torstai 16. lokakuuta 2014

Kun äitiä väsyttää..

Syysväsymys. Kymmenentunnin yöunet takana mutta silti väsyttää. Kaksi vuotta sitten olisin koomaillut töissä ja sen jälkeen painunut päiväunille mutta nyt tuossa ähertää ja säheltää tuo pieni taaperon alku. Kyllähän tuo pienikin jossain kohtaa sammuu ja silloin äitikin voi hieman oikaista itseään sohvalle, mutta minussa on se huonoa että nukahtaminen kestää ikuisuuden ja juuri kun olen saanut unenpäästä kiinni, niin vaunuista kuuluu jo tuhinaa. Joten en edes vaivaudu kokeilemaan nukkumattia. Näinä päivinä mä sallin itselleni pieniä äitiyden oikopolkuja, mennään sieltä missä aita on matalin. Ja jopa ihan hyvällä omalla tunnolla sallin itselleni joskus hieman helpotusta arkeen. 

Eilen oikasin hieman ruoanlaitossa ja käytimme puolieineksiä. Jos nimitys on oikea? Tein Elviralle ja oikeataan koko perheelle päivälliseksi Italianpataa. Helppo, nopea ja maistuu kaikille. Laiskotti ja väsytti eikä hellan edessä seisominen kiinnostanut sitten alkuunkaan. Annoin pyykki- sekä tiskivuoren kasvaa ja jätin suosiolla likaiset tiskit altaaseen kun puhtaat oli vielä tyhjetämättä koneesta. Täynnä oleva roskapussi ovesta ulos, kyllä sen kerkeää sitten joskus roskikseen asti kiikuttamaan. Harmi vaan että harakat ehti ennen mua pussin kimppuun..

Tälläisten päivien sattuessa lakkaan (tai ainakin yritän) murehtimasta superäitiyttä ja sen asettamia paineita. Avaan hyvällä omalla tunnolla Juniorin ja istahdan hetkeksi sohvalle lukemaan Kaksplussaa tai Vauvaa. Juon rauhassa kupin kahvia enkä murehdi nurkissa juoskevia villakoiria. Me äidit asetetaan itsellemme ihan liikaa suorituspaineita. Äiti ei voi olla väsynyt koska ei käy töissä. Kodin pitää loistaa puhtauttaa ja kaikki pitää olla tiptop. Meillä ei koskaan ole huusholli tiptop, mutta se ei tarkoita sitä ettenkä kokisi asiasta paineita. Lapsiperheen luona saa olla sekaista, mutta kuka sen perheen äidille kertoo ja takoo päähän? Niinpä. Itse ainakin olen todella huono rauhoittumaan kun olisi mahdollisuus, tuntuu että tekemistä olisi vaikka jalkapallojoukkoeelle. Ei voi istua ja rauhoittua vaikka mieli ja keho huutaisi torkkujen perään.

Mä olen ottanut tehtäväkseni lakata ruoskimasta itseäni. Kyllä muakin saa väsyttää. Kyllä mäkin saan levätä päivisin, vaikka en töissä käykkään. Äiti saa olla väsynyt. Koti saa olla sotkuinen aina välillä. Ja näinä väsypäivinä istun Elviran kanssa lattialla ja leikimme yhdessä. Näinä hetkinä tajuan äitiyden tarkoituksen. Se ei ole puhdas koti tai kolmen ruokalajin illallinen design lautasilta.Se on onnellinen ja hyvinvoiva lapsi. Ja siinä mä onnistun jopa väsyneenä.

5 kommenttia

 1. Täällä on toinen uupunut äiti :( Muaki väsyttää koko ajan ja tuntuu välillä ettei silmät pysy auki. Nukun pojan kans aina päikkäreitä, kun siihen mahdollisuus. Tsemppiä ja koita syödä vitamiineja :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinnekkin <3 :) kävin eilen hakemassa vitskuja ja koitan jos auttaisi! :)

   Poista
 2. Hae vaikka lifestä 50mikrogrammasia D-kapseleita ni saa lisävirtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ostin jotain monivitamiini tabletteja, kokeillaan tuota sitten seuraavaksi jos nämä ei auta! :) kiitos vinkistä! :)

   Poista
 3. D-vitamiinia saa syödä 100 mikrogrammaa päivässä. Tsemppiä ihanalle perheelle <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.