keskiviikko 20. elokuuta 2014

Operaatio olohuone.Seuraavan remontti postauksen vuoro!
Tai oikeastaan ollaan vielä vasta suunnittelu vaiheessa, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty eikö vain! Nyt vuorossa olisi olohuone.Meillä olohuoneesta löytyy myös ruokapöytä, joten projekti oloruokahuone käynnistyy än yy tee NYT! 

Vanha asukas oli repinyt suurimmasta osaa olohuonetta tapetit pois, joten pääsemme hieman helpomalla mitä luulisi. Seinät tarvitsee siis vain tasoittaa ja sitten maalata! Onneksi tasoittamista ei ole kovinkaan paljon, ei muuten mitään väliä vaikka olisikin, mutta tasoitteen hiomisesta tuleva pöly sotkee aika paljon. Ja helposti, sillä se on niin kevyttä ja hienoa että leijalee ympäri asuntoa. Seinät maalaamme valkoisella maalilla. Tarkempaa sävyä emme vielä tiedä, valkoistakin saa nimittäin miljoonissa eri sävyissä ja niistä on vaikea edes huomata kunnon sävyeroa...


Olohuoneen yhdellä seinällä on tapetti tällä hetkellä. Emme lähde repimään vanhaa tapettia pois, vaan laitamme siihen päälle uuden. Katsotaan millainen fiasko tästä syntyy, kumpikaan meistä Tinon kanssa ei ole eläissään tapetoinut ainuttakaan seinää...Tapetin valinta tuotti aika suurta päänvaivaa ja pientä parisuhdekriisiä, meidän maut eivät oikein osu yhteen. Lähiviikkoina olemme aika monta kertaa kiertäneet K raudan ja Bauhausin tapettiosastot etsien väriä ja kuviota joka molemmille sopii. Ja löytyihän se vihdoin viime sunnuntaina! Kuvasta ei oikein saa selvää millainen se todellisuudessa on, mutta pientä kurkistusta tulevaan!


Nyt pitäisi vain päästä tuumasta toimeen, mutta ensin aamupalaa!

Miltä meidän suunnitelmat vaikuttaa? 
Ja jos on käytännön vinkkejä tapetointiin niin saa ilomielin jakaa!

10 kommenttia

 1. Itse kyllä poistaisin vanhan tapetin. Lähtee yllättävän helposti, kun kunnolla vaan vedellä kostuttaa. Käsittääkseni vanha tapetti materiaalista riippuen voi imeä kosteutta uutta tapettia laittaessa päälle ja alkaa kupruilemaan ikävästi. Siinä on sitten molemmat tapetit pilalla :D Itse en ole kuin yhden huoneen elämäni aikana tapetoinut, mutta näin minulle ammattilainen neuvoi ja hyvä tuli yllättävän pienellä vaivalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, meidän tuurilla kävisi juurilin noim joten ehkä suosiolla poistamme sittenkim vanhan :D

   Poista
 2. Heei, onko tuo se lautatapetti, näyttää jotenkin niin siltä!! Jos on niin kotikuumeeni nousee vielä entistä suuremmaksi, kun se on seinällänne.. Olen nimittäin jo kauan suunnitellut sitä tapettia beigen sävyssä meidän makkariin ja sinisen sävyssä Hugon huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on samantyylistä mutta tiilikuviolla, puntaroitiinkin tämän ja lautatapetin välillä! Se on kyllä tosi kaunista tapettia ! :)

   Poista
 3. Niin kuin ylempänä jo mainittiin, niin juu kyllä vanha tapetti kannattaa ehdottomasti poistaa! Jää huomattavasti nätimpää jälkeä, eikä tarvitse pelätä tapettien putoamista seiniltä :D Ja tapettien asentaminen kannattaa aina aloittaa siitä suunnasta, mistä valo tulee huoneeseen, niin havaitsee mahdolliset virheet helpommin työn edetessä :) P.S liisteri toimii myös yllättävän hyvänä tapetin poistajana, ehkä jopa vettäkin paremmin...reilut kaksi kerrosta liisteriä telan kanssa kun levittää ja antaa "vaikuttaa" muutaman minuutin, niin lähtee melkein itsestään :)
  Iloista remppailua! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos tuosta valo vinkistä, ei olisi kyllä tullut mieleen! :) me ostettiin jotain tapetinpoistoainetta, toivotaan että toimii! :)

   Poista
 4. Olen samaa mieltä kuin yllä olevat, eli vanha tapetti kannattaa poistaa. Suosittelen tapetinpoistoainetta, sillä sen avulla tapetti lähtee kokonaisina "soiroina". Tapetti siis melkein putoo seinältä :). Muuta hyvää ohjetta ei oo mutta suosittelen leikkaamaan pistorasioiden ja valokatkasijoiden "aukot" huolella. Meillä nimittäin kävi niin, että yhdestä aukosta tuli liian iso ja tapetti katkesi siitä kohdalta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tätä ainetta ostettiin ja ehkä huomenna päästää testaamaan ! :p onneksi tällä seinällä ei ole kuin yksi pistorasia ja toivon etten saa sitä pilattua :D joka kyllä on hyvinkin mahdollista...:p

   Poista
 5. Ei mekään jaksettu vanhaa poistaa ja ihan siisti siitä tuli, ei edes huomaa että vanha on alla (: hyvä siitä tulee jos on huolellinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä olen myös monesti kuullut mutta me taidetaan poistaa koska meidän tuurilla (ja taidolla...) se menisi pilalle:D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.