keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Bye bye tuttipullo!Nyt se on tapahtunut: meidän pieni pullotakiainen on vieroitettu tuttipullosta! Tänään mennään jo kolmatta päivää ilman pulloa ja voi että kuinka ylpeä olen tuosta pienestä ihmisestä! Suurin vaikutus tällä asialla oli yöunille menoon nimittäin yömaito jäi automaattisesti pois samalla. Pelkäsin kuollakseni miten Elvira reagoi tähän muutokseen ja olin valmistautunut monen illan huutokonserttiin mutta koko homma meni paremmin kuin hyvin! Tässäkin asiassa meillä ollaan edetty pienin askelin jotta lasku uuteen arkeen olisi mahdollisimman pehmeä. Tämä toimi meillä hyvin, joten ajatelin hieman valottaa meidän toimintatapaamme jos siitä sattuisi olemaan vaikka apua jollekkin!

Aloitetaan taustasta eli siitä että Elvira oli oikeasti aika pullotakiainen. Muutama kuukausi sitten jokaisen ruokailun jälkeen juotiin maitoa pullosta. Näiden lisäksi vielä nukuttamismaito iltaisin. Voitte siis kuvitella että maitoa meni aika tavalla, varsinkin niinä päivinä kun ruoka ei oikein maistunut tai tehtiin hampaita. Pikkuhiljaa vähensimme pullottelu kertoja: Elvira sai pulloa aamulla, välipalalla sekä yömaidon. Eli toisinsanoen lämpimien ruokien päälle ei juotu maitoa pullosta vaan pelkästään nokkamukista. Välillä Elvira sai päiväunimaidon jos nukuttaminen oli pelkkää raivohuutoa, menimme sieltä missä aita on matalin ja törkkäsimme pullon suuhun. Elviran syöminen huononi ja tulimme Tinon kanssa siihen tulokseen että maidon määrä on vähennettävä. Samalla vähensimme pullottelukertoja suunnilleen kahteen kertaan päivässä, toinen yleensä aamulla tai välipalalla ja toinen sitten yötä vasten.

Lopullinen vieroittaminen kävi kuitenkin vähän kuin vahingossa ilman mitään sen suurempia suunnitelmia. Kolme päivää sitten tajusin ettei Elvira ole koko päivänä saanut kertaakaan maitoa pullosta ja päätin ettei saa unimaitoakaan. Tarjosin nokkamukista hörppyä vielä ennen iltatoimia ja selitin tytölle ettei sen jälkeen maitoa heru (ei tietenkään tainnut tajuta sanaakaan mutta mä pidän silti tärkeänä asioiden sanoittamista) . Tehtiin iltatoimet ihan samalla kaavalla mitä ennenkin. Laitoin tytön sänkyyn ja sinne hän kiltisti jäi. Hieman sain epäileviä katseita kun ei maitopulloa näkynytkään mutta ihan yhtä hienosti Elvira nukahti ilman pulloa kuin pullon kanssa! Nyt on siis kolmas ilta menossa ilman unipulloa ja hiljaiselta yläkerta kuulostaa kun Tino sinne neidin kanssa vartti sitten meni. Kyllä vaan päästiin helpolla vaikka olin varautunut kunnon härdelliin!

Elviran käytöksessä ei oikeastaan huomaa mitään muutosta ilman pulloa. Äkäinen likka täällä on ollut jo muutaman päivän mutta pistän sen poskihampaiden piikkiin ennemminkin. Elviran vatsa on myös paljon paremmassa kunnossa. Kakkosta ei tehdä enää niin montaa kertaa päivässä kuin ennen ja ruokakin maistuu ehkä hivenen paremmin. Maitoa tai piimää Elvira juo nokkamukista tai tavallisesta mukista jokaisen ruokailun aikana, mutta määrät ovat huomattavasti pienempiä mitä pulloilun kanssa. Huomaa siis aivan selkeästi että maitoa ei juoda enää nälkään tai tavan vuoksi! Nyt me päästiin tuttipullojen tiskaamisesta eroon ja pullot pääsevät kaapinperukoille odottamaan ensikesää. Tosin toivon että pikkukakkosen kohdalla me ei jouduttaisi pulloihin tarttumaan ollenkaan!
2 kommenttia

 1. Hieno juttu :) meinasin kommentoidakin taannoin ku mietit huonoa syömistä, et pullolla voi olla osuutta asiaan... ite ainaki huomaa, et tulee helposti kierre maidosta, Jos erehtyy sitä nälkään antamaan! mutta elvira vissiin on kova reagoimaan hampaiden tekoon, joten ymmärtäähän sen, että jotain täytyy masuun saada <3

  meillä edessä tissivierotus ja jännittää, miten tää lähtee sujumaan! Toistaiseksi typy on saanut rintaa n. 3 krt päivässä, muuten kauramaitoa nokkamukista! Nyt tuli niin hyviä uutisia allergialääkäriltä, että rintamaidon uskaltaa jättää pois! Huhheijaa mitä huutoa on varmaan edessä, ku täällä ei oo tuttia tai mitään korvaavaa käytössä! Mutta jos teillä meni noin hyvin pullomaakarin kans, ni ehkä meil on toivoo tän tissimaakaritaaperon kaa :D

  s&S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aika voimakkaasti meillä kasvatetaan hampaita :/ nyt kyllä tuntuu että ruokahalu parantunut kun pulloa ei enää heru ! :)

   toivotaan että vieroitus menee yhtä hyvin kun meillä! :p tosin meillä oli tuo tutti onneksi käytössä :D tsemppiä, toivotaan että pääsisit vihdoin nauttimaan kraavilohesta ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.