torstai 23. lokakuuta 2014

Pienenpieni Drama Queen.Olen innolla ja kauhulla odottanut uhmaiän saapumista. Innolla siksi, että on kiva päästä testaamaan itseään kasvattajana ja katsoa miten erilaisissa tilanteissa toimii. Ja kauhulla tietenkin odotan että entäpä jos meneekin sormi suuhun... Elvira on aina ollut kiltti mutta voimakastahtoinen tyttö. Hän tietää mitä haluaa ja jos sitä ei saa niin protesti laitetaan pystyyn. Mua ei nämä kiukuttelut hätkäytä suuntaan eikä toiseen, Elviran kanssa mun hermot on ihan älyttömän hyvät ja ihan rehellisesti sanottuna vaikeampi homma on pitää pokka kun toinen on niin verisesti loukkaantunut.

Nyt viime päivinä Elvira alias pikkumyy on keksinyt ihan uuden jutun. Kun jokin harmittaa tai äiti on typerys kieltäessään kaiken kivan, mennään maahan makaamaan ja paukutetaan päätä lattiaan. Sen jälkeen huudetaan, tietenkin. Pään hakkaaminen ei ole kovaa, välillä hädin tuskin otsa tai nenä hipaisee lattiaaa mutta huuto alkaa silti ja katsotaan äitiä hyvinhyvin loukkaantuneesti.Mikähän idea tässä touhussa mahtaa olla? Onko tämä sitä esiuhmaa vai ihan vain omaa tahtoa? Ja ihan oikeasti kun pokan pitäminen näissä tilanteissa on hyvin vaikeaa. Pieni näyttelijän alku pistää parastaan jotta edes pari kyyneltä vierähtäisi poskelle ja äiti yrittää olla nauramatta. Auta armias jos vahingossa tirskahdan, sitten loukkaannutaan ja kovasti. Meidän pieni draama kuningatar.
Näissä tilanteissa joskus auttaa kun en huomioi Elviraa ollenkaan. Annan kiukutella yksinään ja jatkan omia hommia. Joskus taas pelkkä puhe riittää, mutta jos sekään ei auta neiti voi paukauttaa pään niin kovin lattiaan että feikkipipistä tuleekin oikea. Silloin vain syli lohduttaa. Olisi kyllä kiva päästä tuon pienen ihmisen pään sisään jotta tietäisi mitä siellä liikkuu. Kyllä tämän ikäinen jo niin paljon tajuaa vaikka on välillä vaikea uskoa. Nytkin neiti heittelee aamupala viinirypäleensä lattialle parempiin suihin kun itse ei niitä halua syödä...Ja nauraa päälle kun äiti kieltää...

Onko teillä harrastettu päänpaukuttamista lattiaan tai jonnekkin muualle?


17 kommenttia

 1. Juu meillä 1,5v on just alottanut tuon pään paukuttamisen lattiaan. Ja se aina tehdään niin, että ensin varmistetaan että näkeehän äiti nyt varmasti.

  Sitten tietty hirveän loukkaantunut mulkaisu heti perään, aivan kuin se minun syy olisi että lapsi päätään lattiaan löi. Huoh. Sanottiin asiasta neuvolassa, ja terkkari lohdutti sen olevan hyvin yleistä. Että lapsi haluaa sen tahtonsa läpi ja huomion hyvällä tai pahalla. Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä sama ettävarmistetaan ensin äidin näkevän :p ja tuo mulkaisu, sama homma :D

   Poista
 2. heippa! :)

  Itselläni ei tuosta pään paukuttelusta lattiaan ei ole kokemusta mutta olen kuullut kyllä tuttava piirissäni, että tällaista tapahtuu eli ilmeisesti kuuluu asiaan ja alkavaan uhmaikään, toki kannattaa olla tarkka ettei satuta itseään siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeps, näinpä mäkin olen kuullut ja onneksi tuo taitaa olla enemmän sellaista mielenosoitusta ettei tarvitse kyllä sen suurempia haavereita onneksi pelätä ! :)

   Poista
 3. Neuvolassa meille sanoivat, että on esiuhmaa tai sitten ihan kunnon uhma päällä. Joillakin lapsilla uhma alkaa 3 vuotiaana, mutta monilla alkaa jo 2 vuoden iässä. Eikä auta, että meillä ei nukuta edes päiväunia.. Apua! :D

  Pilvilinnoja-blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä sentään on päiväunet vielä :p meillä taitaa olla esiuhmaa, kunnon uhmaa odotellessa :D:DD: NOT!

   Poista
 4. Kuulostaa tutulta! Meillä paukautetaan myös päätä lattiaan, yleensä ei kovaa mutta joskus kolahtaa kunnolla... Äitiä se lähinnä naurattaa siihen asti, kunnes se kovempi kopsahdus käy ja saa lohduttaa kiljuvaa tyttöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä, niin kauan kunnes oikeasti jo hieman sattuu... :D

   Poista
 5. Meillä ei tuollasta tahallista pään paukuttelua harrasteta, vaikkakin nyt on keksitty sellainen leikki, että kaadutaan istualteen taaksepäin lattialle :D Välilä saattaa sattuakin, jos en oo vastaan ottamassa tai tyynyjä tai peittoja alla.
  Muuten meillä kiukutellaan lähinnä ruuan kanssa, jossa mun hermoja koetellaan kyllä aika paljon, sillä en tykkää yhtään sotkemisesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei meidän neiti tekee samaa mutta onneksi vain sängyssä tai sohvalla :D! meillä tuota ruokakiukkua on myös hieman havaittavissa :/ :) tsempit!

   Poista
 6. Meillä loukkaantuessa heittäydytään selälleen lattialle tai taivutetaan sylissä selkä kaareksi.. Uhmaa odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä oli yhdessä vaiheessa ihan samaa mutta nyt se on hieman jo mennyt ohi! :)

   Poista
 7. Eetu paukuttaa joskus syöttötuolin selkänojaan päätään kun saa ruokaraivarit. Ja siitähän se huuto vasta nouseekin kun sattuu päähän paukutus :/ :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai kamala :/ :D nojuu, koskakohan nämä oppii sen että kyllä se sattuu ja ei kannata :D

   Poista
 8. Voi kaikkea ne keksii !! :D meillä 10kuinen osoittaa suuttumusta irvitelemällä, siis oikeasti näyttää hampaita niinkuin koirat ! :D uhmista ootelles... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahha ihana :D:D:D:D: pikkuirvistelijä! :) juu kyllä nämäkaikenlaista keksii :p.. :D

   Poista
 9. milo vetää nykyään harvoin kunnon raivateita, mutta sellanen kun iskee päälle ni toi hullu yrittää hakata päätään täysillä lattiaan, seinään, pinnasängyn pinnoihin... mitä nyt vaan sattuu olemaan lähettyvillä. noissa tilanteissa ei tota meidän jääräpäätä paljoa voi jättää itekseen raivoomaan, huoh. kerran pamautti leukansa lattiaan niin et suusta tuli verta:S
  nää tällaset raivarit tais alkaa tossa 1v 4kk iäs

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.