keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Viimeistä viedään: Elvira 12 kuukautta!Nyt on vuorossa viimeinen kuukausipostaus! Tämäkin tosin hieman myöhässä, koska vasta eilen meillä oli yksi vuotis neuvola. Jännitin neuvolakäyntiä todella paljon koska vuorossa oli tällä kertaa taas rokotuksia. Ja vielä kolme kappaletta. Rokottaminen meni kuitenkin ihan hyvin, vaikka Elvira huusi kuin syötävä. Jopa laastarin laitto oli neidille aivan kamala kokemus ja huuto alkoi ennenkuin neukkutäti ehti edes koskemaan. Kai raukka luuli saavansa piikkejä lisää. Ensimmäistä kertaa Elviralle laitettiin rokote käsivarteen ja oli se kyllä aika hurjan näköistä kun itse piikki oli kaksi kertaa pidempi kuin käden paksuus...Niistä kuitenkin selvittiin ja tähän asti ollaan oireitta vielä selvitty. Toisaalta MPR rokotteen sivuvaikutukset voivat tulla vasta viikon päästä. Neuvolassa testättiin myös taas hieman pinsetti otetta, puhuttiin syömisestä, liikkumisesta sekä hampaiden hoidosta. Neuvolatäti ei ollut huolissaan Elviran varvastamisesta koska kantapäät menevät kuitenkin komeasti maahan seistessä. Ei siis huolta, vaikka hän kyllä kehotti tarkkailemaan tilannetta! Viimeksi ollaan tosiaan oltu 8kk neuvolassa joten mittauksistakin oli vierähtänyt tovi. Elvira kasvaa tasaisesti hieman miinuskäyrillä, mutta selvästi on löytänyt oman käyränsä vaikka vähän pakkasen puolella onkin! Tässä 1 vuotis mitat, sulkeissa 8kk! 

Päivämäärä: 14.10 (12.6)

Paino: 9180 g (8375)

Pituus: 75,4 cm ( 70,5)

Pipo: 45 cm (43,7 )

"Iloinen ja ihana neiti. Kasvaa ja kehittyy hienosti. Iho siisti, pohkeet hieman kuivat, Sai rokotukset"

Elviran iho on kuivunut nyt ilmojen viilentyessä ja kysynkin suosituksia kosteusvoiteesta? Ollaan tähän mennessä käytetty Ainun hoitovoidetta, mutta tuntuu että se ei tehoa ollenkaan. Rasvailemme päivittän 1-2 kertaa muttei tunnu auttavan. Ei taida olla tarpeeksi tujua tavaraa meidän saharakintulle...Suosituksia? Ihan perus Aqualan? 

Miten meidän vuosikas on kehittynyt viimeisen kuukauden aikana? 

Edelleenkään Elvira ei kävele. Tuetta siis. Tukea vasten mennään jo aika hurjaa vauhtia ja lähipäivinä on myös opittu kääntymään taaperkärryn kanssa. Eipä tarvitse äidin olla koko ajan avittamassa kun seinä tulee vastaan. Elvira on aloittanut polvikävelyn, eli kävelee polvillaan. Samalla harjotiellaan jo hieman tasapainoa, seistään n.30 sekuntia jo ilman tukea. Tasapainoharjoituksen hauskin osa on kuitenkin pepulleen pyllähtäminen, joten eihän sitä kauaa malta seistä. Puheessa ja sen ymmärtämisessä Elvira on kehittynyt ehkä eniten tässä kuussa. AITO, ATO eli maito ja kato (katso) tulevat "selvällä suomenkielellä". Samalla osoitetaan tomerasti sormella kohdetta jota Elvira haluaa meidän katsovan. Eräänä iltana Elvira sanoi ihan selkeästi "ääti ato"! Tai sitten vain kuvittelen...Elvira on myös todella kiinnostunut ympärillä olevista esineistä ja asioista. niitä osoitellaan ja ähkitään TO-tavua niin kauan että äiti tai isi kertoo mikä se esine on. Sen jälkeen hyväksyvästi hymähdetään ja siirrytään toiseen kohteeseen! 

 Elvira syö tällä hetkellä todella huonosti mutta nukkuu hyvin. Syy syömättömyyteen löytyi eilen kun tunsin ensimmäisen poskihampaan pilkistävän ikenen alta. Sen kunniaki neiti päätti samalla purra äitia sormeen...No mitäpä ronkin toisen suuta. Ollaan menty jo noin kolme viikkoa pelkällä lehmänmaidolla ja samalla ruoalla kuin muu perhe. Herra Hakkarais pastilleja ollaan aloitettu antamaan aina silloitällöin ruoan jälkeen ja toivon neidin oppivan tämän tavan nopeasti. Koska äiti ei muista! 

Elvira rakastaa tanssimista ja dubloja. Kun hän kuulee musiikkia, alkaa vimmattu joraaminen ja hytkyminen! Dublot sen sijaan maistuvat hyvältä ja ne on kiva levittää ympäri asuntoa miinakentäksi. Äiti rakentaa niistä tornin, ja Elvira purkaa. 

Elvira on sosiaalinen, iloinen ja aika helppo vauvataaperotyttö! <3


11 kommenttia

 1. Meillä asustaa kanssa yksi Dublo-lover! Toinen niin nauttii palojen irtivetämisestä, ja nyt ollaan alettu itse osata laittaa niitä yhteenkin. Elviralla on niin ihana tukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, mun mielestä toi tukka muistuttaa niin matti nykästä, kunnon takatukka xD :D:D:D:D elvira yrittää myös heikoin tuloksin yhdistää legoja! :)

   Poista
 2. Meillä on käytetty iha vaa liberon perus rasvaa.
  Poskihammasta tehdään myös täällä :D välillä on päiviä että santsataan niitte paastopäivienki edest:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen sitäkin koittanut mutta ei tunnu tehoavan :/ sama täällä, tosin tuntuu että voi ollaa viikkojakin syömättä kunnolla :/

   Poista
 3. Kookosöljy <3 aito luonnontuote ja tulee halvemmaksi kun apteekin perusvoiteet. Sillä on hyvä rasvata kädetkin yms ku sitä voi syödäkkin :p Meillä on kaks purkkia toinen ruokaan ja toinen ihonhoitoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkistä! : )oonkin miettinyt tätä vaihtoehtoa mutten uskaltanut kokeilla, ehkä nyt siis voin :D itse käytän (ja mies;) ) kookosöljyä naamalle joten miksi ei siis neitikin :D ja tuo on kyllä etu että sitä voi syödä, ei haittaa vaikka sormet menee suuhun :D

   Poista
 4. Niin sulosen oloinen tyttö :) Meilläkin käveltiin niin sujuvasti jo 8 kk iästä lähtien kärryn kanssa, että ilman viitsittiin lähteä vasta 1 v 1 kk iässä, mitä sitä turhaan irrottamaan, kun hyvin kulkee tuellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!! :) hahha niinpä, ei kai sitä viitsi kun helpommallakin pääsee! :p meillä on vasta hetki sitten opittu kärryn jalo taito joten luulenpa että täällä menee hetki vielä ennenkuin irrotetaan tuesta :)

   Poista
 5. Bepanthenia! Paras rasva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkistä! :) täytyy kokeilla!!! :) sitä taitaa ehkä jopa jostain kaapin perukoilta löytyä... :D

   Poista
 6. Abobasen punanen on kaikista parasta kuivalle iholle 😊

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.