 3. Ihania muumijuttuja! Täällä yksi muumifani ilmottautuu! Keräilen mukeja vain, etenkin kausi- ja erikoismukeja :) Koukuttava ja rahaavievä harrastus, mutta on ne vaan niin nättejä ja niistä tulee oma lapsuus mieleen! :)

  Sulla on kiva blogi, jään ehdottomasti seurailemaan! :)
  -Iina
  http://laskettuaika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja tervetuloa! :) multa taas melkein kaikki kausimukit uupuvat! :/ vielä ;)

   Poista
 4. Täälläkin on yksi muumifani, tosin vain mukien muodossa, ja vain kohtuuhintaisina niitä hankin. En voisi käyttöesineestä maksaa jotain 100€ vaikka kuinka se olisi kiva ja vielä puuttuu kokoelmastani. Nämä tosiaan on käyttöesineitä, ei mitään vitriinikamaa pelkästään.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.