lauantai 6. syyskuuta 2014

Miljoonien ilmeiden mimmi, Elvira 11kk!Kuukausi on taas kulunut ja on aika hieman kurkata Elviran kehitykseen. Voisin jälleen kerran paasata miten nopeasti tämä kuukausi on kulunut ja plaaplaaplaa, mutta eiköhän se ole kaikille jo selvää. Edelleenkään en meinaa uskoa että kuukauden päästä meillä juhlitaan jo vuosikasta, uskomaton! Luulen että tämä taitaa olla toiseksi viimeinen "virallinen" kuukausipostaus, koska pikkuhiljaa kehitystahti hidastuu eikä kuukaudessa välttämättä ehdi kovin isoa muutosta tapahtumaan. Jatkossa kirjoitellaan siis enemmänkin silloin kun jotakin mullistavaa kehityksessä tapahtuu. Mutta sen pideimmittä puheitta, kurkataan mitä meidän Elvira on oppinut viimeisen kuukauden aikana!Liikkumisen suhteen ollaan otettu taas suuria kehitysaskelia. Tukea vasten kävellään oikein mallikkaasti, joskin vielä hieman arastellen ja varovaisesti. Yhden käden varassa seistään hienoosti horjumatta ja välillä jopa hetken ilman tukea. Tuetta seisominen on kyllä vielä vahinkoteko, nimittäin heti kun neiti huomaa ettei pidä mistään kiinni on äkkiä tarrauduttava johonkin. Edelleen olen sitä mieltä että ensiaskelia saamme kyllä odottaa sinne reilu vuoden ikään, mutta toisaalta ei voi ikinä sanoa varmaksi. Niin huimia kehitysaskelia otetaan ihan pienen ajan sisällä! Meille hankittiin taaperioärry noin kuukausi sitten, mutta vielä ei sen avulla kävellä. Välillä saatetaan ottaa askelia jos hänet siihen asettaa, mutta yleensä Elvira lykkii kärryä polvillaan. Katsotaan hoksaako hän ollenkaan missään vaiheessa kärryn oikeaa käyttötarkoitusta!Syömisessä ei ole tapahtunut mitään muutosta. Mitä nyt helteiden loputtua ruoka on alkanut taas maistua vanhaan tuttuun tapaan, eli ihan hyvin. Olemme aloittaneet totuttamaan Elviraa lehmänmaitoon, noin niinkuin juomisen suhteen. Yleenä korviketta&maitoa menee fiftyfifty, eli puolet tavallista maitoa ja puolet korviketta! Vielä ei vatsa ole ainakaan reagoinut lehmänmaitoon, toivotaan että näin jatkuu! Nokkamukista Elvira osaa jotenkuten juoda, mutta edelleen aika heikosti. Meidän piti skipata koko nokkamuki ja siirtya pullosta suoraan tavalliseen mukiin, mutta nyt ollaan hieman yritetty tyrkyttää myös nokkista jotta Elvira voisi itse juoda syödessään. Maitoa menee aika tavalla ja pitäisikin yrittää hieman rajoittaa maidon juontia ja tyrkyttää enemmän ruokaa.

Elvira nukkuu yönsä aika vaihtelevasti. Nyt lähiaikoina on ollut aika katkonaisia öitä, kokonaiset yöt ovat todella harvassa *haukotus*. Maitoa Elvira ei kuitenkaan yöllä vaadi, vaan kadonnutta tuttia taikka silitystä. Iltaisin mennään nukkumaan kahdeksan aikoihin ja aamulla herätään viimeistään puoli 7. Päiväunia Elvira nukkuu yleensä kahdet. Unien pituus vaihtelee puolesta tunnista kahteen tuntiin.

Elvira pölöttää kuin pieni papupata. Selkeitä sanoja ei kuitenkaan ihan vielä tule. Äiti ja isi on siinä ja siinä että voiko ne laskea jo ensimmäisiksi sanoiksi, mutta aika harvoin ne tulevat kovin selkeästi. Yksi päivä Elvira sanoi selvällä suomenkielellä ISÄ mutta valittetavasti kohdisti sanansa väärälle henkilölle, nimittäin perheen koiralle :D Elvira kiljuu, karjuu ja pärisyttelee suurimman osan hereilläolo ajastaan.. Kuola vaan lentää ja korvat soi!

Yleisesti Elvira kehittyy ihan ikätasonsa mukaisesti.. Hampaita neidillä on jo komea rivistö, kahdeksan kappaletta. Neljä alhaalla ja neljä ylhäällä. Kulmahampaat taitavat tehdä tuloaan tällä hetkellä, sen verran välillä kiukuttaa ja ikenet ovat aikalailla tuvoksissa. Vaatteet ovat suurimmaksi osaksi kokoa 74&80 ja veikkaisin Elviran painavan tällä hetkellä hieman reilu yhdeksän kiloa. Pituudesta ei ole pienintäkään hajua, onneksi kuukauden päästä päästään neukkulaan!Elvira on kiinnostunut kaikesta mistä lähtee ääntä tai valoa, eniten siis elektroniikasta. Kovassa huudossa on myös muiden ihmisten kasvot. Erityisesti huulet ja silmät. Niitä olisi kiva hiplailla ja raapia koko ajan.Perheen koira saa myös osansa Elviran rakkaudesta, se jaksaa kerta toisensa naurattaa ja ilostuttaa ihan vain olemalla paikoillaan. Vaunulenkeillä Elvira kiljuu riemusta kun koira juoksee kärryjen ohitse. Kaikki pienet roskat ovat myös kovaa huutoa ja Elvira tykkääkin nyppiä niitä jokapaikasta. Huomaa aina kun on aika imuroida: neiti viilettää ympäri kämppää melkein nokka kiinni lattiassa ja pinsettiote heiluen.

Tälläinen melkein taapero meillä asustelee. Uskomatonta ajatella että kohta on vuosi täynnä ja meidän vauvasta tulee taapero. 
Ihmeellistä.


2 kommenttia

  1. Söpöliini <3 ootko huomannu, että sun teksteissä toistat kovasti samoja asioita... Se on pidemmän päälle käynyt vähän raskaslukuiseksi. Kannattaa ehkä kiinnittää huomiota! Mutta onnea Elvira, meilkein taapero :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) <3 ja kiitos palautteesta, olen itse huomannut ihan samaa :D ainakin juuri näissä kehitysjutuissa, johtuen varmasti siitä ettei kehitystä tapahdu enää samaa tahtia kuin ennen. Onneksi vuoden ikä tulee mittariin ja nämä postaukset jää pois :D kesken ei viitsi jättää mutta ovat tosiaan olleet jo pieni murheenkryyni :D ja Elvira kiittää onnitteluista <3

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.