sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sunnuntain säästövinkki: Jätä muovipussit kauppaan!

Kuinka vaikea välillä onkaan muistaa ottaa se kangaskassi mukaan kauppareissulle? Kuinka helppoa onkaan napata muutama muovikassi kassalta ja käyttää ne sitten lopuksi kotona roskapusseina? Kuinka kannattavaa tämä toiminta on? Ei kovinkaan. Sen lisäksi että ne ovat rasite luonnolle, ovat ne pidemmän päälle myös aikamoinen rasite kukkarolle. Meillä jää ihan hävettävän usein kangaskassit&ikean kassit kotiin kun lähdemme kauppareissulle mutta hiljaa hyvä tulee, kyllä tämänkin varmasti oppii aikanaan! 

Mä tossa yksi ilta tein pienen laskutoimituksen kun mietin paljonko meillä menisi rahaa pelkästään muovipusseihin jos joka kerta ne ostaisimme kauppareissulla.

Lasketaan että ostaisimme joka viikko 5 muovipussilista ruokaa. Yksi muovipussi on n. 0,2 euroa. Viikossa menee muovipusseihin 1 euro. Ei paljoa eihän?

Vuodessa on kuitenkin 52 viikko eli vuodessa muovipusseja osteltaisiin 52. euron edestä. No joo, ei mikään päätä huimaava summa.

Viidessä vuodessa summa olisi jo (kaivaa laskimen...) 260 euroa.

10 vuodessa 520 euroa.

Pidemmän päälle siis aika kallista touhua!
Ja tähän päälle vielä luonnon rasite.Meidän taloudessa tosin käytetään kaikki muovipussit niin sanotusti hyödyksi, eli käytämme niitä roskapusseina. Kun unohdamme kangaskassit kotiin ja harmittelen sitä kassalla, tämä minun parempi puoliskoni yrittää tsemptata että käytetäänhän me se raha hyödyksi kun käytämme muovipusseja roskapusseina. Mutta kun on vähän pirun kalliit roskapussit...

Pirkka jätesäkkirulla maksaa kaupassa n.2 euroa. Siinä on 30 kappaletta muovipusseja (ja vielä ihanissa väreissä;) ) . Yhden roskapussin hinnaksi tulee n.6,7 senttiä. Yli puolet halvempi kuin kaupan muovipussit...

Kannattaa siis jättää muovipussit kauppaan ja käyttää kangaskasseja, ikean kassia tai reppua! Pitkällä tähtäimellä selvää säästöä, senttihän on miljoonan alku! 

8 kommenttia

 1. Toi on ihan totta. Kaupat sitäpaitsi nostaa kassien hintoja harva se vuosi, muunmuassa kannustaakseen ihmisiä kuljettaan omia kangaskasseja mukana.
  Espanjassa toi muovinkäyttö on ihan järkyttävää. Omenat ja kaikki on muoviin pakattua.. Ja kaupan muovikasseihin ihmiset pakkaa pari mehutötsää, ja sitten otetaan uus kassi. Kun ne ei maksa siel mitään! Tosin viimeksi siellä ollessani yksi iso kauppa oli alkanut laskuttaan kasseista jopa 7senttiä=D
  Mä yleensä otan omat kassit kauppaan, mutta valitettavasti oon nii hajamielinen, että usein ne unohtuu eteiseen nököttään :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hajamielinen täällä myös ! :) ja juu olen kreikassa huomannut saman että pari tavaraa per pussi koska ovat ilmaisia :p

   Poista
 2. Pitää todella tsempata ja muistaa ottaa se kangaskassi mukaan.

  VastaaPoista
 3. Me ostettiin just Varuste.netistä semmonen kassi minkä voi käyttämättömänä sulloa mukanatulleeseen pussukkaan, menee tosi pieneen tilaan ja hyvin avaimenperänä niin tulee joka kserta mukaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kuulostaapa kätsyltä! :) täytyy varmaan itekkin etsiä tuollainen!

   Poista
 4. Klikkasin itseni blogiisi toisen blogia kautta, ja hyvä kun klikkasin! Sinulla on mahtava kirjoitustyyli! :)

  Tämä postaus oli hyvä ja silmiä avaava lukukokemus! Olen aina tiennyt, että kaupan ostoskassit on kalliita, vaikka ne päätyvät aina roskapusseiksi meilläkin. Olenkin ostanut niitä kestokasseja kaupasta ja ne toimivat hyvin! :)
  Sinulla on mielenkiintoinen blogi, liityin heti lukijaksi ja alan nyt tutustumaan teksteihisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!!! :) ja tervetuloa oikein paljon! :) kestokassit on parhait, ja mun mielestä vielä paljon mukavampia kantaa!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.