sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Isojen tyttöjen leluja!Leikki on lapsen työtä vai mitä? Pikkuhiljaa Elvira tulee siihen ikään että leikki alkaa pikkuhiljaa jo tarkoittamaan jotakin, sen sijaan että palikat eksyvät suuhun niistä koitetaan rakentaa torneja. Yksi aikakausi taitaa olla jo pikkuhiljaa ohi tai oikeastaan jo ohitettu, ja olisi aika laittaa kaikki pikkuvauvalelut varastoon odottamaan ensi kesää ja uutta leikkijää. Meillä on monta laatikollista leluja, mutta eilen niitä katsoessani tajusin ettei niistä kovinkaan moni ole tämän hetken leluja, melkein kaikki ovat puruleluja, helimistimiä yms. Nämä pikkuvauvalelut eivät enää meidän neitiä kiinnosta, joten ihan turhaan ovat koristamassa olohuoneen nurkkaa pienessä laatikossaan. Varastoon siis! 

Elvira sai synttärilahjaksi uusia, isojen tyttöjen leluja. Muumitalosta sekä dubloista tuli heti voittamattomat lempparit. Palikoita vielä hieman maistellaan, mutta samalla niistä yritetään rakentaa tornia ja tuhotaan äidin rakentamat tornit. Muumihahmot menevät sisään ja ulos muumitalon ovestä sekä kulkeutuvat ympäri asuntoa taaperokärryn kyydissä. Pikkuhiljaa leikit ovat siis vaihtuneet ihan oikeiksi leikeiksi tavaroiden maistelun ja ihmettelyn sijaan. Kirjat ja pehmolelut ovat myös ikuinen ykköshitti meidän kirpulla. Kirjojen repiminen ja tuhoaminen on kuitenkin vaihtunut lukemiseen ja kuvien katseluun. Pehmoleluja halitaan ja mutustellaan ihan vanhaan tuttuun tapaan..Puupalapelejä yritetään jo hieman koota! Niin iso tyttö <3
Tarhatätinä mun pitäisi vissiin olla aika kartalla millaisilla leluilla tämän ikäiset lapset leikkivät. No mutta, enpäs ole. Toki jonkun verran tiedän, mutta jos kehityksen tukemista mietitään niin ei pienintäkään tietoa millaisia leluja meidän kannattaisi kotiuttaa. Suutarin lapsella ei ole kenkiä...Toisaalta ihan hyvä, Elvira saa itse taidoillaan ja omalla kehityksellään näyttää minkälaisista leluista on kiinnostunut. Dubloja täytyy ehdottomasti hankkia lisää ja kaikki rakennuspalikat olisivat varmasti aika hittejä. Viimeksi kaupassa kuolasin myös Fishet Pricen maatilaa, ja tämä taitaa olla aika varteenotettava vaihtoehto joulupukin konttiin. Kuitenkin luulen ettei ennen joulua kannata lähteä leluja ostelemaan, joulupukki kuitenkin muistaa meidän Elviraa aivan varmasti. Vaikkei niin kiltti aina olekkaan esiuhman ja poskihampaiden myötä ;)

Millaisilla leluilla teidän vuosikkaat ja sitä vanhemmat leikkivät? Onko vinkata jotain pitkäaikaisia kestosuosikkeja jotka menisivät sitten vaikka muutaman vuoden? :)


hahha, vasta lokakuun loppupuoli ja blogissa mainittu ensimmäisen kerran JOULU! ;) Tästäkö se siis alkaa? ;) Joulukinkkua kyllä on tehnyt mieli melkein jokapäivä, ensimmäinen raskaushimo? 

11 kommenttia

 1. Duplot! <3 Edelleen meidän 4v. niillä rakentaa vaikka omistaa jo pikkulegojakin. Nyt 1,5v. oppinut rakentamaan ja molemmat legoilee joka pvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan että meillä pysyy myös noin kauan suosikkeina! :)

   Poista
 2. Meillä on myös toi muumitalo, J on aikoinaan saanu sen joululahjaks ja nyt Pimu sillä leikkiikin kovasti. Muita Pimun suosikkeja tällä hetkellä on palikkalaatikko (tosin ei saa laitettua oikeeseen reikään muutakun pyöreet palikat) ja kaikista pailikoista tornin rakentaminen. Eläimet on kivoja ja J:n pikkuatutot hirveen kivoja. Duploissa taitaa kivointa olla muitten rakennusten hajottaminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä myös tuo palikkalaatikko on in, vaikka saakin välillä kyytiä kun hermot loppuu kesken :p pikkueläimiä meillä ei muuten ole vielä ollenkaan, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 3. Osaatko laulaa? Jos osaat niin voit askarrella laulupussin. Laita pussiin erilaisia lastenlauluja ja sitten Elvira saa nostaa sieltä yhden laulun, jonka laulatte ja leikitte yhdessä. Tämä on meillä kestosuosikki. ;) Jos et osaa laulaa, voit tehdä myös lorupussin. Erilaisia lastenloruja on netti pullollaan! Ja eikä maksa paljon mitään! ;)

  Meillä kestosuosikkeja laulupurkin lisäksi (meillä on laulupussi lanseerattu laulupurkiksi), tosin hieman Elviraa vanhemman A-murun kanssa on kotileikit, piirtäminen ja värittäminen. Tässä postauksessa kerroin blogini puolella A-murun lempparileikeistä: http://kunaitikelaa.blogspot.fi/2014/09/a-murun-lempileikit.html
  Jospa saisit sieltä jotain ideoita! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkistä! :) me töissä (olen päiväkotitäti) käytetään noita loru ja laulupusseja mutta ei ole kyllä tullut mieleenkään tehdä niitä kotiinkin! :) täytyy pistää korvantaakse. Ja laulamisen osaamisesta en tiedä, mutta onneksi yleisö ei ole kovin vaativa vielä tässä iässä ;)

   Poista
 4. Meillä on tykätty duploista ja palikoista - vanhempi tyttö on nyt 3,5-vuotias ja leikkii molemmilla edelleen. Rakentelu on saanut uudenlaisia ulottuvuuksia :) Nuo Selinan mainitsemat laulu- ja lorupussit ovat hyviä ideoita, niistäkin meillä on tykätty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan että meillä säilyy myös dublot noin pitkäaikaisina! :)

   Poista
 5. Meidänkin 1,5-vuotiaan suosikkileluja on dublot ja vauva-nukke. Nyt kun dubloista osataan jo itse vähän kyhäillä jotakin rakennelmaa, on ne paljon mielenkiintoisempia. Myös vauvan hoito kiinnostaa kovasti ja meidän nukella onkin jatkuvasti maitonälkä :) Kaikkein suurin hitti on kuitenkin saada katsoa telkkarista Doraa tai teletappeja, sitä tyttö tekisi koko päivän jos saisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teletapit on in täälläkin :D ja jummijammi... :D hei nukkeleikkejä, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 6. Meidän 1,5 v tyttö tykkää ihan hirmuisesti nuppipalapeleistä. Myös keittiöleikit on hänestä tosi kivoja, luulin että ne tulis vähän myöhemmin vasta! Lisäksi on "pelailtu" muistipeliä (http://ainojatuhmatluistimet.blogspot.fi/2014/10/muistipeli.html?m=1), pehmeiden korttien siirtely, pinoaminen ja pussiin laittaminen on kivointa mutta kyllä hän sitä jo 1,5-vuotiaan taidoilla pelaakin ;)

  Olen etsiskellyt sellaista pienoisversiota siivous-setistä, jossa olis imuri ja lattialuuttu ym, niin kovasti tuo neiti tykkää autella kotihommissa. Ei vaan ole tullut vielä vastaan :(

  Muistan tuon muumitalon omasta lapsuudesta, se oli ihana!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.