tiistai 30. syyskuuta 2014

Kurkistus lastenhuoneeseen!

Nyt päästään vihdoin ja viimein kurkistamaan Elviran valtakuntaan, eli lastenhuoneeseen! Lastenhuoneen remppa kesti ihan syntisen kauan, tästä saamme syyttää huonosti irtoavaa tapettia ja äidin inspiksen puutetta. Viikonloppuna huone sai kuitenkin viimeisen silauksen kun listat laitettiin paikoilleen ja vihdoin on tämä homma saatu päätökseen! Sisustaminen on vielä pahasti kesken, mutta ajan kanssa sekin selkiintyy. Mielummin sisustan rauhassa ja harkiten kuin kiireellä, näin säästymme parhaiten virhehankkinoilta! 

Huoneen lähtökohta oli kauttaaltan sininen maalattu tapetti. Tapetin alta paljastui toinen tapetti sekä huonokuntoinen seinä joten kittaamiselta ei vältytty. Alunperin ideana oli tehdä kokonaan valkoinen huone jollakin kivalla värikkäällä sisustustarralla, mutta toinen seinä oli niin karmeassa kunnossa että mentiin sieltä missä aita on matalin, eli tapetoitiin seinä piiloon. Mä en ollut koskaan aikasemmin koskenutkaan tapettiin joten hieman jännitti miltä lopputulos näyttäisi. Tapetiksi valitsimme harmaan "hiletapetin". Niinkuin kuvista näkyy, saumat jäivät rumasti näkyviin mutta muuten koko homma sujui aika hyvin ja olen loppupeleissä todella tyytyväinen tulokseen. Huonomminkin olisi voinut käydä ja oikeastaan olen yllättynyt miten siististi sain tapetin laitettua. Muut seinät maalasimme valkoisella maalilla, sävyltään taisi olla Kaura. Seuraava remonttikohde olisi lastenhuoneen vaatekaappien ovien maalaus, mutta luulen että tämä jää suosiolla vaikka ensi kesään. Nyt ei enää jaksa!


Tässä kuvia muutamista sisustus tilpehööreistä joita huoneesta tulee löytymään. Lack hyllyt odottavat vielä kiinnittämistään ja niiden päälle olisi tarkoitus laittaa tauluja. Nyt kun kovalla vaivalla olen saanut seinät kuntoon niin arastelen hieman taulukoukkujen ja ruuvien kiinnittämistä niihin. Entäpä jos jossain kohtaa kyllästyy tai taulu vaihtuu eikä ne enää sovikkaan siihen? Kovalla vailla seinät (melkein)tasaiseksi ja sitten ne reikiä täyteen...Hyllyjen päälle onniin paljon helpompi sitten aina vaihtaa tavarat mielensä mukaan! 

Meillä ei ole eikä tule olemaan huoneessa mitään selvää sisustusväriä. Tapetti on harmaa joten lastenhuoneen verhot tulevat luultavasti olemaan jotakin harmaata, mutta muuten tavarat valitaan jonkun muun kuin värin vuoksi. Haaveilen värikkäästä ja lapsennäköisestä huoneesta ja siksi valitsimme alennusmyynneistä sateenkaarenvärisen maton, mä kutsun itse tätä mattoa värioksennusmatoksi enkä oikein tiedä vihaanko vai rakastanko sitä :D Huonekalut, pyykkikori ja lelukori ovat tällä hetkellä mustia. Ainakin tuon ruman ikean muovilaatikon tilalle olisi kiva saada jokin värikäs ja hieno lelulaatikko. Tai sitten yritän päällystää sen jollain kankaalla, en tiedä miten se onnistuisi mutta katsotaan jos uskallan lähteä koittamaan!Elvira on ollut aivan innoissaan omasta huoneestaan. Kiva kun on taas yksi uusi tila sotkettavana ja tutkittavana ;) Tässä kaikessa lyhykäisyydessään pieni esittely meidän prinsessan huoneesta, palailen lastenhuone asioissa sitten taas kun operaatio sisustus etenee!

14 kommenttia

 1. Minusta tuo matto on tosi kiva :) Lastenhuoneen sisustusta on ihana suunnitella, ja se on ainakin meillä muuttunut jatkuvasti. Aina kun lapsi kasvaa vähän niin sitä keksii jo uusia ideoita, miten sen hetkiset lempileikit onnistuisivat huoneessa parhaiten ja mitä lapsi nyt tykkää katsella, että pidettäisiin esillä. Hienolta näyttää jo nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) toi on kyllä totta että lastenhuone muuttuu jatkuvasti kasvun myötä! :) ja meilläkin loppujen lopuksi suurin "sisustus" taitaatulla lemppari leluista! :)

   Poista
 2. Kuumaliimalla voisi saada jonkin kankaan tuon laatikon päälle nätisti kiinnitettyä. :) Toki liimaa voi laittaa yhtee kohtaan vain varsin ohuen kerroksen jottei laatikkoon sula reikää :D oon samaa mieltä muiden kanssa, kiva matto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) ja kiitos vinkistä, katsotaan uskallanko lähteä kokeilemaan ettei tule reikälaatikkoa :D

   Poista
 3. Kiva, että pikku prinsessalla on oma huone - hyvältä näyttää! :) Ja nuo muumitaulut, aivan ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!! :) on kyllä kivaa että on oma huone, ei haittaa vaikka vanhempien herätyskellot soi ! :)

   Poista
 4. Hei se punainen ja ruskea tuoli on vielä meillä :D

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Mistä tuollaista harmaata hiletapettia saa?

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Mistä tuollaista harmaata hiletapettia saa?

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.