torstai 13. marraskuuta 2014

Vauvantekohomma.Eilen poksuttiin taas raskausviikoissa, 8+0! Sen kunniaksi ajattelin hieman kertoa miten päädyimme yrittämään pikkukakkosta näin pian Elviran syntymän jälkeen. Tai pian ja pian, jos kakkonen syntyy laskettuna ikäeroksi tulee vuosi ja kahdeksan kuukautta. Ei siis mikään superpieni, muttei kuitenkaan suurikaan. Juuri sopiva. 

Elviran synnytyksen jälkeen valitsin ehkäisykeinoksi ehkäisylaastarin. Tällöin olin vielä sitä mieltä ettei pikkukakkosa tule vielä moneen vuoteen. Halusin palata työelämään pitkäksi aikaa ennen seuraavaa äitiyslomaa. Vauvakuume kasvoi kuitenkin kasvamistaan ja samoihin aikoihin huomasin oireilevani pahasti hormonaalisen ehkäisyn takia. Mieliala oli todella maassa ja olin aivan nuutunut. Tammikuussa 2014 tajusin oireiden johtuvan laastarista ja nyppäisin sen pois. Juttelimme mahdollisesta kuparikierukasta Tinon kanssa, mutta tulimme siihen tulokseen että pikkukakkonen olisi jokatapauksessa haluttu kahden vuoden sisällä, kierukkaa ei siis olisi järkeä asentaa. Päädyimme tulee jos on tullakseen ratkaisuun. 

Kesä 2014 oli muutosten aikaa. Haimme isompaa, yhteistä asuntolainaa ja muutimme kerrostalosta rivitaloon. Molemmat meistä stressasi raha-asioista ja kesä oli todella vaikeaa aikaa meidän parisuhteelle. Emme tienneet miten pärjäisimme isomman lainan kanssa ja kuinka pennin vennyttämistä elämästä tulisi. Lättäsin ehkäisylaastarin takaisin reiteen ja soitin ehkäisyneuvolaan: halusin kuparikierukan koska taloudellinen tilanteemme ei olisi ehkä sopiva pikkukakkoselle juuri nyt. Tylysti minulle kerrottiin että elokuussa aikaisintaan olisi mahdollista saada aika kierukan asennukseen, ehkäisyneuvola oli kesätauolla. Sinnittelin laastarin noin kuukauden päivät, mutta sitten oloni oli taas kerran niin kurja että se oli otettava pois. Tänä aikana olimme kuitenkin saaneet huomata ettei meidän taloutemme liikahtanut suuntaan tai toiseen isomman lainan myötä ja pärjäsimme todella hyvin. Vaikka jäisin heti uudestaan äitiyslomalle..Teimme siis päätöksen jättää kierukka haaveet kauas pois ja jatkaa tjot-menetelmällä.

Pikkuhiljaa aloimme kuitenkin enemmän ja enemmän toivoa plussaa. Otimme avuksi nettilaskurit joiden avulla yritimme bongailla mahdollista ovulaatiopäivää. Emme kertoneet melkein kenellekkään aktiivisesta yrittämisestä koska olin aivan varma että menee monta kuukautta ennenkuin meille toinen lapsi suodaan. Esikoinen tuli ihan itsellään, joten tuskin tällä kertaa pääsisimme niin helpolla. Toisin kuitenkin kävi kun oppisin tuntemaan oman kroppani. Muutama kierto meni ennenkuin tajusin tuntevani ovulaation. Mahaa nipisteli ja jummiteli koko päivän. Tämän oivalluksen jälkeen siinä ei mennyt kuin kaksi kuukautta ja plussa pärähti testiin<3 Ja tässä sitä taas ollaan, turpoamassa kuin pullataikina. Ja niin onnellisena<3

P.s Jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy vauvakuumeilijoita niin suosittelen tutustumaan Luomupimu nimiseen blogiin. Sisältää jopa ällöttävän rehellistä, mutta sitäkin hyödyllisempää tietoa kierrosta, ovulaatiosta ja sen tunnistamisesta.


15 kommenttia

 1. Kivasti ja rehellisesti kirjoitettu postaus. :)
  Onnea ja iloa raskausaikaan!

  VastaaPoista
 2. Olipa jotenkin kiva postaus :)! Miusta on jotenkin mielenkiintoista tietää miten helposti/vaikeesti on tullu raskaaksi. Meillä meni pidempään kuin oletin, 8kk. Piti käydä hormonitkin hakemassa että kroppa rupes toimimaan :/. Mut hyvää kannatti odottaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) niinpä, hyvää kannattaa odottaa ja onneksi loppuhyvin kaikkihyvin vaikka hetken jouduitte odottamaan <3

   Poista
 3. Meillä meni Mimiä yrittäessä 8kk ennenku raskauduin. Täst kakkosesta oli kans tuo tulew jos on tullakseen metodi ja tulin raskaaksi yhdestä kerrasta ja eka kierrosta. :D oltii aateltu et taas menee kuitenki nii kaua et parempi alkaa yrittää ettei ikäero veny liia pitkäksi. No nyt sitä ei tuu ku 1.5v. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun sitä vähiten odottaa... :) mutta ihanaa että tällä kertaa tulit raskaaksi todella nopeasti! <3

   Poista
 4. Meillä kesti Juuson tulo yli vuoden, kun menkat saatto tulla kahdesti kuussa tai kerran kolmessa kuukaudessa. Vähän hirvittää jo nyt ajatella miten seuraavan kanssa mahtaa käydä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :/ toivotaan että seuraavalla kerralla kroppa olisi hieman säännöllisempi ja ette joutuisi odottamaan plussaa noin kauaa <3

   Poista
  2. Toivotaan joo. <3 En tästä mitenkään julkisesti vielä huutele, mut mähän en halunnu hormonaalista ehkäsyä lasten välillä, ettei sen lopettaminen ainakaan sekota kiertoa entisestään ja nyt viimisen kuukauden aikana ollaan käytetty ehkäsyä, jos ollaan jaksettu. Ei siis yritetä toista, en laskeskele kierron pituutta tai oviksia ja käytetään kumia sillon tällön, mut on kuitenkin se mahdollisuus, että sattuis tiedotettu "vahinko". Jotenkin tuntuu niin paljon helpommalta ottaa tällanen pehmee lasku eikä yrittämällä yrittää ajankohtana X. :)

   Poista
 5. Ihana kirjoitus <3 ! Meillä kaikki tyttöset ovat tulleet kuukauden - kahden sisään siitä, kun ehkäisy on lopetettu. Voi että, en voi kuin kateellisena lueskella miten meijän nuorimmaisen kanssa samanikäiset alkavat saamaan pikkusisaria. Itelläkin olis tooooosi iso vauvakuume, mutta vanhemmat tytöt ovat tosiaan sen 14v ja 10v jo - ja nuorimmainen nyt siis 1v1kk. Ikä (oma siis, hih) valitettavasti alkaa suojella tässä asiassa. :D Vauvat on vaan kyllä niin ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) <3 Ihanaa että olet raskautunut helposti! :) ja vauvat on ihania, uskon että vauvakuume nousee kun toinen on jo noin "iso"! :)

   Poista
 6. Oi miten ihana kirjoitus <3. Täällä nyt yritetty kesäkuusta asti toivottavasti pian tärppää! Pitääkin käydä kurkkaamass blogi jota suosittelet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 Plussatuulia ihan hirmuisesti sinne suuntaan!!! <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.