Kaksplus.fi

MENU

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Uusi postaussarja: Sunnuntai säästövinkit!

Raha ei kasva puussa. Jokaisella varmasti tulee jossakin kohtaa elämässä se hetki kun joutuu laskeskelemaan senttejä sekä venyttämään penniä. Ja vaikka ei tulisi, säästäminen on kannattaa ja tuo mielihyvää kun sen huomaa edistyneen! Meidän perheessä pyritään säästämään milloin missäkin vaikka harmittavan taitavia ollaan myös siinä tuhlaamisessa. Ajattelin aloittaa pienen postaussarjan joka ilmestyy joka sunnuntai (jahka muistan) jossa kerron meidän perheen säästökohteista ja keinoista.

Ensimmäisenä on keino, joka koskee lapsiperheitä, tarkemmin sanottuna vauvaperheitä. Tämä keino on säästänyt meillä melko summan ja ihan harmittaa että herättiin tähän vasta niin myöhään; korvikejauhe. Mun imettäminen epäonnistui ja meillä on käytetty korviketta lähes koko vauvavuosi. Korvike on oiva keksintö eikä sen käyttäminen ole kovin kummoista, mutta kukkaroa verottaa ihan huolella! Meillä käytettiin Tuttelli merkkistä korviketta ja valmiin juoman litra hinta pyörii siellä 2,3euron paikkeilla. Parhaimillaan (tai pahimmillaan?) korviketta meni litra per päivä, joten kuukaudessa korvikkeeseen meni monta kymppiä. Tämä jauhe versio maksaa kaupassa noin viitisen euroa ja siitä tulee n. 4 litraa juomaa. Sen litrahinnaksi tulee siis 1,25e joten tekee selvää säästöä!

Edullisuutensa lisäksi hävikki on pienempää koska reissussakin voi tehdä juuri sen oikean määrän eikä avatusta purkista jää jääkaapissa säilytettävää ylijäämää kuten valmiista litkusta. Ennen kiinteiden aloitusta jauheeseen lisättävä vesi suositellaan keittämään, mutta kiinteiden rinnalla kelpaa ihan kraanasta tullut vesi. Suosittelen siis vaihtamaan jauheversioon jos säästöä haalii! Harmi vain ettei ihan jokaisella korvikemerkillä taida olla saatavilla jauheversiota...


4 kommenttia :

  1. Meillä taas käytetään lapselle luomua suurimmaks osaks maidosta lähtien, ärsyttää kyllä niiden hintavuus mutta jotenkin rupesin antamaan luomukorviketta imetyksen epäonnistuessa, jotenkin se auttoi ettei niin syyllistänyt itseään epäonnistuneeksi ja näköjään luomu linjalle jäätiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. luomu on kyllä kallista!! :) ja turhaan olet syyllistänyt mutta ihanaa jos on helpottanut <3 meidän perheessä ei kyllä osata luomuilla, juurikin tuon hinnan takia! :/ :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3