tiistai 2. syyskuuta 2014

Täti tomera.Elvira alkaa päiväpäivältä muistuttamaan yhä enemmän ja enemmän ihan oikeaa ihmistä. Se pieni nukkuva, syövä ja tuhiseva nyytti on poissa ja meidän talossa asuu pieni mutta persoonallinen ihminen. Jotkut Elviran luonteenpiirteistä ovat olleet havaittavissa jo syntymästä asti, mutta suurin osa ovat tulleet vasta ikäkuukausien karttuessa kahdella kädellä laskettaviksi.
 Millainen onkaan meidän Elviran luonne?

Yksi Elviran luonteenpiirre on ollut havaittavissa jo masuajoista lähtien: rauhallisuus. Mahassa ei paljoa liikuttu ja ulkomaailmassa sama meno jatkui. Vastasyntyneenä oltiin ja möllöteltiin ympärillä pyörivää maailmaa rauhallisilla mielin, ei ollut kiire liikkua eikä yritetty päästä liikkeelle. Edelleen Elvira on rauhallinen liikkeissään. Jokainen liike tuntuu olevan tarkoin harkittu, eikä sellaista päätöntä touhuamista ole juuri ollenkaan. Tämän huomaa erityisesti haavereiden vähäisyydestä: vaikka Elvira on jo pidemmän aikaa osannut seistä tukea vasten, kiipeillä ja kontata, niin loukkaantumisen määrät ovat vähäisiä. Pää eikä hampaat kolise juuri ollenkaan, koska jokainen liike on tarkoin harkittu ennenkuin se toteutetaan.
Suurimmaksi osaksi Elvira on siis luonteeltaan rauhallinen. Mutta jos meidän pienellä pippurilla menee hermo niin se menee ja lujaa. 

Aika pienestä asti Elvira on ollut myös todella voimakastahtoinen. Tämä on yksi luonteenpiirre joka on vain vahvistunut ajan kuluessa. Heti kun Elvira tuli siihen ikään että tahtoi tavaroita käsiinsä, on voimakastahtoisuus ollut vahvasti läsnä. Jos Elviralta ottaa kädestä jotakin pois taikka sattuu kieltämään asoita, on mielenosoitus heti pystyssä. Kitarisat vain näkyvät kun Elvira huutaa ja osoittaa mieltään. Pettymyskiukun sattuessa rahoittuminen voi olla hankalaa koska harmitus ei meinaa millään mennä ohi. Paras rahoittumiskeino on hämäta harmi pois jollakin lelulla tai muulla tekemisellä. Elvira osaa myös nykyään osoittaa kenelle on vihainen: Jos äiti komentaa niin silloin mennää isin tai jonkun muun aikuisen luo eikä katsota edes päin.Välillä on vaikea pitää pokkaa kun neiti osoittaa mieltään nokka pystyssä ja naama rusinana. Elvira on aika sosiaalinen tapaus. Sosiaalinen, mutta hieman ujo. Vieraita ihmisiä yleensä hieman arastellaan, mutta kun hetki ollaan tutustuttu niin hymy ja nauru ovat herkässä. Vaikka Elvira on sosiaalinen, hän viihtyy myös todella hyvin itsekseen. Seuraa lattialla leikkiessä ei juurikaan tarvita, riittää kun joku istuu lattialla jossakin päin kotia niin Elvira leikkii tyytyväisenä toisella puolella huonetta. Välillä käydään hieman sylissä halimassa, mutta sitten taas jatketaan yksinäistä touhuamista. Elvira on muutenkin enemmän sellainen sivustaseuraaja kuin huomionkeskipiste: Jos meillä on muita lapsia kylässä niin Elvira mieluusti seurailee heidän tekemisiään muttei kuitenkaan mene mukaan touhuihin. Johtuen varmaan juurikin tuosta ujoudesta ja pienestä arkuudesta. 

Horoskoopiltaan Elvira on Vaaka, ja vau.fi:n lapsihoroskooppi sanoo seuraavaa:
(lyhennetty versio horoskoopista)

Vaakalapset ovat puoleensavetäviä ja erittäin tietoisia. Jos he haluavat jotakin, he myös keskittyvät sen saavuttamiseksi. He ottavat ympäristönsä vastaan mieluummin hymyillen kuin riitoja etsien.

Tämä sopii aika hyvin meidän Elviraan!

Suurin ja hallitsevin luonteenpiire on kuitenkin iloisuus. Jos kaikki on hyvin, (eli vatsa täynnä ja univelat kuitattu) on meidän tätitomera oikea Naantalin aurinko! 
Nauretaan, hymyillään ja kiljutaan päivät pitkät! Varsinkin kun Elvira on nyt lähiaikoina oppinut tekonaurun, kunnon hörötyksen. Siinä alkaa aina  myös kanssaolijoiden suupielet nykiä kun neiti pistää höröttäen ! On ihan mahtava seurata miten erilaiset luonteenpiirteet tulevat ajan myötä aina paremmin esille. Kiva arvailla ja miettiä mitkä piirteet jäävät ns. hallitseviksi ja mitkä piirteet ajan jäävät taka-alalle.. Tällä hetkellä näyttää siltä että Elviralla iloisuus ja voimakastahtoisuus ovat ylitse muiden, mutta aika näyttää millainen persoonallisuus meidän neidille kehittyy!

Millaisia lapsi teillä asustaa?8 kommenttia

 1. Ihana!
  Tästä sen huomaa miten erilaisia nuo vauvat ovat vaikka ovat lähes saman ikäisiä. Meillä puolestaan ei viihdytä hetkeäkään yksin, 24/7 könytään syliin. Lilianin ei ole yhtään arka ja vieraista ollaan aina innoissaan, eli erittäin sosiaalisia ollaan ja iloisia! :D Mutta osataan osottaa kyllä heti mieltä, jos ei saada mitä halutaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! : )no niinpä, kaikki on niin erilaisia vaikka vaikea uskoa näin pienistä! :P

   Poista
 2. Ihana Elvira :) !
  Täällä myös samanikäinen neitokainen. Meillä taas ei viihdytä paikallaan hetkeäkään :D Avataan kaappeja ja laatikoita, kiivetään rappusiin, hyllyt ja lelulaatikot tyhjennetään ympäri lattioita sekä mennä viiletetään nauraen karkuun, kun äiti-/isäparka yrittää pysyä perässä. Haavereita ei onneksi (*koputtaa puuta*) ole muutamia muksahduksia lukuunottamatta sattunut vauhdikkaasta tyylistä huolimatta :) Luonteeltaan hän on pääasiassa iloinen mutta temperamenttia tuntuu löytyvän myös. Viime aikoina kieltäminen on saanut aikaan maailman surullisimmat kasvot ja suuret krokotiilin kyyneleet.. Onhan se rankkaa, kun kaikki ei olekaan sallittua / kaikkea ei voi saada :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! :) haha, täällä myös elämä aika rankkaa kun ei saa tahtoaan läpi, toinen on niin murtunut että ihan naurattaa :D

   Poista
 3. Ihana teidän Elvira ja niin kaunis! <3 :`)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.