maanantai 22. joulukuuta 2014

15. raskausviikko!

Eilen pyörähti käyntiin viidestoista raskausviikko! 14 täyttä viikkoa takana, niistä 10 tietoisesti raskaana. Nt-ultran jälkeen päivät ovat menneet ohi aivan hujauksessa ja viikot senkun poksuvat aina vaan. Tähän vaikuttaa tosin varmasti myös se että keskiviikon sijaan viikot vaihtuvat nyt aikaisemmin, sunnuntaina. Tykkään seurata raskauden kulkua Vau.fi:n raskauskalenterista jonka saa älypuhelimeen asennettua. Sama kalenteri löytyy myös täältä. Tämän viikon kohdalla kalenteri sanoo seuraavaa:

Sikiön paino: 50 g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 8 cm
Koko pituus: 10 cm

"Tämän viikon alussa sikiö on 12 viikkoa vanha. Pää on edelleen iso suhteessa vartaloon mutta se pysyy jo pystyssä kaulan ja niskan avulla. Hiuspyörteet sikiön päässä alkavat juuri ja juuri erottua. Keuhkot kehittyvät edelleen, ja sikiö alkaa hengittää pieniä määriä lapsivettä. Tämä on erittäin tärkeää, jotta keuhkot kehittyisivät oikein. Sikiö alkaa tuottaa sylkeä. Se myös nielee lapsivettä, ja imemistaito on parempi. Imemiseen tarvittavat lihakset kasvavat poskissa. Niiden kasvaessa kasvot saavat yhä vauvamaisemmat piirteet pulleine poskineen."

On hassua miten valmis, mutta kuitenkin niin keskeneräinen pieni ihminen tuolla vatsassa kasvaa. Mun oma oloni on oikeastaan mitä mainoin ellei närästystä ja nenäverenvuotoa lasketa. Edellisessä raskaudessa kärsin myös todella pahasti vuotavasta nokasta, ei pystynyt edes niistämään ilman että verihanat aukenivat. Toivotaan ettei tällä kertaa menisi niin pahaksi. Närästys vaivaa eniten aina öisin ja tähän asti nestemäinen Gaviscon on auttanut ihan ok. Ajattelin kuitenkin ensi neuvolakäynnillä pyytää reseptiä johonkin vähän parempaan tavaraan koska tiedän närästyksen vain pahenevan viikkojen kertyessä. Tissit mulla myös on kasvanut aika älyttömästi (tai viime kerrasta jääneet patalaput täyttyneet uudestaan) mutta muuten kaikki oireet on jonkun muun odottajan riesana. Olen siis oikein tyytyväinen ja hyvinvoiva odottaja tällä hetkellä, toivotaan että näin jatkuisi loppuun asti! 

Tähän loppuun vielä se aamumasu ilman tuvotusta, kyllä siellä taitaa olla sittenkin jo jotain muutakin kuin pierua!

P.s Se piti vielä tulla lisäämään tänne että ensimmäise liikkeet tunsin pari päivää sitten <3 Ihan mahtavaa!Jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy muita bloggaajia suunnilleen samoilla viikoilla niin linkatkaa ihmeessä, olisi kiva seurata muidenkin masujen kasvatusta! Ja saa toki linkata vaikkei oma maha olisikaan kyseessä, blogeja on niin paljon että varmasti jäänyt osa huomaamatta!

9 kommenttia

 1. Voi kuinka aikaisin saat tuntea pikkuisen liikkeet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on kyllä ihanan! :) vaikka toki ei ihan päivittäistä hommaa vielä ole, just oikeeseen aikaan kun sattuu makaamaan tai istumaan niin saatta tuntea :p

   Poista
 2. mulla on nyt menossa 19+3 :)
  http://vauvanaskeleet.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. mulla on nyt menossa 19+3 :)
  http://vauvanaskeleet.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Mä oon nyt viikolla 12 ja vasta paljastin asian blogissa. 😊
  Www.jottamuistaisinaina.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.