lauantai 9. elokuuta 2014

Näitä minä kaipaan...Ennenkuin aloin odottamaan Elviraa, mulla oli aika kova juhlimisvaihe päällä. Viikonloput menivät baareillessa ja tanssiessa eikä kotona oikein viihdytty. Kun testi näytti plussaa, ajattelin että juhlintaa tulisi ikävä. Toisin kuitenkin kävi, baareilua en kaipaa yhtään, mutta on paljon niitä elämän pieniä iloja joita hieman ikävöin. Niitä, joita ennen pidin itsetäänselvyytenä enkä oikein osannut silloin nauttia niistä. En oikeastaan edes tiennyt pitäväni näistä asioista näin paljoa. 
Mitä nämä asiat sitten ovat?

Musiikin kuuntelu autossa. Radio sekä basso pauhamaan täysillä, ja itse sitten perässä! Miten vapauttavaa ja rentouttavaa, tätä vaan ei oikein voi tehdä pieni lapsi kyydissä.

Itsekkyys. Miten sitä joskus osasi ajatella vain itseään? Lapsen tarpeet menevät aina omien edelle, mutta ikävöin edes pientä itsekkyyden murusta, ei se lapsi kuole jos nukkuumaanmeno viivästyy vartin sen takia että äiti ehtii täyttämään kurnivaa vatsaansa. Ei sitä enää vaan osaa olla itsekäs...

Stressitön elämä. Lapsi tuo mukanaan paljon rakkautta ja iloa, mutta myös stressiä. Henkittääkö se? Miksi se itkee? Sattuuko sitä? 

Mitääntekemättömät päivät. Makaat sängyssä ja sohvalla koko päivän tekemättä mitään. Tai liikkumatta mihinkään, korkeintaan jääkaapille. 

Ei ole pakko siivota ellei jaksa. Tämä ei vain toimi vauvaperheessä koska kaikki roskat eksyvät suuhun...

Ei ole pakko tehdä ruokaa ellei jaksa. Ennen ruokin vain itseni, ja jos ruoan teko ei sillä hetkellä innostanut niin kaivoin jugurtin tai nuudelipussin kaapista. Nyt täällä on pieni suu ruokittavana joka tarvitsee hyvä ravintoa kasvaakseen. 

Vaikka ikävöin asioita ennen äitiyttä, päivääkään en vaihtaisi. Äitiys ottaa, mutta antaa paljon enemmän. Aamulla heräät iloiseen jokeltetuun, ihanaan hymyyn ja kädet ojossa odotetaan syliin pääsyä. Voiko parempaa olla? Ei voi. Muutama kuukausi ennen plussausta sanoin etten ikinä halua lapsia. Onneksi kohtalo päätti toisin, elämä olisi aika tyhjää ilman tuota pientä termiittiä.Ja yhden lapsen äidiksi en haluaisi jäädä, ehkä meille joku päivä suodaan myös toinen (ja kolmaskin ;) ) aarre!

Mitä asioita sinä kaipaat ajassa ennen lapsia? 

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.