maanantai 3. marraskuuta 2014

Ensimmäinen äitiysneuvola!Tänään oli raskauden ensimmäinen neuvolakäynti. Neuvolatäti on sama joka minulla Elviran odotusaikana oli ja sama täti on myös Elviran neuvolatäti. Eli tuttua porukkaa. Ensimäisella kerralla ei tehty mitään kovin ihmeellistä, juteltiin enimmäkseen. Täytin samoja kaavakkeita mitä viime raskaudessakin ja mittaukset olivat ihan vanhaa tuttua puuhaa jo. Neuvolan kirjojen mukaan mun LA olisi 24.6, vaikka itse epäilenkin kierron olleen hieman lyhyempi ja LA olisi päivää aikaisemmin. Päivän heitto ei kyllä tuo mitään muutosta, joten mennään neuvolan laskurin mukaan. Tänään on siis raskausviikkoja 6+5! Juttelimme paljon fiiliksistä viime raskaudessa,synnytyksestä ja imettämisestä. Otin puheeksi viime raskaudessa kiusanneen selkäsäryn ja aikomuksestani hommata tällä kertaa kunnon tukivyö jos se estäisi säryn. Sain ilokseni kuulla että neuvolan kautta on mahdollisuus saada lainattua tukivyötä raskaus-ajaksi. Ihan mahtava juttu! 

Mukaani sain listan jossa on raskauden aikana vältettäviä sekä kiellettyjä ruoka-aineita. Lista oli melkein samanlainen mitä reilu vuosi sitten, muutamaa uutta juttua lukuunottamatta. Punajuurta ei saa käyttää kuin kunnolla kypsytettynä ja Rucolaa ei suositella käytettäväksi ollenkaan suuren nitriittipitoisuutensa vuoksi. Harmittelen jo nyt kun joulupöydässä oleva graavilohi on kiellettyjen aineiden listalla..

Mittauksina otettiin verenpaine sekä ah, se niin ihana paino. Verenpaine oli todella hyvä eikä painossakaan sen enempää ole moittimista. yhtään ei ole vielä noususuunnassa joten vaikka syöminen on lisääntynyt niin johonkin se energia vaan menee. Lähtöpaino tosin on melkein neljä kiloa enemmän mitä viime alkuraskaudessa jotenjoten...Seuraava neuvola aika on vasta uudenvuoden aattona, eli 31.12. Tätä ennen mun pitäisi käydä verikokeilla kun viikkoja on kukakuinkin kymmenen. Verikokeissa katsotaan Hiv, hepatiitti ja jotakin muuta, en nyt muista tarkkaan. Niskaturvotus ultra varattiin myös ja se on 11.12 eli kun viikoja on 12+2. Eli vielä reilu kuukausi pitää jaksaa odottaa ja jännittää ennenkuin pääsee katsomaan onko masussa sittenkään ketään..

Muuten maha ja minä voidaan ihan ok. Pahoinvointi on vaihtanut paikkaa aamusta iltapäivään ja jos kahden tunnin välein ei muista syödä niin oksentaminen ei ole kaukana. Eilen oli hyvä päivä, tänään ei. Näköjään iloitsin liian aikasin kun ajattelin huonovointisuuden jo helpottavan. Maha on edelleen aika turbopallo mutta ei ihan niin paljon mitä pari viikkoa sitten. Loppujen lopuksi huonomminkin voisi mennä, ja vaikka jaksaminen on aika-ajoin aika haastaavaa niin positiivisella mielellä ollaan!


12 kommenttia

 1. Mua kanssa harmitti jouluna kun moni juttu jäi raskaana ollessa väliin, se kuitenkin lohdutti, että se oli vaan yksi joulu :) Tänä jouluna sitten pitänee ottaa verojen kera takas :D Hienoa, että neuvolasta saa tukivyön lainaan niin ei tarvitse ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otan sitten ensi jouluna ;) niin on ja onneksi neuvolantäti sanoi, ei mulle olis tullut mieleenkään! :)

   Poista
 2. Jee jään seurailee, 24.6. mulla la :)

  VastaaPoista
 3. Onpas hienoa, että neuvolan kautta saa lainattua tukivyön! :) Täällä myös yksi, joka kärsi melko kovistakin selkäsäryistä raskauden aikana ja tuo tukivyö auttoi niihin kyllä aika hyvin. Tosin itse kokeilin kahtakin erilaista ja laadullakin oli itselläni merkitystä toimivuuteen (liputan Aneten tukivyön puolesta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on! :) kiitos vinkistä, täytyy vertailla ja kokeilla eri merkkejä jotta löydän sen parhaan! :)

   Poista
 4. mulla oli kans viime raskaudessa ihan kamalat selkäsäryt ! Ja mulla olikin neuvolasta lainalla tukivyö, mun kohdalla siitä vain ei ollut mitään apua :/ ja oli äärimmäisen epämukava päällä! Tässä raskaudessa ei VIELÄ ole selkä niin pahasti vihoitellut, koputan puuta :D Toivottavasti säkin pääset nyt helpommalla ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sitä mäkin pelkään että ei ole kovin mukava pääkä :/ jep, toivotaan molemmille parasta! :)

   Poista
 5. Blogger taas sekoilee joten en tiiä monta kertaa tää viesti tulee :D Kyll se aika nopsaan menee :) Jään seuraamaan blogia. Meillä laskettuaika 5.2.2015 <3

  VastaaPoista
 6. jos itse valmistat graavilohen niin sitä saa syödä raskaana ollessa.. tuo kielto koskee ainoastaan kaupan graavilohta..

  VastaaPoista
 7. Löysin blogisi vasta. Jään seurailemaan :) Itsellä la 16.6. Ensimmäistä odotellaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.