perjantai 19. joulukuuta 2014

Masun kuulumiset!

Nyt keskitytään masuun, ei sen sisältöön vaan ulkonäköön ja kasvuun! Niinkuin blogin sekä instagramin kuvista on saattanut huomata, on mulle suotu jo "vauvamasu" vaikka viikkoja on vasta vähän alle 14. "Vauvamasu" heittomerkeissä siksi, että suurin osa kuitenkin on vielä turvotusta. Voisin huomen aamulla yrittää muista ottaa aamulla masukuvan koska aamuisin ennen aamupalaa on ainoa aika jolloin edessä pönöttää pelkkä vauva, ei ruoka ja kaasu. 

Elvira viikko 14, ElmeriInkeri tänään 13+5


Yksi raskausajan myyteistä sanoo että toisen lapsen (kolmannen,neljännen jne....) raskauden kohdalla maha on isompi mitä ensimmäisellä kerralla. Sekä pullahtaa aikaisemmin esille. Mun kohdalla tämä on pitänyt paikkansa, äitiysvaatteet ja leggarit sai kaivaa kaapista jo heti plussan jälkeen ja nyt jopa väljemmät paidat paljastavat jo pientä kumpua altaan. En tiedä vaikuttaako tähän mun kohdalla myös se että istukka on tällä kertaa edessä eikä takana, jostakin luin että edessä oleva istukka kasvattaa mahan isommaksi. Pitääköhän paikkaansa? Ja Elviran raskaudesta ehti hädin tuskin olemaan vuosi ennen ElmeriInkeriä, joten tämäkin voi vaikuttaa aikaiseen vauvamasuun. Eihän näistä oikein voi tietää, jokainen nainen ja raskaus on erilainen. Mulle nyt on vaan suotu megasuperpötsi joten nautin siitä ja esittelen sitä ylpeydellä! 

Elvira viikko 17, ElmeriInkeri tänään 13+5

Löysin mun vanhan äitiysneuvolakortin ja siellä on viimeinen sf-mitta, eli kohdunpohjankorkeus ollut 35 cm, viikko ennen synnytystä. Vaikka ison mahan omistinkin viimeraskaudessa niin sf-mitta on mennyt kauniisti keskikäyrällä koko raskauden. Ensimmäistä kertaa tämä mitta on otettu viikolla 22, joten vielä melkein kymmenen viikkoa ennenkuin ensimmäinen mitta ElmeriInkeri mahasta saadaan ja päästään niitä vertailemaan.

Kävin tänään pitkästä aikaa vaa`alla (meidän taloudesta ei sitä löydy joten mammala reissut ovat aina painokontrolleja, hah!) ja yllätyin positiivisesti: ainuttakaan raskauskiloa ei ole vielä tullut! Jossakin kohtaa vaaka näytti jo +1kg mutta nyt taas oltiin lähtöpisteessä. Mulle painonheittely on todella normaalia, ennen raskauttakin viikon sisällä paino saattoi heitellä +-2kg ainakin. Mua ei tavallaan stressaa raskausajan painonousu koska se kuuluu asiaan, mutta tottakai mahdollisimman vähän kannettavia kiloja ottaisin. Mitä vähemmän niin sitä helpompi niistä on eroon päästä! Ja ihan turha vielä juhlia, onhan tässä vielä monen monta viikkoa aikaa kerätä kiloja. Elviran raskaudessa mulle oli puolessa välissä tullut +3kg, loput 12 kiloa tulivat sitten toisessa puoliskossa. Joten onhan tässä vielä aikaa turvota kunnon pullaksi ;) Varsinkin kun seuraava neuvola on jouluviikon jälkeen, laitetaan sitten kinkkukilojen piikkiin jos on humisten kiloja siunaantunut!

Elvira 22+6, ElmeriInkeri tänään 13+5

Kuvista huomaa miten hurjasti maha on isompi tällä kertaa, on se sitten turvotusta tai vauvaa. Kuvat ovat hieman huonolaatuisia koska ovat kännykkäkuvia, mutta niistä näkee sen oleellisen eli mahan! 

Onko muilla toisella kerralla ollut huomattavasti suurempi maha tai pompsahtanut aikaisemmin esiin? 

8 kommenttia

 1. Kaunis vatsa sinulla ja olen myös kuullut että masu tulee "uusinnoissa" aiemmin esille. :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä iso ero mahan koossa! :) Kyllä itsellänikin tuli hieman isompi maha toisessa raskaudessa, vaikka tosi pieni maha oli kummallakin kerralla. Alussa oli ihan kamala turvotus ja tuntui että olisin ollut jo +25 viikolla ainakin :D Kiloja tuli ensimmäisestä 4,9 ja toisesta 9 ja vauvat syntyivät kumpikin 38+1 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta, huikea ero kyllä ! :) mulla oli myös viimeraskaudessa sekä tässä ihan järkyttävä turvotus (niinkuin näkyy). Elviran raskaudessa se loppui vasta puolivälin jälkeen ja koko vatsa "katosi" kun jäljelle jäi vain vauva:p katotaan miten nyt käy! ja kadehdittavan vähän sulle tullut kiloja!

   Poista
 3. Ihana masu <3 !
  Itellä eka kasvoi ns. huomaamatta. Toisella kertaa kolmen vuoden päästä tuntui, että paisuin ku pullataikina :D Posketkin pyöristy jo pelkästään raskaustestin tekemisen jälkeen :))) Kolmannella kerralla - noin 9v tauon jälkeen edellisestä kerrasta - ajattelin, että mennään varmaan ihanku esikoista odottais. Mutta vielä mitä.. Maha kasvoi eteenpäin ihan hurjana - oli hankaluuksia pitää raskautta salassa tuohon rv 12 saakka.
  Paljon onnea odotukseen! Kiva seurata mukana kuin Elvira tykkää uudesta pikkusiskosta tai -veljestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) joo mustakin tuntui että heti plussattuani kaksari kasvoi huimasti :p :D ja kiitos paljon, toivotaan Elvira tykkää :p ;)

   Poista
 4. Aikamoinen sulla on ollu ekassakin jo puolessa välissä :D onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 5. ainahan se mahan on isompi seuraavan lapsen kohdalla ;) söpö vatsa kuitenkin on itsellänikin se kasvoi yllättävän isoksi kun toista odotin

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.